Fogyasztás
-
ksz315
- Aktív fóruméletet élõ

Az ördög a részletekben lakik.
Viszont a kocsi még mindíg nagyon tetszik. (csak sajnos most a sajátomat rendberakatni sincs keret... )
. ha normál használatot vesszük, kis odafigyeléssel 1litert simán lehet hozni kis odafigyeléssel. Persze kérdés, kinél mi a normál használat. Meg mit nevezünk városnak. Pl Jászapáti is város, meg Bp-i csúcsforgalom (még a 380as benzin elõtti) is. Jászapátin pl sztem sinám tudnék 4,5ös fogyasztást a kocsimból, míg pesten min 8. De ez itt már nagyon off.szóval finomkodva nem olyan nagy kamu az
Viszont a kocsi még mindíg nagyon tetszik. (csak sajnos most a sajátomat rendberakatni sincs keret... )
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
1. Mi az, hogy normális módon?? Fejtsd már ki, légyszi...horvatht írta:Persze, de akkor ez most kb. megint az a téma, mint ami a 2,6litert fogyasztó Yarisnál elõjött. Persze, hogy lehet annyi a fogyasztása, csak akkor már nem közlekedsz vele normális módon. Lényeg, hogy nem reális.
2. Miért, szerinted mi a reális?
Bocs, de nem tudom szó nélkül hagyni ezt a témát. Miért gondolod azt, hogy nem lehet vele normális tempó mellett 6 literrel eljárni? Attól, mert esetleg Neked eddig nem sikerült (saját bevallásod szerint legalábbis nem vezetsz túl régóta, ezáltal gyakorlatod sincs annyi, mint nekünk többeknek...) még nagyon is reális, hogy ez az autó 110-es országúti tempóig elmegy 5,5-6 literrel átlagban. Simán!
Ja, hogy elõzés közben nem forgatod ehhez mindig 6000-ig? Persze, de számomra meg az MÁR nem normális tempó, hanem a forszírozott kategória.
Egyáltalán nem akartalak ezzel piszkálni, csak próbálom megvilágítani, hogy normál tempóban lazán van/lehet az egyes vezetési stílusok között 1-2 liter fogyasztásbeli különbség.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- horvatht
- Aktív fóruméletet élõ

Nekem is tud 6litert fogyasztani a kocsi, még teljesen szar állapotú/kopott 2E motoros starlettel is tudtam 6,5et fogyasztani (2 hónapos jogsival), nemhogy a 4E-FE-vel, szóval az nem számít sokat ebben a kérdésben, hogy mióta van jogsim. De igazából tényleg ott lesz a kutya elásva, hogy kinek mi a város. Ha én városban közlekedem az Bp. belváros, és ott normális közlekedéssel egy 1.6os benzines nem fogyaszt 5l benzint. Ha már ki kell mennem Vecsésre/Gyálra stb. azt én nem nevezném igazán városi fogyasztásnak csak azért mert magyarországon ilyen a közigazgatási területszervezés. Normális közlekedés alatt a forgalom fel nem tartását értem, mint ahogy errõl szó van a fogyasztás topikban.
(EP71 Starlet
EE101 Royal Special)
joined the Dark Side
EE101 Royal Special)
joined the Dark Side
- RWD
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1981
- Autód típusa (és generációja): Starlet
- Autód felszereltségi jelölése: STD
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (3 ajtós)
Áll, lassan egy hónapja, éppen ezért vezeti az ECO versenytFrool írta:Már megyen?RWD írta:Szerintem meg a Starlet eszik a legkevesebbet, kusshadj purgyék![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
1981 - Toyota Starlet KP62
1983 - Toyota Corolla AE86
1983 - Toyota Corolla AE86
- sede7
- Aktív fóruméletet élõ

Nem tudom, hogy én vagyok-e az egyet 4A-FE-s E11 (Admirálon kívül), de hogy (az enyémmel) átlagos budapesti használat mellett óvatoskodva is lehetetlen 6 alá menni, az tuti. Spritmonitoron is 8 a vegyes átlag motorra és kasztnicsaládra szûrve. Az 5,5-6litert én is nehezen hiszem el bárkinek. Persze lehet, hogy nem 100km-re értendõ, csak mondjuk 80-on.
Én a nyugodt és az átlagos között vezetek általában, 60% Bp, 20% rövid országút, 20% autópálya: 8l. Hangsúlyozom, ez az én autóm (a maga lehetséges rejtett tökéletlenségeivel) és az én lábam (-||-).
Végül pedig nem értem, miért azonosítjuk (szinte) a 4E-FE, 4ZZ-FE és 3ZZ-FE motorokat a 4A-FE-vel: attól még, hogy a kasztni(család) azonos, elég más a motorok karakterisztikája.
Én a nyugodt és az átlagos között vezetek általában, 60% Bp, 20% rövid országút, 20% autópálya: 8l. Hangsúlyozom, ez az én autóm (a maga lehetséges rejtett tökéletlenségeivel) és az én lábam (-||-).
Végül pedig nem értem, miért azonosítjuk (szinte) a 4E-FE, 4ZZ-FE és 3ZZ-FE motorokat a 4A-FE-vel: attól még, hogy a kasztni(család) azonos, elég más a motorok karakterisztikája.