Autoreszelgetes

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Laic »

Laic írta:Minap megint leesett a tanksapka ajtó "kiugrató pántja". Hogy kéne annak a helyén lennie? Sajnos nekem már hiányzik belõle egy darab, lehet azért esik le.
http://www.kephost.com/view3.php?filena ... 6d1nge.jpg
Másik, hogy eddig a hátsó ajtót csak belölrõl tudtam kinyitni... nah most utánna néztem miért. Egy kis "záró karika" kéne a zártest és a mozgató rúd csatlakozásához, ilyen honnan szerezhetõ be?
http://www.kephost.com/view3.php?filena ... dd3fta.jpg
Ma beugrottam egy kispesti toyota bontóba rákérdezni a fentiekre:
A tanksapka ajtó "pánját" csak kompletten ajtóval akarták rámsózni, de az nem is érdekel annyira, mert mûködik. De a hátsó ajtó zárhoz a biz-baszt is csak komplett zárral lehet náluk megvenni. :?
Nincs valakinek egy olyan szarja elfekvõben, vagy nem lehet azt valami csavarbóltban, vagy mittoménhol megvenni? :roll:
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
Gabes
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Gabes »

Igen - megvannak a fékbetét rugói. Arra is gondoltam, hogy esetleg az van vissza hajolva, és beleér a hûtõbordákba. De nem. Akkora válla azért nincs a tárcsámnak :) Valószínû féltengely lesz :( Kezd durvulni a hang. Egyre erõsebb. Olyan roppantós bilinccsel van felfogatva a gumiharang, úgyhogy nem tudtam ma megnézni mi van alatta. Lehet szétesett a kosár. Vagy nem tudom. Ha tudok szerezni és lesz kicsi idõm azzal folytatom a hibakeresgélést.
Köszi az infót a távtartókról. Akkor kép nélkül is megy - csak nekem volt új. Érdemes kivenni, ha 90%ba egyedül járkálok vele? (nincs terhelve a hátulja se csomaggal, se utassal)
'95 E10 Hatchback 1.3 XLi 4E-FE
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Laic írta:Nincs valakinek egy olyan szarja elfekvõben, vagy nem lehet azt valami csavarbóltban, vagy mittoménhol megvenni? :roll:
Megfejtettem, zéger gyûrû... de nem véletlen hiányzott, mivel le van pattanva a tengely vége ezért leesik. Új zár kéne, egyelõre marad a belülrõl nyitogatás :roll:
Gabes
Visszajáró
Visszajáró

Megtudnátok nézni légyszi, hogy E10es 4E-FE motornál a testkábel másik vége hova van fogatva? Az egyik a szervó tartályának kasztni felõli rögzítésénél, de a másik vége nekem szabad :)
Köszi!

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabes 2011 jún. 02, 08:56 pm-kor.
Gabes
Visszajáró
Visszajáró

A kép nekem nem jelenik meg, de itt a link:

http://imageshack.us/photo/my-images/200/fnykp0749.jpg
Sancy
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Sancy »

Tisztítsd meg és a blokkon egy szimpatikus csavar alá tedd be a sarut:)
E11 G6 TTE Facelift 1.6 VVTI
E12 TS TTE Facelift 1.8 VVTL-i

E11 TS Facelift 1.8 VVTL-i pálya autó építes folyamatban
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Bandagoose »

Laic írta:
Laic írta:Nincs valakinek egy olyan szarja elfekvõben, vagy nem lehet azt valami csavarbóltban, vagy mittoménhol megvenni? :roll:
Megfejtettem, zéger gyûrû... de nem véletlen hiányzott, mivel le van pattanva a tengely vége ezért leesik. Új zár kéne, egyelõre marad a belülrõl nyitogatás :roll:
Nekem is ugyanez volt a problémám. Ha jól emlékszem, a tengelynek két fél válla van, nekem az egyik volt lepattanva.
Én úgy oldottam meg, hogy egy csepp erõs, kétkomponensû mûgyantaragasztóval ragasztottam fel a zégert, azóta mûködik.
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Bandagoose »

Gabes írta:Megtudnátok nézni légyszi, hogy E10es 4E-FE motornál a testkábel másik vége hova van fogatva? Az egyik a szervó tartályának kasztni felõli rögzítésénél, de a másik vége nekem szabad :)
Köszi!

Kép
Ha jól gondolom, akkor az egy hatos csavarhoz való saru.

E11-nél a motortartó bak motor felõli nyúlványára van ráfogatva, van ott két hatos csavar, amelyik a kormányszervó vákuumcsöveit rögzíti a nyúlványhoz, azok közül a hátsó csavar szokta fogni a sarut.
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Bandagoose írta:Nekem is ugyanez volt a problémám. Ha jól emlékszem, a tengelynek két fél válla van, nekem az egyik volt lepattanva.
Én úgy oldottam meg, hogy egy csepp erõs, kétkomponensû mûgyantaragasztóval ragasztottam fel a zégert, azóta mûködik.
Detto az a helyzet és ugyan arra gondoltam én is, csak a megvalósítás vár még magára :)
murray
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: murray »

ma alánéztem az autónak szomoruan láttam h a féltengely porvédõ gumi totál kész van. a zsírt kiverte körbe az egyiknél kettészakadt a gumi a másiknál csak elindult a szakadás. letörölgettem a környéket és MOL kenõzsírral telenyomkodtam amennyire tudtam. a gumit próbáltam rögziteni de semmi értelme mert annak mozogni kell. gyorskötözö , bilincs amivel próbálkoztam de semmi értelme. azt sem tudom h jól tettem-e hogy zsírt nyomtam bele..
amugy itt a gömbcsukló van amit zsírozni kell? nemtom

azt sem tudom h jól tettem-e hogy zsírt nyomtam bele? ha ez telemegy sárral akkor kakukk?
Frool
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Frool »

Ha csak por megy bele idõvel az is kinyírja (sár? ne viccelj).
Porvédõ csere sokkal olcsóbb mint a csukló csere, ez legyen a vezérelved a javítással kapcsolatban.
CCH vezetőségi tag

Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
Zoo.HUN
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Zoo.HUN »

Az mitõl van hogy kidobja 5-bõl a kocsi a váltót, 4A-GE nél? nagy hiba? VAgy csak laza a váltó rögzítése?
E8 1.8D liftback+ ---> Seca :jdm:
E8 1.6GT AE82 HB ---> FX
Kép + Kép
Sancy
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Sancy »

Ha kidobja a váltót az elég nagy hiba, valószínûleg javíthatatlan, kuka.
sõt ha a váltót kidobja az a motort is viszi magával, mivel a váltó a motoron van...

-DE ha csak a sebességet dobja ki, tölcsed fel váltóólajjal, ha ez nem jön be, akkor valszeg szinkronos..
(extrém útviszonyoknál a váltógomb súlya miatt is kiugorhat sebességbõl, fõleg ha ez egy félkilós bumszli tunying szar...)

amúgy meg nem is értek hozzá, kérdezd meg a szakikat :P
E11 G6 TTE Facelift 1.6 VVTI
E12 TS TTE Facelift 1.8 VVTL-i

E11 TS Facelift 1.8 VVTL-i pálya autó építes folyamatban
murray
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: murray »

nem tudtok pesten vagy környékén egy féltengely szervizt aki kicserélné a szakadt gumiharangokat?
ha közülünk megcsinálja vki nekem az is jó. korrekt árat fizetek ha megegyezünk
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

A C5x váltóknak az ötös sebesség (tengely vége) felén nincs támcsapágy. Ha kikopnak, olyat lógnak, hogy kidobálja a sebességet. Váltóolaj nem segít rajta és nem is a szinkron okozza, attól függetlenül, hogy ilyen állapotban valószínû utóbbi betegségben is szenved.
Kéne pécézni egy bontott váltót. Javíttatása horror összeg.

Mondjuk a Racing- bazar-os Sedan? Azon legalább C-s (motor) harang van.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Válasz küldése