Segítség kellene!
- DBandesz
- Fanatikus fórumozó

A ködlámpa, vészvillogó, stb. kapcsolók pilácsait nagyon egyszerűen lehet orvosolni anélkül, hogy az ember horror összegeket hagyna a márkaszervízben:
1 . fogod magad, elmész a legközelebbi elektronikai bótba, és 12V-os üvegizzót keresel, mint amilyen a fejegységek előlapjaiban is van. Pici üvegizzó, aminek a két hosszú lába nagyon hajlékony.
2. A kapcsolóból kiveszed a döglött izzót kompletten, tehát foglalaltostól.
3. a döglött izzónak a lábait a foglalaton visszahajt, és ki lehet belőle húzni.
Az új izzó beleédesget, helyrehajt a lábakat és már pirít is.
Az E10-ben hálistennek nem az izzón van a színszűrő, úgyhogy azzal nem kellett bíbelődni.
1 . fogod magad, elmész a legközelebbi elektronikai bótba, és 12V-os üvegizzót keresel, mint amilyen a fejegységek előlapjaiban is van. Pici üvegizzó, aminek a két hosszú lába nagyon hajlékony.
2. A kapcsolóból kiveszed a döglött izzót kompletten, tehát foglalaltostól.
3. a döglött izzónak a lábait a foglalaton visszahajt, és ki lehet belőle húzni.
Az új izzó beleédesget, helyrehajt a lábakat és már pirít is.
Az E10-ben hálistennek nem az izzón van a színszűrő, úgyhogy azzal nem kellett bíbelődni.
-
Pacsker
- Bruce E9
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
szerintetek mitől lehet E9 Liftback verziónál kopógó hangot hallani az egyik hátsó futóműtől.
A lengéscsillapítók újak. Kihagytak volna belőle valami gumi alaktrészt.
Viktor említette, hogy van benne valahol ún. "kopp-gumi", hogy néz az ki és hol van pontosan?
A lengéscsillapítók újak. Kihagytak volna belőle valami gumi alaktrészt.
Viktor említette, hogy van benne valahol ún. "kopp-gumi", hogy néz az ki és hol van pontosan?
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Forró Fecske
-
Pacsker
Pályafutásom során azthiszem ültem olyan 30db E9 liftbackbe. Nem túlzok, van amiket vásárlás céljából vezettünk és van ugye a sok tagé.
Nagyon sokban hallottam kopogást! Kifejezetten gyenge a liftbackünk hátsó hangszigetelése, tehát esőben, vagy akár száraz sima aszfalton a gumik susogását is nagyon hangosan lehet hallani.
Ha lengéscsillapítót újítanak fel, patronoznak, sokszor vékonyabbat raknak bele, így a ház falának ütődik, ha nem hézagolják ki rendesen. Ettől kopoghat hangosan (a régi corollámnál volt ilyen). Ha új a gólyaláb is, akkor nemtom mi lehet. Szilentek, esetleg toronycsapágy, bár nem hiszem, hátsó stabilizátor, de még a műanyagokra is gondolhatsz az nagyon sanszos!
Ennyit tudtam segíteni.
Nagyon sokban hallottam kopogást! Kifejezetten gyenge a liftbackünk hátsó hangszigetelése, tehát esőben, vagy akár száraz sima aszfalton a gumik susogását is nagyon hangosan lehet hallani.
Ha lengéscsillapítót újítanak fel, patronoznak, sokszor vékonyabbat raknak bele, így a ház falának ütődik, ha nem hézagolják ki rendesen. Ettől kopoghat hangosan (a régi corollámnál volt ilyen). Ha új a gólyaláb is, akkor nemtom mi lehet. Szilentek, esetleg toronycsapágy, bár nem hiszem, hátsó stabilizátor, de még a műanyagokra is gondolhatsz az nagyon sanszos!
Ennyit tudtam segíteni.
- Bruce E9
- Fanatikus fórumozó

Köszi Matyi!Pacsker írta:Pályafutásom során azthiszem ültem olyan 30db E9 liftbackbe. Nem túlzok, van amiket vásárlás céljából vezettünk és van ugye a sok tagé.
Ennyit tudtam segíteni.
Nem is tudtam, hogy van olyan Toyota AE92 hátsó lengéscsillapító, amiben patront is lehet cserélni. Az enyémben bonthatatlan gólyalábas verzió volt, kompletten kellett cserélni. Az elsőket is hasonlóan.
Hogy az 1.8D-be milyen van fogalmam sincs, gyanús, hogy szét kell szednem, megnézni. Amúgy is ül egy kicsit a segge, Gti rugók kellenének bele.
Kalaptartó nélkül is kopog, bár ha bemelegszik a kocsi sokat csendesül.
Forró Fecske
Forró Fecske
-
Pacsker
Én AE82 liftbackről beszéltem. És csak tippelek, hoyg E9-be is hasonló lehet.
Bár sok embertől hallottam, hogy az csak cserés és az első újítható.
Egyébként meg gratula, hogy sikerült rájönni a hangforrásra! Meg becsülöm akitartást, hogy erre rájöttél. olyan mintha egy érettségi sikerült ovlna, ugye?
Tök nagy örömet tudnak öközni ezek a minimális dolgok is!
Bár sok embertől hallottam, hogy az csak cserés és az első újítható.
Egyébként meg gratula, hogy sikerült rájönni a hangforrásra! Meg becsülöm akitartást, hogy erre rájöttél. olyan mintha egy érettségi sikerült ovlna, ugye?
Tök nagy örömet tudnak öközni ezek a minimális dolgok is!
- Bruce E9
- Fanatikus fórumozó

Tök nagy örömet tudnak öközni ezek a minimális dolgok is![/quote]
Igen jó dolog lassan minden idegesítő zajforrást megszüntetni.
Főleg azután, hogy anyámat, mikor hoztam haza a buszállomásról, a Gti-be nagyon elkezdett csipogni az a bizonyos.
Meg is jegyezte:
"Kellett neked ez a régi ...., nem fog a kerék kiesni?"
A következő megszüntetendő zörgések lesznek (1.8 D-ben):
- az ablak felhúzó (manual) gombnak a zörgése (alapjáraton).
- jobb első ajtókárpit alatti ciripelés (lásd kabóca) szigorúan csak 120 km/h-nál. Érdekessége , hogy tök mindegy, hogy melyik irányból lépjük át a 120-at.
Modjuk felfoghatjuk úgy is: sebesség jelző berendezésünk van beépítve.
Meg a kiscsávónak is tetszik és jót kacag, ha megszólal a "kabóca".
Tök nagy örömet tudnak öközni ezek a minimális dolgok is![/quote]
Igen jó dolog lassan minden idegesítő zajforrást megszüntetni.
Főleg azután, hogy anyámat, mikor hoztam haza a buszállomásról, a Gti-be nagyon elkezdett csipogni az a bizonyos.
Meg is jegyezte:
"Kellett neked ez a régi ...., nem fog a kerék kiesni?"
A következő megszüntetendő zörgések lesznek (1.8 D-ben):
- az ablak felhúzó (manual) gombnak a zörgése (alapjáraton).
- jobb első ajtókárpit alatti ciripelés (lásd kabóca) szigorúan csak 120 km/h-nál. Érdekessége , hogy tök mindegy, hogy melyik irányból lépjük át a 120-at.
Modjuk felfoghatjuk úgy is: sebesség jelző berendezésünk van beépítve.
Meg a kiscsávónak is tetszik és jót kacag, ha megszólal a "kabóca".
Forró Fecske
Forró Fecske
- Totya
- Aktív fóruméletet élõ

sziasztok megvettem az áldozatot és már neki is álltam a szétbontásnak.
Ezen teljesen más a karbi mint ami most van nekem tehát az a kérdésem melyik karbi a jobb mert akkor azt teszem vissza
Mostani:
Ha szemből ránézel bal oldalt van rajt a gázkar
az új toyotába:
Ha szemből ránézel jobb oldalt van rajt a gázkar?
Asszem ez a 2 fajta karbi létezik 2e mocin corollába
de ha nem akkor tévedtem:D mert van 1 3.karbim is ami azon a mocin volt amit anno vettem de az a moci 1 starletben muzsikállt
Sztem ebbe Tibi fog tudni segíteni

Ezen teljesen más a karbi mint ami most van nekem tehát az a kérdésem melyik karbi a jobb mert akkor azt teszem vissza
Mostani:
Ha szemből ránézel bal oldalt van rajt a gázkar
az új toyotába:
Ha szemből ránézel jobb oldalt van rajt a gázkar?
Asszem ez a 2 fajta karbi létezik 2e mocin corollába
de ha nem akkor tévedtem:D mert van 1 3.karbim is ami azon a mocin volt amit anno vettem de az a moci 1 starletben muzsikállt
Sztem ebbe Tibi fog tudni segíteni

Ha fentről belenézel, akkor az eggyiknél 1db henger alakú csúszódugattyú zárja el a levegő útját. Ez nem mozog amikor mozgatod a gázkart álló motornál, viszont az újjaddal tudod tologatni a hengerfej irányába.
A másikba ha belenézel, ketté van osztva a belseje és pillangószelep van benne. Ez hidegen zárva és melegen nyitva van ha autómata szívatós.
A Starleten kettő fajtát használtak, az 1.3-ason azaz 2E motoron a legelőször említett volt.
Volt még 1L-es motor azaz 1E, azon meg olyan volt mint amit másodszor írtam csak az kézi szívatós.Ennek mindene kisebb, tehát nem túl tökéletes az 1.3-as motorra.
A másodszor említett fajta a jobb. Ilyen van Szávai Andi 2E motorján.
Elég ritka mert igen rövid ideig gyártották, mert felváltotta a befecskendező.
A másikba ha belenézel, ketté van osztva a belseje és pillangószelep van benne. Ez hidegen zárva és melegen nyitva van ha autómata szívatós.
A Starleten kettő fajtát használtak, az 1.3-ason azaz 2E motoron a legelőször említett volt.
Volt még 1L-es motor azaz 1E, azon meg olyan volt mint amit másodszor írtam csak az kézi szívatós.Ennek mindene kisebb, tehát nem túl tökéletes az 1.3-as motorra.
A másodszor említett fajta a jobb. Ilyen van Szávai Andi 2E motorján.
Elég ritka mert igen rövid ideig gyártották, mert felváltotta a befecskendező.
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
-
Pacsker
Sziasztok!!!!
Most nekem kéne nagyon sürgősen segítség! Valaki olyat szeretnék, akinek van nagyon csókos bontós ismerőse. És aki segítene nekem! Holnap délelőttig kéne de már az is késő. Ha csak holnapután lesz meg, egye fene. De holnap délelőttre kéne.
"Nagy" szívesség kellene, igaz csak egy papír, de képes vagyok érte fizetni is minimálisan, vagy egy literes balentines? akármi...
Segítsetek kérlek!
Most nekem kéne nagyon sürgősen segítség! Valaki olyat szeretnék, akinek van nagyon csókos bontós ismerőse. És aki segítene nekem! Holnap délelőttig kéne de már az is késő. Ha csak holnapután lesz meg, egye fene. De holnap délelőttre kéne.
"Nagy" szívesség kellene, igaz csak egy papír, de képes vagyok érte fizetni is minimálisan, vagy egy literes balentines? akármi...
Segítsetek kérlek!