Az a gond, hogy az amerikai Corolla nagyban eltér az európaitól, emiatt szerintem nem passzol bele. De ne legyen igazam.
E11 - (1997-2002)
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Felejtsd el!
A hardverre nem is gondoltál még. Régen egy vákuumos szabályzású rugós tag végezte a munkát villanymotor segítségével. Teljesen más fojtószelep csatlakozással, plusz bowdennel stb. A tiednél már sima villanyos vezérlés lenne, de ugyanilyen kiegészítõkkel. Csakis egy USA donorból érné meg. Rengeteg kábel, relé, vezérlõ stb...
Nekem a tempomathoz már van 2 autónyi cuccom. (A7 Supra, E9 Corolla) Még így se lesz könnyû berakni. Mellette át kell látni a villamossági mûködést és bekötést.
A hardverre nem is gondoltál még. Régen egy vákuumos szabályzású rugós tag végezte a munkát villanymotor segítségével. Teljesen más fojtószelep csatlakozással, plusz bowdennel stb. A tiednél már sima villanyos vezérlés lenne, de ugyanilyen kiegészítõkkel. Csakis egy USA donorból érné meg. Rengeteg kábel, relé, vezérlõ stb...
Nekem a tempomathoz már van 2 autónyi cuccom. (A7 Supra, E9 Corolla) Még így se lesz könnyû berakni. Mellette át kell látni a villamossági mûködést és bekötést.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Üdv!
Adódott egy kis problémám a hátsó ablaktörlõvel. Történetesen, hogy kb 15fokonként megakad, nem töröl egyenletesen. Bármilyen állásban is van. Szóval gondolom nem kapcsoló, hanem motor hiba. Esetleg végállás kapcsoló?
Valaki találkozott már ilyennel? Mi lehet a megoldás?
Elõre is köszi a segítséget.
Adódott egy kis problémám a hátsó ablaktörlõvel. Történetesen, hogy kb 15fokonként megakad, nem töröl egyenletesen. Bármilyen állásban is van. Szóval gondolom nem kapcsoló, hanem motor hiba. Esetleg végállás kapcsoló?
Valaki találkozott már ilyennel? Mi lehet a megoldás?
Elõre is köszi a segítséget.
-
ksz315
- Aktív fóruméletet élõ

Ezen nekem is kattogni kezdett az agyam, de aztán jött a kiábrándító szakértõi valóság. Pedig hasznos cucc, Apum Avensisét vezetve ma pl a Nyíregyi fel és a Miskolc lehajtó között nem kellett a pedálokhoz érnem (óra szerint 140, valóságban 130), könnyû a jót megszokni....
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Köszi a válaszokat!
Lehet máshogy is: KATT, de ennyit azért nem adnék érte. Vagy legalábbis csak ha nagyon nincs más.
Lehet máshogy is: KATT, de ennyit azért nem adnék érte. Vagy legalábbis csak ha nagyon nincs más.
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Mellette meg nem is illik az E11-be 
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

- Laic
- Gyakori látogató

Szét kéne szednem az jobb oldalsó tükröt, mert valami gumi lóg a tükör lap mögött és 100 felett erõsen rázkódik. Nem tudjátok hogy kezdjek neki?
Másik, mostanában kezd zörögni valami a jobb ajtóban, szerintem hangszóró környékén és a motortér felöl is valami lemezes hang egy bizonyos (kb. alapjárati) fordulatnál. Engem nagyon tud zavarni az ilyen csak félek sosem találom meg, mivel nem folyamatos a dolog.
Másik, mostanában kezd zörögni valami a jobb ajtóban, szerintem hangszóró környékén és a motortér felöl is valami lemezes hang egy bizonyos (kb. alapjárati) fordulatnál. Engem nagyon tud zavarni az ilyen csak félek sosem találom meg, mivel nem folyamatos a dolog.
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Nem lehet, hogy inkább a kipufogó körül zizeg valami? Bilincs kilazult, vagy valami védõlemez...?Laic írta:Szét kéne szednem az jobb oldalsó tükröt, mert valami gumi lóg a tükör lap mögött és 100 felett erõsen rázkódik. Nem tudjátok hogy kezdjek neki?
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- ati999
- Újonc

Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy kb 30-35 km/h alatti sebességnél a kormány elfordításakor, kanyarodáskor egy furcsa zaj hallható , oda is vissza is. Olyan fémhang, mint amikor megszorul valami és nehezen, de el tud mozogni. 35 km/h fölött nem jön elõ.
Idáig semmi baja nem volt a kocsinak (1999 E11 Sedan Terra 1,3) 195 ezret futott, de most ez eléggé zavaró.
Van ötletetek, hogy mi lehet ez?
Találkozott már valaki olyannal, hogy kb 30-35 km/h alatti sebességnél a kormány elfordításakor, kanyarodáskor egy furcsa zaj hallható , oda is vissza is. Olyan fémhang, mint amikor megszorul valami és nehezen, de el tud mozogni. 35 km/h fölött nem jön elõ.
Idáig semmi baja nem volt a kocsinak (1999 E11 Sedan Terra 1,3) 195 ezret futott, de most ez eléggé zavaró.
Van ötletetek, hogy mi lehet ez?
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Érzed is, hogy nehezen mozdul vagy csak hallod?
Nekem már elõfordult több dolog is. Ami oda-vissza kattog az lehet toronycsapágy, ha a lengéscsillapítoddal vagy rugótányérral van gond, az is okozhat zajt kanyarodáskor. Segítséggel meg lehet vizsgálni könnyen. Ami rögtön kiderülne az a féltengely, de gondolom azt már csekkoltad.
Nekem már elõfordult több dolog is. Ami oda-vissza kattog az lehet toronycsapágy, ha a lengéscsillapítoddal vagy rugótányérral van gond, az is okozhat zajt kanyarodáskor. Segítséggel meg lehet vizsgálni könnyen. Ami rögtön kiderülne az a féltengely, de gondolom azt már csekkoltad.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.