montoya írta:435km utan jelenleg eppen fel tank alatt van a mutato. Vettem ma egy piros spurit, penteken fogok elore lathatolag tankolni, kiprobalom. Nalatok milyen hatasa volt?
Az elsõ 100ml (egy tanknyi benzinhez ennyi kell) semmi. Majd kb a 2., de inkább a 3. tanknál vettem érszre, hogy csendesebben, simábban jár. Fogyasztást passzolom, mert több más dolgot is változtattam közben és az elért fogyicsökkenésem szerintem inkább az összesnek együtt köszönhetõ.
De lesz benne 2-3 deci az egész tankra vetítve átlagban. Teszem azt, ha eddig durván 6,3 volt az átlagod, akkor ez inkább 6 eleje lesz, vagy 6,0.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
montoya írta:435km utan jelenleg eppen fel tank alatt van a mutato. Vettem ma egy piros spurit, penteken fogok elore lathatolag tankolni, kiprobalom. Nalatok milyen hatasa volt?
Az elsõ 100ml (egy tanknyi benzinhez ennyi kell) semmi. Majd kb a 2., de inkább a 3. tanknál vettem érszre, hogy csendesebben, simábban jár. Fogyasztást passzolom, mert több más dolgot is változtattam közben és az elért fogyicsökkenésem szerintem inkább az összesnek együtt köszönhetõ.
De lesz benne 2-3 deci az egész tankra vetítve átlagban. Teszem azt, ha eddig durván 6,3 volt az átlagod, akkor ez inkább 6 eleje lesz, vagy 6,0.
Horvatorszagba megyek a hetvegen, el is fog menni az a fel liter szerintem, mire hazaerek...
IS200 '01 Carina Coupe 1.8 XE - RIP Carina Coupe 1.6 DX Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
montoya írta:
Horvatorszagba megyek a hetvegen, el is fog menni az a fel liter szerintem, mire hazaerek...
Nem mond már, 5 tanknyi benzint akarsz elkocsikázni?! A fél liter SPURI az 5 tankoláshoz elég...
Hat pedig kozel, oda-vissza valami 2200km, plusz amit helyben megyunk egy het alatt. 4 tanknyit siman.
Ja, hát így igen, valóban elmegy, de azt tudd, hogy nem kell ám minden tankhoz Spurit adni. Én a helyedben a - tegyük fel - 4 tankolásból 2-be töltenék Spurit, mégpedig a hosszútávú oda-, illetve hazautakra, ahol többnyire autópályán jól át tudja járni a motort. Mindegyik tankhoz felesleges, pl. tesóm is csak kb 3 tankonként tölt a Sharanba, mintegy átöblítésként.
Tégy belátásod szerint, de én csak a hosszú utakra használnám.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
bepi81 írta:Nem mond már, 5 tanknyi benzint akarsz elkocsikázni?! A fél liter SPURI az 5 tankoláshoz elég...
Hat pedig kozel, oda-vissza valami 2200km, plusz amit helyben megyunk egy het alatt. 4 tanknyit siman.
Ja, hát így igen, valóban elmegy, de azt tudd, hogy nem kell ám minden tankhoz Spurit adni. Én a helyedben a - tegyük fel - 4 tankolásból 2-be töltenék Spurit, mégpedig a hosszútávú oda-, illetve hazautakra, ahol többnyire autópályán jól át tudja járni a motort. Mindegyik tankhoz felesleges, pl. tesóm is csak kb 3 tankonként tölt a Sharanba, mintegy átöblítésként.
Tégy belátásod szerint, de én csak a hosszú utakra használnám.
Csak hosszu ut lesz... a helyben maszkalas is ugy ertendo, hogy mondjuk 120km oda, meg ugyanez vissza.
Mazda 323 BF turbo 4wd
A piros spuri kétszer csíp! Csak óvatosan!
-Tudod, mivel jatszik a kisgyerek a sinek kozott?
-Az eletevel...
Vagy ugy ertendo, hogy csipos lesz a kipufogogazom is?
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Rövidebb távoknál miért nem ajánlatos a spuri? Lehet én is adnék neki, hátha segít valamit. De hosszabb utam max a balaton lesz, amúgy meg csak napi 50km-t megyek...
Ma rekordot döntöttem a Focussal. Teli tankra vetítve sikerült 7.88-as fogasztást produkálni. 651km, ebbõl 200 autópálya 110-120 közötti tempóval, maradék budapest, dugóban, nem dugóban, mindenféle forgalmi helyzetben, rövid-félhosszú távokon, néha klímázva. Brutál-ultra-kibaszott óvatos gázpedál kezeléssel, 30-felett 4.-ben, 40 felett 5.
Ennyit tud az 1.6-os Focus I Eddig 9.1-9.5 volt NORMÁL használatban városban. Negatív rekord 11.1 liter volt...a 9-10 az tökéletesen átlagos fogyasztás ennek az autónak Beszarás
[Walaki]D`Lair írta:Ma rekordot döntöttem a Focussal. Teli tankra vetítve sikerült 7.88-as fogasztást produkálni. 651km, ebbõl 200 autópálya 110-120 közötti tempóval, maradék budapest, dugóban, nem dugóban, mindenféle forgalmi helyzetben, rövid-félhosszú távokon, néha klímázva. Brutál-ultra-kibaszott óvatos gázpedál kezeléssel, 30-felett 4.-ben, 40 felett 5.
Ennyit tud az 1.6-os Focus I Eddig 9.1-9.5 volt NORMÁL használatban városban. Negatív rekord 11.1 liter volt...a 9-10 az tökéletesen átlagos fogyasztás ennek az autónak Beszarás
Jol erzem, hogy ez kb 1.5 literrel tobb, mint amit egy vvti tud hasonlo korulmenyek kozott?
Mazda 323 BF turbo 4wd
[Walaki]D`Lair írta:Ma rekordot döntöttem a Focussal. Teli tankra vetítve sikerült 7.88-as fogasztást produkálni. 651km, ebbõl 200 autópálya 110-120 közötti tempóval, maradék budapest, dugóban, nem dugóban, mindenféle forgalmi helyzetben, rövid-félhosszú távokon, néha klímázva. Brutál-ultra-kibaszott óvatos gázpedál kezeléssel, 30-felett 4.-ben, 40 felett 5.
Jol erzem, hogy ez kb 1.5 literrel tobb, mint amit egy vvti tud hasonlo korulmenyek kozott?
Szerintem ha a hacsival hasonló módon vezetnék, mint most a focussal, jó ha 5 litert fogyasztana Pedig csak 1150kg a ford is, viszont iszonyatos hosszú a váltó-végáttétele...
Vezettem Én is mókust.
Igaz, hogy hosszúak az áttételek, de emiatt országúton nem olyan rossz. Nekem városra 8-9-9,5 jött ki. 1.6 az is.
Lényegtelen
(halkan megjegyzem, ahhoz képest, hogy szar nyugati, egész szívós, persze nem egy Toyota)
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)
Pacsker írta:Vezettem Én is mókust.
Igaz, hogy hosszúak az áttételek, de emiatt országúton nem olyan rossz. Nekem városra 8-9-9,5 jött ki. 1.6 az is.
Lényegtelen
(halkan megjegyzem, ahhoz képest, hogy szar nyugati, egész szívós, persze nem egy Toyota)
Igen, a 9 körüli érték tökéletesen normális
Ja, nem egy Toyota...sírva könyörögnek a japók egy ilyen futómûért, mint ami a Focus 1 alatt is volt már Ez rendesen kanyarodik, nem mint az E10 (puha) E11(orrtolós) E12(primitív szar)
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)