Vásárolnék / Keresek

A klub által kiemelt autó hirdetések vagy keresendő járművek, vásárlási segítségek. Internetről, saját forrásból...
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Én 580-ért vettem... Projektben vannak képek, leírás.

Igaz fapad, de nincs is mi elromoljon benne.... :twisted: :D

Sztem 700 vételárral + 100e ráfordítással tökéletes, jól felszerelt autót tudsz most szerezni.

Szvsz mindenképp magánszemélytõl. Km óra állás nem számít, szervízkönyv sem, márkakereskedõk is trükköznek.

Szerintem töretlent keress (galvános bódé miatt, amíg nincs bolygatva, soha nem rozsdál...), és a szemedre, megérzésre hallgass. Esetleg autószerelõ ismerõssel...
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
sztrovacsek
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: sztrovacsek »

Ami ezt illeti, engem pl taszít, hogy "felfényezték, felkészítették eladásra" http://www.jofogas.hu/zala/Szuper_Toyota_2124348.htm
nézzétek meg a motorteret. Ennek nem így kell kinéznie. Értem én hogy szebb lemosva meg minden, de alapból ezt nem pucolják így ki eladás elõtt, tehát igen elhanyagolt lehetett, ha mégis megtették. Netán sok olajfolyás látszódott. Szerintem jobb ha olyan állapotban látsz egy autót amilyenben akkor néz ki, ahogy használják. A belsejét nem is fotózták:(
Nem csak hogy magánszemélytõl vegyél, hanem TULAJDONOStól ! Amint egyszer veszel kereskedõtõl is, tudni fogod mi a különbség. Én voltam egy karcagi toyota márkakereskedésben, megnézni egy avensist, ígértek fût-fát, tökéletes állapotot, mire leértem (másnap reggel) a klíma döglött volt, kerék leengedve, lakk potyogott a kocsiról, festéket a rozsda nyomta fel az alig látható helyeken, aksi is készen volt... belsején is látszódott, hogy szét volt szedve, és valahogy a maguk igénytelen módján összerakták. semmit nem számít, hogy márkakereskedés... kereskedõ = átverés. Inkább adj több pénzt, és sokkal több idõt míg találsz egy kocsit tulajdonosnál. Hosszú távon jobban jársz.
"Tévedni emberi dolog, de azért velem is elõfordulhat." ( Rejtõ Jenõ)
"Tévedni emberi dolog, de a tévedéshez ragaszkodni ostobaság." ( én )
horvatht
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: horvatht »

Egyáltalán nem biztos, hogy ez a kocsi fel van készítve eladásra sõt... Attól, hogy rendesen le van mosva meg kitakarítva, még nem lesz egy bontószökevény. Ezekre a motorokra 160ezer kilométernél az olajfolyás nem túl jellemzõ. A hirdetõ pedig egy vidéki magánszemély, szóval simán lehet, hogy km óra állás valós. (Ettõl függetlenül szerintem sok érte még mindig a 600ezer forint.)
(EP71 Starlet
EE101 Royal Special)
joined the Dark Side
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Ezekben a Corollákban már nem ritka a klíma, ez, ennek hiányában csak akkor ér - szerintem - 500.000-et (nem 600-at!), ha egyébként tényleg frankó.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
dale74
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: dale74 »

sede7 írta: 3 ajtós is jöhet? Abból láttam a minap pár olyan hirdetést, amik egy-egy megnézést megérnének..
Jöhet 3 ajtós is. Ezt pl. látta már valaki közelebbrõl? :
http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... ny-4873690
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: sede7 »

dale74 írta:
sede7 írta: 3 ajtós is jöhet? Abból láttam a minap pár olyan hirdetést, amik egy-egy megnézést megérnének..
Jöhet 3 ajtós is. Ezt pl. látta már valaki közelebbrõl?
Látni nem láttam, képek, szöveg alapján a véleményen:
- Hatvan + éves matrica: több mint gyanús a futásteljesítmény!
- elsõ rendszámtábla elég ramatynak tûnik, a motorháztetõn festett jel van (ha valaki "ízlésbõl" szedeti le az emblémát, az miért festetne a helyér?), ezek alapján valószínû, hogy az eleje törve volt
- számomra a Renault-s rendszámtáblakeret is egy kérdõjel, persze ott is lehetnek jó szakemberek!
- nincs klíma
- ABS?
- ezek egyike sem piros lámpa, legfeljebb apró kérdõjelek, de ha nincs messze, nyugodtan nézd meg

Nekem ez például szimpatikusabb.
- szövegezés magáért beszél
- külcsínre nem igazán adtak (a 14"-os felni sem egy tuning-õrültre utal)
- részletes leírás, komolyabb felszereltség
- ami kérdõjel, hogy nincs sem beltéri, sem motortéri fotó (ez utóbbi a másiknál sincs)

Végül ez is egy érdekes hirdetés: télen már hirdette az eredeti gazdája, 220-230e km-rel, 750-rõl lement kb 600-ig, majd úgy 3 hónap után beadta kereskedésbe. Elõször a budaörsi Reálszisztámától láttam fent róla az újabb hirdetést (650 körül, de már alufelni nélkül), és még nem visszatekert órával(!!), majd valamikor felbukkant ennél a kereskedõnél, aki most 700-ért hirdeti.
Persze nem kizárt, hogy az autók nem ugyanazok, de: a G6 hûtõrács, a ködlámpák, a G6 mûszerfal, a szín és a fóliázás egy piros nem G6 E11-ben, több, mint gyanús. A lényeg: amikor anno a gazdájával beszéltem (e hûtõrácsot akartam lebizniszelni róla), kifejezetten szimpatikus volt (ami nem jelent semmit :) ), valamelyik vidéki Lexus szervizben/kereskedésben dolgozik, és nem jelentkezett senki a hirdetésre. De még csak nem is hívták 1-2 hónap alatt. Valószínûleg a futásteljesítmény és az 1.3-as motor, na meg az optikai kiegészítõk miatt.

Szóval én ezt is megnézném (még ha most kereskedõ is hirdeti), de biztos csak egy nagyon hozzáértõvel.
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Bandagoose »

Egy biztos, jó autót többnyire csak a felsõ árkategóriában lehet kapni, és ezek oda tartoznak.

Én 650-ért hirdettem meg az enyémet, és már másnap jelentkezett rá a vevõ, igaz, csak a negyedik napon egyeztünk meg végül is.
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
dale74
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: dale74 »

sede7 írta: Végül ez is egy érdekes hirdetés.
Ez nekem is szimpatikus volt, csak hát a színe ... :) Még viszonylag közelebb is van. A többinél 100km-eket kellene utazni, csak nézelõdni nem biztos, hogy megéri.

Ehhez mit szóltok?
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

dale74 írta:
Ez nekem is szimpatikus volt, csak hát a színe ... :) Még viszonylag közelebb is van. A többinél 100km-eket kellene utazni, csak nézelõdni nem biztos, hogy megéri.

Ehhez mit szóltok?
Ha nem zavar, hogy olyan fapados, hogy reggelente, amikor beülsz, szálka megy a seggedbe, akkor egy megnézést megér. :lol:

A kormány gyanúsan fényes, és elüt kicsit színben a légzsáktól. Lehet, hogy ez ennél a beltérnél normális, de tüzetesebb átnézésre adhat okot.

Pozitív, hogy ilyen felszereltséggel szedánt Józsibácsiék szoktak venni, akik tényleg nem mennek évi 30.000-et a kocsival.

Ami mindenképp fontos, az a motor állapota! Milyen olaj volt benne, eszi-e bármennyire az olajat, stb? Vvt-i-vel bele lehet nézni nagy szívásba, ha ramatyul bántak vele.

Képek alapján egyébként jó állapotúnak tûnik, ha optimista vagyok, akkor azt mondom, hogy a felszereltség (nem léte) okán ilyen olcsó.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Nekem flotta autónak tûnik.

És maradnék a ráncfelvarrás elötti motoroknál. ( 4E-FE, 4A-FE)
Ahogy montoya írta, a korai vvt-i motorok hajlamosak az olajevésre (1l/1000km), és ennek javítása minimum 200E Ft... :?

A fent említett motorok pedig elpusztíthatatlanok. Projektemben olvashatsz róla, hogy mint találtunk az olajteknõben... :?
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: sede7 »

dale74 írta:
Ez nekem is szimpatikus volt, csak hát a színe ... :)
Mi van vele? Piros. Teljesen rendben van.
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

dale74 írta:

Ehhez mit szóltok?
Nekem az ABS nagyon sántít, anno a Terrákhoz volt kérhetõ az ABS, az alap Harmonykhoz nem. Élõben nagyon könnyen megismered: ha hátul is tárcsafékes, akkor ABS-es is. Faceliftnél már biztosan hátsó tárcsákat is tettek az ABS mellé.
A többiben montoya leírta a lényeget. Az 1L/1000km a gyár által megadott maximális olajfogyasztás mértéke, az olajevõs vvt-i -k olyan 2-3000km/1L olajjal is felismerhetõk. A minimum 200.000Ft javítási költség, ami inkább 250.000 mindennel együtt csak a magyarországi beszerzett alkatrészekre vonatkozik, ebayrõl meglepõen olcsón hozzá lehet jutni a dugókhoz (a 4db kijön kb 40.000Ft-ból), így, ha a gyûrûszettet gyáriban is rendeli meg az ember reálisan nézve 160.000Ft-ban munkadíjjal együtt megáll a mutatvány. Azt kell eldöntened, hogy meddig akarod használni az autódat (hány évig, hány km), illetve, ha olcsón jutsz egy egyébként jó állapotú vvt-i -hez, akkor ezt az esetleges 160.000Ft költséget hozzáadva is értékénél legyen az autód. Tehát, a legjobb az lenne, ha a reális értékénél kb 160.000-rel olcsóbban jutnál hozzá (van ilyen) és a motort, amennyiben szükséges, rendbe raknád.

A vvt-i egyébként sokkal jobb motor, mint a béka Corikban használt 4e-fe, vagy 4a-fe, halkabb, erõsebb, kevesebbet fogyaszt (modernebb), de ennyi kockázat sajnos van vele, ez tény. Viszont a béka Corik öregebbek, jellemzõen többet futottak, így, még, ha alapból strapásabbak is, semmi nem garantálja neked, hogy Az nem fogja enni már az olajat.

Az én autóm motorjából 10.000km-en eltûnik 1L olaj. Ez nálam éves szinten 3-4000Ft többlet költséget jelent, de más gondja nincs.
Úgy gondolom, hogy, ha egyébként Tényleg látszik egy autón, hogy vigyáztak rá, és nincs lelakva, akkor a motorjával is kisebb a kockázat, hogy gond lenne.
Én így, közel 3 év (és 36.000km) távlatából még ennek a kis olajfogyásnak ellenére sem cserélném ki a régebbi motorra a mostanit, de ez egy privát vélemény.

Ennél a fehér sedannal nagyobb gond, hogy klíma nincs benne, ehhez mérten, és az alapszintû felszereléshez nem olcsó... :? Kb olyan 650-700e-t érhet, annyiért talán elhozható, attól függ, mennyire eladó.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bepi81 írta:Nekem az ABS nagyon sántít, anno a Terrákhoz volt kérhetõ az ABS, az alap Harmonykhoz nem. Élõben nagyon könnyen megismered: ha hátul is tárcsafékes, akkor ABS-es is. Faceliftnél már biztosan hátsó tárcsákat is tettek az ABS mellé.
Hát nem igazán, nekem sincs hátul tárcsám, és van abs-em. Biztosan tudom, hogy van, mert párszor már segített. :D
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Igazad van, viszont a linkelt Harmony-ban szinte 1000%, hogy nincs ABS... :wink:
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bepi81 írta:Igazad van, viszont a linkelt Harmony-ban szinte 1000%, hogy nincs ABS... :wink:
Ebben valószínûleg igazad van. :) Engem is meglepne, ha lenne, de elég gyorsan kipróbálható a helyszínen, hogy van-e. Használt autókon kereskedõnél zömmel amúgy is öreg szar gumi van, azzal még könnyebb. :D
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Válasz küldése