Fogyasztás

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

4E FE is 4000 körül forog 130-nál. Én is hamar dobom az 5-öst.
Nem értem Laic te merre közlekedsz? Város vagy inga? Nem kéne 6,5-nél többet ennie.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Csocsó írta:Mondjuk szerintem ez annak tudható be, hogy az enyém ultrarövid áttételezésû, 130-nál 4000-et pörög a motor, 140-nél 4400 körül forog.
Városban pedig pillanatok alatt 5.-ben vagyok, gyakorlatilag 45 felett 5.-ben közlekedek. A rövid áttételeknek köszönhetõen pedig meglepõen könnyen gyorsít ki alacsony fordulatról is.

A 140-nél 8 liter talán tényleg sok kicist, inkább 150-nél fogyaszt annyit, ha meg van pakolva.
Nekem 140-nél forog 3900-at. :) Bár kicsit sokallom... :D
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Csocsó
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Csocsó »

Meg közben arra is rájöttem, hogy 130-nál nem 4000-et forog, hanem 4100-4200-at. 122-3 körül forog 4000-et.
AE82 GT (ex) --> Yaris TS '04
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Laic »

bubidisc írta:4E FE is 4000 körül forog 130-nál. Én is hamar dobom az 5-öst.
Nem értem Laic te merre közlekedsz? Város vagy inga? Nem kéne 6,5-nél többet ennie.
Azt nem tudom nekem mennyit forog, mivel nincs fordulatszámmérõm, de 50-60nál már én is 5.ben (van hogy 6.ban) vagyok.
Minden nap megteszem a Szigetszentmiklós-Csepel- Kispest és vissza távot, csak egy-két helyen van araszolás, átlag 50km/h. Néha van hogy a M0-on megyek 80-90es tempóval.
Az olvasottak alapján én is sokallom kicsit a fogyasztást, de nem tudom mit lehetne tenni ellene. Futómû, fékek tuti rendben van, talán még valami motorikus beállítás lehet, de nem érezhetõ semmi rángatás, nem-húzás stb. egyenletes alapjárat, szerintem minden ok.
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Guminyomás, gumi típus, klíma használat, felesleges csomagok a kocsiban, mennyi motorféket használsz, mennyire húzatod gyorsításnál?
Illetve nagyon sok embernél pusztán a "lábában" benne van 2 liter, mert gyorsít-lassít-gyorsít-lassít... :roll:
Milyen olaj van a kocsidban? És még sorolhatnám a kérdéseket, amiket, ha megválaszolsz talán kiszûrhetjük a még lehetséges "hibaforrásokat". Azonban az egész mit sem ér, ha nem vagy magadhoz õszinte. :wink:

Kleingy-nek ugyanilyen 4E-FE E11-e van, az utolsó tankolása 5,8-as átlagfogyazstást hozott...
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bubidisc írta:
Nem bizony!
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Nah akkor teljes õszinteséggel :D
Guminyomás: elõl 2,2, hátul 2 bar, típusa Toyo CF1 Proxes 185/60R14, klímát nem használok (még), fölös csomagok csak ami kötelezõ kellék és egy szerszámkészlet, meg egy üres bevásárló szatyor :lol: . Amikor csak tehetem, látom elõre motorféket használok (néha még visszaváltogatással is) és egyedül az indulásnál pörgetem kicsit, vagy ha valaki nagyon tötymörög és elõzni kell. (ezen majd változtatok, hátha) Amúgy egyenletes gázadással közlekedem. Olaj Castrol Edge 10W30.
Remélem kitudtok szûrni belõle valamit...
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Laic írta:Nah akkor teljes õszinteséggel :D
Guminyomás: elõl 2,2, hátul 2 bar, típusa Toyo CF1 Proxes 185/60R14, klímát nem használok (még), fölös csomagok csak ami kötelezõ kellék és egy szerszámkészlet, meg egy üres bevásárló szatyor :lol: . Amikor csak tehetem, látom elõre motorféket használok (néha még visszaváltogatással is) és egyedül az indulásnál pörgetem kicsit, vagy ha valaki nagyon tötymörög és elõzni kell. (ezen majd változtatok, hátha) Amúgy egyenletes gázadással közlekedem. Olaj Castrol Edge 10W30.
Remélem kitudtok szûrni belõle valamit...
No, én kapásból váltanék olajat, egy jó minõségû 5W-30-ra! Pl. Mobil1 ESP Formula 5W-30, vagy Q8 Formula Techno 5W-30, vagy Castrol Edge 5W-30 (HC). Ezek már teljesen szintetikus olajak, könnyû futású, üzemanyag takarékosak. A 10W-s olajat elfelejteném!!! (nekem Q8 Formula Excel 5W-40 van benne, mert van egy pici olajfogyásom) Ha jó állapotú a motorod, akkor a hígabb olajat sem fogja enni, cserébe a jobb áramlás miatt jobb lesz a motor kenése. Nem, nem igaz, hogy a régebbi 4E-FE-nek jobb a 10W-s :wink: Az is egy modern, 16V-s motor, miért kell bele a 10W-s. Ez már nem az F Astra kategória... 8)

A másik a guminyomás. Szerintem alacsony. NEM azt mondom, hogy járj 3,0 barral, de 2,4-el simán, elöl-hátul is!!! Komfortban, gumikopásban semmit nem fogsz észrevenni, viszont városi - lassabb - haladáskor erõsen fogyasztáscsökkentõ hatása van. Hangsúlyozom, a biztonságot egyáltalán nem veszélyezteti a 2,4 bar, és a gumi sem kopik félre, meg lehet nézni az enyémet, ugyan ez a méret!

Végül, ami indokolatlanul növeli az átlagodat, az a lámpától erõs gyorsítások. Na, ezeket kell kerülni a legjobban. Komolyan mondom, hogy városban nem forgatom 2000 fölé. Egyszerûen nincs értelme. Ha kövér gázzal éppen áthussansz egy sárga lámpán, a következõ lámpánál/keresztezõdésnél úgy is meg kell állnod, akkor mire volt jó? Semmivel nem vagy elõrébb, mert a zöldhullám miatt pont akkor fogsz odaérni a 2. lámpához, amikor az zöldre vált, tehát, ugyanott vagy idõben és térben is, csak nem pazaroltál üzemanyagot.

Még egyszer megemlítem, hogy az én stílusommal a balatoni Révfülöprõl vasárnap du. végig fõúton Békéscsabáig 71km/h átlagsebességgel és 5,4 l fed. comp szerinti fogyasztással jöttem haza. 335km-en 71km/h szerintem abszolút nem lassú és nem is mentem 100km/h fölé... Ha jobban nyomtam volna a gázt, maximum 5percet nyertem volna ateljes távon, viszont átlagban legalább 0,5-1 literrel többet fogyasztott volna a kocsi. Nekem ez az 5 perc (de legyen 10!) nem ér annyit, ráadásul közben be is mérhetnek, ami - szerintem - senkinek sem hiányzik. :roll:
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

ööö az olaj csak elírás volt 5W30 van benne :oops:
Gumi nyomást kipróbálom...
A gyorsítással teljesen igazad van, ennek ellenére nehezen állom meg, de majd igyekszem. :wink:
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bepi81 írta:...
Ezzel alapvetõen egyetértek. Én is 2.4-es nyomással járok, és a 195/55 nem is veri szét a seggem, nagyon jó gumi a continental premium2.

A városi gyorsításokkal egyetértek, ha nem vagyok idegbeteg, én is hamar elváltogatok. Más kérdés, hogy Pesten néha tényleg kihozzák az emberbõl az idegbeteg állatot. :D

Amivel még szerintem spórolni lehet, az a kanyarodás... ha van egy tempósan vehetõ kanyar, ne 15-tel vegyük kettesben, E11 alatt van futómû, jó gumival tényleg szépen fordul, és ha egy kanyar után nem kettesbõl, hanem hármasból gyorsít az ember (mert mondjuk 35-40 körül vette be), azzal azért spórol, eközben pedig még idõt is nyert. :)

A probléma az, hogy sok Pesttel ezzel együtt sem mész 7.5-8l alá, mert annyi lesz a piros lámpa meg az araszolás.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Laic írta: A gyorsítással teljesen igazad van, ennek ellenére nehezen állom meg, de majd igyekszem. :wink:
Valamit valamiért... :wink:
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

montoya írta:
bepi81 írta:...
Ezzel alapvetõen egyetértek. Én is 2.4-es nyomással járok, és a 195/55 nem is veri szét a seggem, nagyon jó gumi a continental premium2.

A városi gyorsításokkal egyetértek, ha nem vagyok idegbeteg, én is hamar elváltogatok. Más kérdés, hogy Pesten néha tényleg kihozzák az emberbõl az idegbeteg állatot. :D

Amivel még szerintem spórolni lehet, az a kanyarodás... ha van egy tempósan vehetõ kanyar, ne 15-tel vegyük kettesben, E11 alatt van futómû, jó gumival tényleg szépen fordul, és ha egy kanyar után nem kettesbõl, hanem hármasból gyorsít az ember (mert mondjuk 35-40 körül vette be), azzal azért spórol, eközben pedig még idõt is nyert. :)

A probléma az, hogy sok Pesttel ezzel együtt sem mész 7.5-8l alá, mert annyi lesz a piros lámpa meg az araszolás.
Teljesen egyet értek, ezért is írtam, hogy felénk viszonylag fogyasztás barátok a körülmények: nincs domb, nincs órákig tartó dugó...
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Bepi!

Pesten nem igazán állja meg a helyét ez a lámpás okfejtésed. A Soroksári úton 80-85-el kapod el a zöldhullámot, úgy hogy néhol sárgán csúszol át... :? Lehet inkább itt kellene a szmog-on gondolkozni? :evil: Egy megállás-elindulás minimum 20x annyi káros anyagot juttat a környezetbe, mint a folyamatos haladás...
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Bruce E9 »

http://totalcar.hu/magazin/hirek/2011/0 ... utopalyan/

tempomattal Ausztriában gyakran alkalmaztam ezt a módszert és valóban mûködik! kb. 1,0 litert is lehet spórolni 100-km-ként óra szerinti 140-es tempónál!
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Bruce E9 írta:http://totalcar.hu/magazin/hirek/2011/0 ... utopalyan/

tempomattal Ausztriában gyakran alkalmaztam ezt a módszert és valóban mûködik! kb. 1,0 litert is lehet spórolni 100-km-ként óra szerinti 140-es tempónál!
Nem hülyeség, ha kifogsz pl egy 130 körül menõ furgont, akkor mögötte elég jól el lehet elvickélni. :D
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Válasz küldése