Olaj ügyeink
- Sancy
- Fanatikus fórumozó

Lackó leírtad a frankót.
Ez így van. Ami elkopott csere (valami nagyon jóminõségûre, ha lehet toyota).
Én csak egy "csodaszert" próbáltam, és használok, ez nem más, mint a jó öreg Spuri.
Ez így van. Ami elkopott csere (valami nagyon jóminõségûre, ha lehet toyota).
Én csak egy "csodaszert" próbáltam, és használok, ez nem más, mint a jó öreg Spuri.
E11 G6 TTE Facelift 1.6 VVTI
E12 TS TTE Facelift 1.8 VVTL-i
E11 TS Facelift 1.8 VVTL-i pálya autó építes folyamatban
E12 TS TTE Facelift 1.8 VVTL-i
E11 TS Facelift 1.8 VVTL-i pálya autó építes folyamatban
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Jól beszéltél Cickó!
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
Sziasztok!
Megoldódott az olajfogyás.
A baj forrása valóban az Általatok írt hibás dugattyú volt. Sikerült szereznem ismerõs ismerõsén keresztül jó áron gyári cuccokat. 114.000 Ft-tal olcsóbban az elõzõekben leírt kecskeméti árakkal szemben. Dugattyúk, olajlehúzó gyûrûk és tömítésszett. A szerelõ szerint el lehetett köpni a régi gyûrû mellett, olyan tré volt. Tehát ki lettek cserélve a dugattyúk, az olajlehúzó gyûrûk, na meg a tömítések (úgy emlékszem 18 db.). Közben kiderült hogy valami rugós alkatrész el volt már öregedve (azt hiszem a toroknál), azt is cserélni kellett. Így ezek összesen olajjal (Q8 5W40), olajszûrõvel (Mann), 4 fékbetéttel (ez is cserés volt már) és munkadíjjal együtt 245.000 Ft-ra jöttek ki. Tájékoztatásul, ha valaki szintén ebbe a cipõbe lép. Azóta 700 km-t mentem, s egyáltalán nincs olajfogyás. Köszönöm Mindenkinek a segítséget! Csaba
A baj forrása valóban az Általatok írt hibás dugattyú volt. Sikerült szereznem ismerõs ismerõsén keresztül jó áron gyári cuccokat. 114.000 Ft-tal olcsóbban az elõzõekben leírt kecskeméti árakkal szemben. Dugattyúk, olajlehúzó gyûrûk és tömítésszett. A szerelõ szerint el lehetett köpni a régi gyûrû mellett, olyan tré volt. Tehát ki lettek cserélve a dugattyúk, az olajlehúzó gyûrûk, na meg a tömítések (úgy emlékszem 18 db.). Közben kiderült hogy valami rugós alkatrész el volt már öregedve (azt hiszem a toroknál), azt is cserélni kellett. Így ezek összesen olajjal (Q8 5W40), olajszûrõvel (Mann), 4 fékbetéttel (ez is cserés volt már) és munkadíjjal együtt 245.000 Ft-ra jöttek ki. Tájékoztatásul, ha valaki szintén ebbe a cipõbe lép. Azóta 700 km-t mentem, s egyáltalán nincs olajfogyás. Köszönöm Mindenkinek a segítséget! Csaba
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Forrasaidat felfedheted esetleg, azert jo az ilyenekkel tisztaban lenni, hogy honnan szerezheto be a dolog olcsobban. Egyebkent pedig tenyleg inkabb 5w-30, telre 0w-30 is nyugodtan mehet.Csugrina írta:Sziasztok!
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Pepe
- Aktív fóruméletet élõ

Egy rövid beszámoló a Xado olajról amit az utolsó olajcserekor töltöttem az autóba. Az olajcsere után érezni lehetett, hogy finomabb, kisimultabb lett a hangja az autónak. Ez persze csak fül alapján mondom, mûszeresen nem néztem meg.
Mivel az autóm közeleg a 350 ezer km.hez ezért már csipegeti az olajat. Evvel az olajjal kb 1,2 litert evett meg 10 ezer km-en. Más olajokkal azért volt több is.
Viszont a múltkor érdeklõdtem a kereskedésben ahol szoktam venni az olajat és piszkosul fölment az ára ennek az olajnak, kb 40%-kal. Így ahogy számolgattam, nem nagyon éri meg vennem ugyanilyen olajat(kb 13 ezer 5 liter)
Szóval várnék is tapasztalatokat E10 diesel tulajoktól és persze hozzáértõktõl is hogy milyen olajat javasolnak még.
Elõre is köszönöm!
Mivel az autóm közeleg a 350 ezer km.hez ezért már csipegeti az olajat. Evvel az olajjal kb 1,2 litert evett meg 10 ezer km-en. Más olajokkal azért volt több is.
Viszont a múltkor érdeklõdtem a kereskedésben ahol szoktam venni az olajat és piszkosul fölment az ára ennek az olajnak, kb 40%-kal. Így ahogy számolgattam, nem nagyon éri meg vennem ugyanilyen olajat(kb 13 ezer 5 liter)
Szóval várnék is tapasztalatokat E10 diesel tulajoktól és persze hozzáértõktõl is hogy milyen olajat javasolnak még.
Elõre is köszönöm!
MR2 - 2001
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
A japán Nippon olajcég terméke, furcsállanám, ha a Toyota motorjaiba nem lenne jó.... Amúgy most nyár végén lesz az olajcsrém, és most az ENEOS 5W-40-et fogom kipróbálni, 5L kerül 6500-ba. A Castrol Magnatec 5W-40 van a második helyen nálam. Ha eredeti olaj, akkor nagyon jó a Magnatec is. Az kb 1000-rel drágább az ENEOS-nál.
Viszont sajna a Q8 felejtõs lesz számomra a továbbiakban...
A Xado-t én is nézegettem, de olyan magasságokban van az ára, mint a Liqui Molynak... Nekem nem éri meg ekkora plussz költség, fõleg, hogy az én mocim sem teljesen hibátlan olajfogyás tekintetében...
Viszont sajna a Q8 felejtõs lesz számomra a továbbiakban...
A Xado-t én is nézegettem, de olyan magasságokban van az ára, mint a Liqui Molynak... Nekem nem éri meg ekkora plussz költség, fõleg, hogy az én mocim sem teljesen hibátlan olajfogyás tekintetében...
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Ez már túl-túl "vékony" lenne a sima vvt-i-be, szerintem. Max akkor, ha full hipermilling a cél, és nem forog a motor 1800 fölé... (nagyon vékony az olajfilm réteg, könnyen megszakadhat...)Lackó írta:...vagy 0W-20kleingy írta:Az új dugókhoz azért én sokkal inkább az 5W30-as olajat javasolnám.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Bepi 
Ironizált Lackó! Õ ki van ettõl a vékonyítsuk az olajat elvtõl, meg amikor azt mondják, hogy a 10W40 szar
Ironizált Lackó! Õ ki van ettõl a vékonyítsuk az olajat elvtõl, meg amikor azt mondják, hogy a 10W40 szar
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)