Fogyasztás
- horvatht
- Aktív fóruméletet élõ

Én két hónapja elõször mértem most fogyasztást, de a 7,5rõl nem tudok elmozdulni. Igaz ezzel teljesen meg vagyok elégedve, mert folyamatosan egész pesten át kellett budára közlekednem, ott meg a kis utcákban elég dimbes-dombos helyeken. Szerencsére motorral hozom a 3,5ös átlagot, úgyhogy mostanában nem sok benzin ment el. 
(EP71 Starlet
EE101 Royal Special)
joined the Dark Side
EE101 Royal Special)
joined the Dark Side
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Legutóbbi teletankom óta egyszer volt egy vidéki 142km-es utam. Ennek végére 5,4-en állt a fogyasztás. Azóta asszonka 2x ment hidegmotorral be a városközpontba (kb 1km oda, majd 1km vissza), és felugrott a fogyasztás 5,7-re. Azt ugye nem kell ecsetelni, hogy nála a takarékos vezetésre "syntax error-t" ír ki az agya...? 
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1985
- Autód típusa (és generációja): Corolla E8
- Autód felszereltségi jelölése: GT
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
Ja így ok, mi 99%-ban csak pesten használjuk, forgalomtól függetlenül. Tehát óriásdugóban iskleingy írta:Negatív. Minden péntek este járok Pesten, de tény, hogy nem dugóban (max odafele pici). Illetve ebben a fogyiban van sztem az a dugó is, amiben sede7-tel álltunk 1-2 hete meg most se volt leányálom a pesti alsó rakpart 2 után fel a 13-ig, majd 4-kor haza a kiskörúton...
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto ///

2006 - KTM 640 LC4 Supermoto ///
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Ez sajnos nem takarékos vezetés kérdése, hidegen városban ennyi. Volt, hogy 300km-es út 6.3-as átlagát kb 50km-en vittem fel 6.9-re... Hidegen indít, melóhelyen mélygarázsban parkolóhelyet keres, betolat, hazafelé megint hidegen ki, kisebb dugók, kretén lámpák (pl Dombóvári-Budafoki sarok, ami a lágymányosi híd felõl csak úgy abszolválható egyben, ha tempós 1-2-vel olyan 70-ig gyorsítá az ember, a másik variáció, hogy vévigállsz két hosszú pirosat...), oda-vissza vagy 10km, de napi egy decit tolt fel az átlagon akkor is, ha a több száz km-rõl van...bepi81 írta:Legutóbbi teletankom óta egyszer volt egy vidéki 142km-es utam. Ennek végére 5,4-en állt a fogyasztás. Azóta asszonka 2x ment hidegmotorral be a városközpontba (kb 1km oda, majd 1km vissza), és felugrott a fogyasztás 5,7-re. Azt ugye nem kell ecsetelni, hogy nála a takarékos vezetésre "syntax error-t" ír ki az agya...?
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Én rendszeresen alkalmaztam ezt a módszert, elvégre nálunk Csbaán, minden nagyobb lámpás keresztezõdésben van visszaszámláló...bubidisc írta:Szoktátok esetleg leállítani a motort, hogy ha tudjátok meddig tart a piros?
... egészen addig, míg meg nem tudtam, hogy a tönkrement gyújtáskapcsoló betétem helyett csakis eredeti gyáriból létezik új, br.28.000Ft-ért. Megvettem, mert kénytelen voltam, de ezt követõen nem állítgatom le a lámpánál a kocsit, inkább elkerülöm a hosszú irosas keresztezõdéseket, vagy egyszerûen járatom a motort és lesz 1-2 decivel magasabb a fogyim.
Az lehet a gond, hogy egyrészt már így is 10 éves volt az autómban ez az alkatrész, másrészt értelem szerûen nem arra az igénybevételre találták ki anno, mint a mai autókban a "start-stop" rendszerhez kapcsolt ilyen alkatrészeket. Utóbbiak valószínûsíthetõen masszívabbak, jobban bírják a többszöri leállít, beindít dolgot, a régiek, meg arra lettek kitalálva, hogy beindítom, megyek vele, aztán, amikor megérkezte és nem megyek tovább, akkor leállítom. Pont.
Tippként annyit hozzátennék, szintén saját gyakorlatomból kiindulva, hogy egyszerûen városban csiga módjára megyek a külsõ sávban, így mindig elkapom a zöldhullámot, elkerülve, hogy egy helyben járassam a motort, illetve, hogy az esetek 99,9%-ban használom a motorféket, kb 1000rpm-ig visszaengedve a fordulatot.
Mindezt BP-n egészen biztosan nehezebb alkalmazni, de itt, nálunk lehet és teszem is hatékonyan.
Szerk.: a "csiga-módjára" nem azt jelenti, hogy 30-cal guruok, hanem, hogy a lámpák idõzítéseihez alkalmazkodva a lehetõ legkevesebb fékezéssel, lassítással, gyorsítással. Minél egyenletesebben... Ha ehhez 60-nal kell menni, akkor annyival megyek, ha 40-el, akkor annyival megyek. Nálunk nincs akkora távolság városon belül, hogy bárhonnan is elkéssek emiatt...
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Mert akkor elveszne a nyomás a fékrendszerébõl és elgurulna a szerelvény... (tényleg!)gecsa írta:5nél már túráztatsz kinyomott kuplunggal,mi??:Dbubidisc írta:Szoktátok esetleg leállítani a motort, hogy ha tudjátok meddig tart a piros?
szerinted a dízelmozdonyokat miért nem állítják le az állomásokon,még ha állnak is 45,vagy több percig?
- Zoo.HUN
- Fanatikus fórumozó

Öninditó suck!
Akkor meg az használódik, és a korábbi elkopása, tönkremenése miatt amit megspóroltok, lehet rákölteni, szal tökm1! Vagy ahogy a dugóba agybajoskodsz, hogy most nõ a fogyasztás 7.4 helyett 7.6 és ezen morfondírozol, azt a pénzt majd elköltöd a pszichiátrián vagy az orvosnak adod... Mindenen nem lehet spórolni, akkor mindenki bringázna.
Mondom ezt én
1C 
Akkor meg az használódik, és a korábbi elkopása, tönkremenése miatt amit megspóroltok, lehet rákölteni, szal tökm1! Vagy ahogy a dugóba agybajoskodsz, hogy most nõ a fogyasztás 7.4 helyett 7.6 és ezen morfondírozol, azt a pénzt majd elköltöd a pszichiátrián vagy az orvosnak adod... Mindenen nem lehet spórolni, akkor mindenki bringázna.
Mondom ezt én
E8 1.8D liftback+ ---> Seca
E8 1.6GT AE82 HB ---> FX
+ 
E8 1.6GT AE82 HB ---> FX
+