ELADÓ COROLLA

A klub által kiemelt autó hirdetések vagy keresendő járművek, vásárlási segítségek. Internetről, saját forrásból...
Lobo
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Lobo »

Köszi a hasznos tippeket.
Ilyesmikre gondoltam én is ( 1-es, 3-as pont)
Nekem is az a fontos hogy szerkezetileg egyben legyen, a többi "csak" apróság. Legalább lenne mit bütykölni rajta. :)

Montoya:
Vasárnap zárva vannak, de köszönöm a felajánlást!

Holnap úgysincs semmi extra dolgom, elmegyek megnézem.
E11 Sedan - Linie Terra - 4AFE
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Lobo, még egy dolog, ami árulkodó lehet, de ne nézz hülyének:

Szagolj be az olajbetöltõ nyíláson, és/vagy a nívópálca végét. Ennek sem lehet égett olaj szaga.

Nekem más nem jut eszembe, ha ezek alapján rendben van, vidd el egy körre, a motornak néma csendben, simán minden zörgés nélkül kell járnia. Sem szelephang, sem kerregés, sem kattogás, üzemmelegen szinte nem is hallod a motor hangját álló kocsinál kívülrõl. Minden egyéb hang falsch dologra utal.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

maci írta:TE71 kaszni nem sokat ér de a futómû,váltó és az uvégek jók. Eladó lehetõleg egybe. 06 70 95 36 513.
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Lobo
Visszajáró
Visszajáró

Lobo írta:Miskolc környékérõl van valki?
Errõl a kis pirosról tud valaki valmit?
http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... ra-4677714
Megnéztem ma a kocsit....
Sikerült a tulajal találkozni, így nem a kereskedõ hintette a port.
Felszereltségét tekintve Linie Terra Millenium.
Az alvázszáma JT-s, egy nagy piros pont. :rizspekta:
De aztán jött a többi:
Az elejét törte az elsõ tulaj. A mostani, második gazdi csináltatta meg. A két sárvédõt, a motorháztetõt és a lökhárítót cserélte.
A bal elsõ lámpa és a hûtõventillátor mûanyag burkolata van ragasztva. A hûtõ elvileg nem sérült. (de hihetek olyan valakinek aki dizel vectrát akar venni? :) )
A generátor környékérõl halk de éles hang hallatszik. Gondolom csapágyas az ékszíjtárcsa.
A motor kicsit kerregõs :shock: ,ezt a próbakör alatt is hallotam. Kérdeztem milyen olajat használ, 10W40. :? Olajfogyása viszont a tulaj szerént minimális.
Amúgy nemrég volt benne cserélve, még inkább sárga mint barnás.
Fogyasztása 7-8 l körül van, ezt kicsit sokallom, de ez akár a szélesebb gumik miatt is lehet.
A kormány pár centit balra áll egyenes helyzetben. rosszul állították be a futómûvet?
A próbaút alatt éreztem hogy a motor rezgéseit nagyon erõsen lehet érezni a gázpedálon keresztül. Ez mennyire normális? A mi 1,3-asunk ilyen szempontból szinte lopakodó. :)
Még valami: Az ajtó végénél az alvázon mindkét oldalon kb 3-4 mm-es kitüremkedés van kereszt irányban. Mintha hegesztési varrat lenne... Lehetséges ez? A miénken semmi ilyesmi.
A többi hiba apróság:
-nem jó az elsõ pohártartó
-jobb ajtó burkolatán 5 cm-es sérülés (hangszóró beépítéskor)
-bal ajó burkolatából hiányzik egy mûanyag csavar
Pozitivumok:
-új gumik (még a kis szõrök is látszanak)
-jó fékek, nemrég cserélték
-friss olajcsere (ha nem is az elõírt...)
-új teleszkópok hátul
-a váltó finoman jár

Mit ne mondjak alaposan elbizonytalanodtam...
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Bemelegedve milyen volt? Milye ford.szám tartományokban jártál? Hogy ment? A 7-8l az abszolút a gumik miatt van.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Lobo írta:
Lobo írta:Miskolc környékérõl van valki?
Errõl a kis pirosról tud valaki valmit?
http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... ra-4677714
Megnéztem ma a kocsit....
Sikerült a tulajal találkozni, így nem a kereskedõ hintette a port.
Felszereltségét tekintve Linie Terra Millenium.
Az alvázszáma JT-s, egy nagy piros pont. :rizspekta:
De aztán jött a többi:
Az elejét törte az elsõ tulaj. A mostani, második gazdi csináltatta meg. A két sárvédõt, a motorháztetõt és a lökhárítót cserélte.
A bal elsõ lámpa és a hûtõventillátor mûanyag burkolata van ragasztva. A hûtõ elvileg nem sérült. (de hihetek olyan valakinek aki dizel vectrát akar venni? :) )
A generátor környékérõl halk de éles hang hallatszik. Gondolom csapágyas az ékszíjtárcsa.
A motor kicsit kerregõs :shock: ,ezt a próbakör alatt is hallotam. Kérdeztem milyen olajat használ, 10W40. :? Olajfogyása viszont a tulaj szerént minimális.
Amúgy nemrég volt benne cserélve, még inkább sárga mint barnás.
Fogyasztása 7-8 l körül van, ezt kicsit sokallom, de ez akár a szélesebb gumik miatt is lehet.
A kormány pár centit balra áll egyenes helyzetben. rosszul állították be a futómûvet?
A próbaút alatt éreztem hogy a motor rezgéseit nagyon erõsen lehet érezni a gázpedálon keresztül. Ez mennyire normális? A mi 1,3-asunk ilyen szempontból szinte lopakodó. :)
Még valami: Az ajtó végénél az alvázon mindkét oldalon kb 3-4 mm-es kitüremkedés van kereszt irányban. Mintha hegesztési varrat lenne... Lehetséges ez? A miénken semmi ilyesmi.
A többi hiba apróság:
-nem jó az elsõ pohártartó
-jobb ajtó burkolatán 5 cm-es sérülés (hangszóró beépítéskor)
-bal ajó burkolatából hiányzik egy mûanyag csavar
Pozitivumok:
-új gumik (még a kis szõrök is látszanak)
-jó fékek, nemrég cserélték
-friss olajcsere (ha nem is az elõírt...)
-új teleszkópok hátul
-a váltó finoman jár

Mit ne mondjak alaposan elbizonytalanodtam...
Erdekes kerdes... motor merregeset okozhatja sok dolog, akar egy faradt lancfeszito is, meg persze hidrotokek hibaja is.

Fogyasztas, ha nincs tul konnyu laba a tulajnak, akkor ennyi. Ha finoman vezetsz, akkor 6-7.

Belterbeli problemak nem igenyes gazdara utalnak, az olaj sem.

Ha mar egy auton uj fekek es uj gumi van, akkor nem hiszem, hogy csak be kellene allitani a futomuvet. Arra mar raszantak volna a penzt. Tovabba ha el akarok adni egy kocsit, nem veszek ra uj gumit. Gyanus, hogy valamiert szabadulni akar tole.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Lobo
Visszajáró
Visszajáró

bubidisc írta:Bemelegedve milyen volt? Milye ford.szám tartományokban jártál? Hogy ment? A 7-8l az abszolút a gumik miatt van.
Mikor odaértem nem volt a kereskedésben a kocsi, fél órával elõtte vitte el a tulaj. 10 percet vártam rá, már be volt melegedve a motor.
2-4000-ig próbálgattam több sebességben is. Jól ment de a gyorsulása nem vett le a lábamról. A mi 1,3-asunkat jobban érzem húzni mint ezt. :?
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Ha nem megy jól akkor én azt mondom ennyi volt. Az 1,6-nak mennie kell. Az Én 1,3-asom is jól megy, és eddig sok 1,6-ba kellett beülnöm, hogy egy olyannal is találkozzak amelyik annyival jobb mint amennyivel jobbnak kell lennie papíron.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: ksz315 »

Lehet megérte volna kicsit megforgatni. Bár ha elsõ benyomásra nem taglózott le a dolog, akkor szerintem keress másikat. Tény, hogy nem túl gyakori a háromajtós 1.6, de csak lesz másik.
Elõre jelezted, hogy meg akarod nézni, vagy véletlen volt csak a tulajnál?
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
Lobo
Visszajáró
Visszajáró

ksz315 írta:Lehet megérte volna kicsit megforgatni. Bár ha elsõ benyomásra nem taglózott le a dolog, akkor szerintem keress másikat. Tény, hogy nem túl gyakori a háromajtós 1.6, de csak lesz másik.
Elõre jelezted, hogy meg akarod nézni, vagy véletlen volt csak a tulajnál?
Véletlen volt. Nem jelentkeztem be elõre, hátha ezzel ki lehet zárni a nagy hibák elrejtését.
A sok kis apróság nem is zavarna, azokat szivesen kijavítanám. A motor kerregés és az összetört elsõ rész zavar. Hiába a japán összszerelés ha szétzúzták az elejét.
Meg ott van az a fura "varrat" az alvázon... totál káros lett volna és az egész elsõ részt cserélték, nem csak a sárvédõket?
Ha másra nem is. alkualapnak jók ezek a hibák, csak az a kérdés megéri-e?!
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: sede7 »

Lobo írta:az összetört elsõ rész zavar. Hiába a japán összszerelés ha szétzúzták az elejét.
Amikor az enyémet mentünk elõször megnézni (akkor rögtön meg is vettük), akkor volt nálunk mérõszalag: egyik ember megfogja a hátsó keréknél pont középen, másik az elsõnél kifeszíti, lemér, majd át a túloldalra. Az enyémnél mm-re stimmelt a két oldal.

Ami ezt a konkrét piros példányt illeti: az látszik, hogy "tuningos lelkületû" gazdája volt, hiszen a már említett kipu, koptató, színre fújt rács mellett a fólia és a hátulról lekapott jelvény is árulkodó - a viszonylag morcos felnikrõl nem is beszélve. Ez persze nem feltétlenül hátrány, de párosítva azzal, hogy 10W40-et használt VVTi-hez, nem biztos, hogy jó elõjel. Kérdés persze, hogy nála mennyit is volt összesen.
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Az elsõ ajtókárpitba faragott magas se semmi... Bár tetszik az ötlet... :roll:
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Lobo
Visszajáró
Visszajáró

Elvileg tavaj január óta van a fószernél a kocsi.
A kipu amúgy gyári, csak egy krómozott toldat van rajta. Az emblémákat leszedte de adná a kocsival. Meg az eddig elvégzett fejlesztések számláit is. (fóliázás, ablak légterelõ, teleszkópok, stb)
A cserélt alkatrészek nem gagyi cuccok, toyota felirat mindenen, denso gyertyák, stb, de mégis olyan fura a dolog.
A motorolajra rákérdeztem, autószerelõk ajánlották neki a 10W40-et, mondván hogy egy 10 éves kocsihoz jobb az. :x
A mérõszallagos megoldás fasza. Ha mégis elindul nállam a vezérhangya akkor kipróbálom.
Sajnos autószerelõ ismi nem ért rá és egyedül néztem meg, de lehet még egy esélyt adok a dolognak egy szakértõ segítségével...
bagoly
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 1991
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GLi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: bagoly »

Lobo írta: A motorolajra rákérdeztem, autószerelõk ajánlották neki a 10W40-et, mondván hogy egy 10 éves kocsihoz jobb az.
Ez tapasztalatom szerint tipikus duma, az autószerelõk nagy átlaga szerintem álmából felkelve nyomja ezt a mondatot...
'91 E9 Liftback 1.6 (4AFE) GLi
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Figyelembe véve, hogy mindkét oldalon látható a "varrat szerû kitüremkedés", 99%-ra veszem, hogy TK-ból újjá élesztett autó. Számomra már innen FELEJTÕS!
De, ha még figyelembe vesszük, hogy se nem úgy jár, se nem úgy megy a motor, ahogy egy 1,6-ostól elvárható lenne, akkor meg pláne felejtõs.
Nézd: Az 1,4-1,6 VVT-i motor egy rendkívül õszinte motor, és ezt komolyan mondom. Akkor jó, ha jó a hangja, sima a járása, semmi nem kerreg-zakatol-kattog benne. Pont. Ha bármi nem odaillõ hangot hallasz, akkor bibis. Az E11 hatch úgy kb 1040kg körül lehet, ezt egy 110LE-s benzinmotornak vígan kellene rángatnia.
Már elsõre is, pláne üzemmelegen, amikor meghajtod, de kisebb fordulatszámon is. Éppen az utóbbi miatt különbözik elsõsorban az 1,4-tõl, hogy alacsonyabb fordulaton is nyomatékos. 4000 felett nem számottevõ a kettõ közötti 13LE különbség.

Szerintem NEM szabad megvenni ezt az autót, mert túlságosan zsákbamacska az általad leírt tapasztalatok alapján. Én biztos, hogy nem venném meg, de összehasonlítási alapnak azért jó volt, ha nézegetsz majd más autókat is.

A hahun van egy gyönyörû E11 facelift 1,6 VVT-i G6. Talán 1,35M-ért van kitéve, bordó. Csak az 1,35M. Viszont van oka, hogy miért annyi. És ennek is oka van, hogy miért 800e. Nem hiszem, hogy szeretnél rákölteni a motorra mondjuk 200-250e-t, hogy rendbe tedd, meg aztán még ki tudja mire mennyit. Kockázatos.
Arról nem beszélve, hogy szerinted egy kettévágott, majd újra összerakott autónak milyen a merevsége, mennyire viselkedik vajon úgy egy ütközés során, mint a gyári kasztni? És mindez mennyire van befolyással a Te/Ti testi épségedre?
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
Válasz küldése