Szeretem a kihívást, az izgalmat, a spontán dolgokat.
Vettem már autót sokszor nagy szívással, éjszakai út szélén rögtönzéssel (pl Fantás flakon üzemanyag tank), de ez az autó kinézetre nem nagyon éri meg, hogy egyáltalán foglalkozz a kérdéssel (annak ellenére, hogy megvannak a kis kerékjárat szélesítõk is).
Esetleg rakhatsz be egy rakás képet, hogy jobban átlássuk a helyzetet. (az a minimum, hogy minden apró porcikájáról kérsz jól megvilágított, nagy felbontású fotókat!!!)
Imádok külföldön járni, csodálni a nekünk meg nem adatott természeti kincseket. Emiatt még azt is mondanám, persze, menj országutakon, de az egész vállalkozás több sebbõl is vérzik!
Ahogy a többiek is leírták, olyannyira sok váratlan mûszaki és egyéb probléma léphet közbe, hogy azt fel se lehetne sorolni. Ha a legelejétõl kezdem, akkor az üzemanyag szivattyú azért szart be, mert az autóval nem mentek már HOSSZÚ évek óta, a benzinbõl kivált a sok hozzáadott tényezõ és ettõl szorult meg a pumpa (többet láttam már). Attól, hogy cserélsz szivattyút, az egész üzemanyag rendszert ki kéne tisztítani! Vagy Mi van, ha elfossa megát az egyik fék vagy kuplung munka/fõhenger? Állsz a semmi közepén, zéró nyelvtudással (a francia büszke és ha még tud is angolul, sokan csak azért se "árulják" el.) ismét taxi, stop, tömegközlekedés, valami bontó keresése, ami még több 100 km-re van. Akkor már szállás is kell, még több kaja, netán a kocsit is elszállítják az út szélérõl... Rendõrség, kiváltani az autót, leszedik a rendszámot (nemtudom mivel akarod hazahozni). A végén meg oda jutsz, hogy megbánod az egészet, mert szar a kocsi, de már megvetted, elfogy a pénzed és egy olyan szituációba találod magad, ami nemrég egy "ismerõsömmel" megesett: Mozgássérült Anyuka, automata E9-el svájcban. 2E-nek kikönyökölt a hajtókarja egy alagútban. Csak az, hogy onnan kivigyék, óriási pénzbe került. Majd egy helyi szervízes felvilágosította, hogy a javítás az autó értékének többszörösébe és akár több hónapba is kerülhet. Már annyira kivolt, hogy legszívesebben ott hagyta volna a kocsit és hazajött volna vonattal/busszal, de szóltak a Svájciak, hogy mivel külföldi autóról van szó és bontási értéket nem képvisel már, ezért környezetterhelési díjat kell fizetnie, hogy leadhassa egy bontóba/vastelepre. Ez az összeg olyan horribilis lett volna, hogy olcsóbb volt kihívni oda egy trélerest Magyarországról és hazaszállíttatni a kocsit!! (ez is több 100 ezer Ft volt!).
Gondolom átérzed mekkora szívás és milyen adósságokba, elkötelezettségekbe tudod magad könnyen sodorni egy kis mûszaki hiba miatt is.
Nem akartalak lehangolni, de ennyire kicentizett összeggel nem lehet elindulni! (legyen akár szó egy útzárról. Szlovákiába egyszer megszívtam a Tátrában hajnali 2-3 körül. Erdõtûz volt és csupán egy hegyet kellett kikerülnöm, hogy visszatérjek az útra. Sehol egy benzinkút, sõt még Korona se volt nálam. Imádkoztam, hogy Párkányba visszaérjek, de szerencsére Toyota Economy volt és sikerült

).
Kint sokkal nagyobb távolságok vannak és sok helyen ritkább úthálózatok, helyenként komoly hegyekkel, hágókkal, ahol a fogyasztást máshogy kell számolni.
Mindemellett sokszor az épp ész ellen is meg kell lépni dolgokat és tanácsolhatnám, hogy vágj bele, kérj kölcsön vész esetére 100 ezer Ft-ot, de az a baj, hogy a szakmai tudásod sincs meg az esetleges bajok Mac Gyver-kedésére. Nem bántani akarlak. Mély tiszteletem a fanatikságod iránt, de nagyon keveset szereltél még ahhoz, hogy egy esetleges problémát fel tudj mérni és meg tudj oldani.
A megoldás, a már említett kölcsöntõke a bajok kezelésére ÉS! vagy egy másik autó szakmai személyzettel

, amivel kimentek (legrosszabb esetben vontatás!), vagy egy 3,5t-s tréler, amit itthon bérelsz és hazahozod magadnak. Semmiképp sem egyedül. Társaság is jobb és ha baj van, tudnak segíteni.
Ha tetszik és a többi kép alapján van benne fantázia, ha a fenti lehetõségek közül valamelyikkel bele tudsz vágni, akkor mindenképp tanácsolom, hogy vágj bele, mert egész életedbe maradandó emlék lesz. Ha még szívás is, akkor is késõbb megszépül és csak mosolyogni fogsz rajta!