Lengéscsillapító

Ha alkatrészre lenne szükséged, vagy meg szeretnél válni tőle nézz be ebbe a témakörbe!
Ghee
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Ghee »

Pacsker:

Megjött az árajánlat. Szereléssel együtt 56e. Ez még okés lenne, ahogy írtad is, DE... Vannak gumialkatrészek amiket szintén cserélni kell és ezt az 56eFt nem tartalmazza természetesen: Alsó, felsõ gumitányér, porvédõ ami egyben az ütközõ??? Ebben valaki erõsítsen meg, aki látott szétszedve ilyet vagy rendelt egy adott cikkszámon, mert nem szeretném, ha a régi porvédõ kerülne vissza valamilyen hibás rendelés miatt. Superék a 6db gumialkatrészre 35-40e-t írtak. Utánanéztem és tényleg nem túl olcsók ezek a cuccok sajnos. Így kompletten 95e-ben áll meg és "csak" az elsõk lesznek fullosak. Iszonyat elkeserített ez most, mert ha belegondolok az autó jelenlegi értékének negyedét kifizetem majd és alig veszek észre rajta valamit. Persze biztonságosabb és komfortosabb, valamint nem cseszi szét a futómû többi alkatrészét a lassan elhasználódó lengéscsillapító.

Itt a toyodiy-es rajz az ütközõt (Bumper: 48331) illetõen:

Nem szeretnék így járni: http://www.corollaforum.nl/viewtopic.php?f=5&t=33620

Így lenne optimális: http://www.rbrauto.ru/photos/pic%D0%9D-014760.jpg
http://www.mchanix.com/?p=view&id_product=294

Kép
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Ghee 2011 ápr. 09, 07:41 pm-kor.
'00, EE111, 4E-FE, Harmony
humby
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: humby »

Janika!

Az elsõ olajos patronokat odaadom ingyé, ha kell szólj mert a szerelõnél hagytam nehogy kidobja!
janikatuning
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: janikatuning »

Szia humby ha neked nem kell én elteszem jó lessz nekem késõbb:D
EE90 LIFTBACK (4afe 110le 16v) Xtreme
E11 LIFTBACK (4afe 110le 16v automata)
humby
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

elraktam, majd gyere el érte!
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

A második és harmadik linked a felütközõbakos porvédõs megoldás. Eegy szett (jobb-bal oldal) utánygyártottból 3-7ezer ft. Ha valóban jó hozzá, akkor felesleges sokkal többet kiadni a gyáriakért.
Az alsó felsõ gumitányér, meg szerintem jó lesz még! Meg kell nézni, de csak nincs kiszakadva... A 31 éves TE71-emen is jó még...
A közel 100 ezer ft nagyon sok. A gátlókért jó. Esetleg vigyél nekik porvédõt és úgy csinálják meg. Azért nem számolhatnak fel munkadíjat, mert így is úgy is a folyamat része. Kb 2x 3 másodperc...
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
humby
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Megerõsítem Matyi jelentését, elõl és hátul az alsó - felsõ gumitányérnak semmi gondja nem volt!
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Matyi jelentése = jó gumitányérok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
humby
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

:D :roll: :P :oops:
Ghee
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Az alsó gumitányér pereme szakadt ez kuka, de attól még a rugó feletti lehet jó, nem tudom megítélni, csak gondoltam, ha már szétszedik ezek miatt ne kelljen megint.

Ha már megnéztem az elsõket vetettem egy pillantást a hátsókra is... ugyanez a helyzet, csak még extraként a porvédõ alsó pereme repedt, takarja még a lengéscsillapító tengelyét (a hátsókat 54%-ra mérték jobb és balt is, de ez még tûrésen belül van, mert nincs eltérés köztük - gondolom).

Szóval a helyzet nem jó ebben az évben az elsõk, jövõre a hátsók (a hátsók szakadt porvédõjét és gumitányérját semmiképp nem cseréltetném elõbb, mint magát a lengéscsillapítót), a féktárcsáim sem állnak túl jól vagy a betét vagy a tárcsa anyaga nem jó (tárcsa fogy inkább nem a betét), de mérésen jól teljesített, csak kis ingadozás van a fékhatásnál... persze engem zavar, de annyira nem, hogy rögtön cseréltessem. Szóval kellett nekem fékhatásmérést végeztetni. :roll:
Ezen javítási összegek, alkatrészekkel, idõszakos szervizzel együtt több mint az autó jelenlegi piaci értékének a negyede... :(

Nem jó ebbe belegondolni...
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Teljesen felesleges nézni, hogy mennyi az autó piaci értéke és mennyit költesz rá. Az a lényeg, hogy biztonságosan elvigyen A-ból B-be. Ha már szereted is, pl azért vagy itt a fórumon, akkor meg miért beszélünk a pénzrõl? Annyit költessz rá, amit épp rááldoznál. Kicsit szebb, kicsit jobban felszereltebb, nem nyikorog a fék...
Ha már mindenképp gazdászkodunk, akkor egy autónak két értéke van. Amiért megveszed és amit a használatával nyújt neked. Minden autóra költeni kell, van amelyikre keveset, van amire félelmetesen sokat. Ha a kötelezõket rendbe teszed, mellette szépen kiszolgál, nem hagy ott az út szélén és élvezed napról napra.
Olvasd át a projekteket. Szerinted az autók árának hányszorosát költötték már rá a tulajok? Szeretik, élvezik, megbízhatóak és mutatósak.

Válaszd ki a legjobb ár-érték arányú megoldást az elsõ gátlókra, vagy a service manual, esetleg egy jó barát segítségével cseréld ki magadnak. (utóbbi a legjobb megoldás) Ha nagyon számolod a garast, újíttasd fel. Az 1-2 évre jó lehet.
Klubelnök

Kép
Ghee
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Igen, ezért vagyok itt a fórumon és szeretem, ha rendben van a kocsi. Szeretem a precizitását, ahogy végzi a dolgát. Mindenképp velünk marad még évekre, nagyon szépen viselkedett mindig és ha belegondolok ez is most egy kopó alkatrész, amit nem kell utána többet cserélnem.

Olvasgatom a projekteket és szerintem kevés olyan fórum van ahol ennyire összetartanak a márkatársak és akik ennyire becsülik, szeretik az autóikat.

Annyi, hogy kicsit szíven csapott a hirtelen jött potenciális kiadás mert most van mellette elég, amire nem sajnálom, érkezik a frissítés a családba :)

...és köszönöm a lelkesítõ mondatokat. :)

ON
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

:)

Tök mindegy hova kell fizetnünk a pénzt. Mindig rossz idõben jön és nagyon fájó szívvel adjuk ki a kezünkbõl. Magyarországon élünk...
Próbáld meg kicserélni magadnak!
Nem nagy ördöngösség! Ha Frool és Bardos6 is beleegyezik, szívesen kölcsönadom a rugóösszehúzót.
Klubelnök

Kép
Frool
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Frool »

Ghee írta: a féktárcsáim sem állnak túl jól vagy a betét vagy a tárcsa anyaga nem jó (tárcsa fogy inkább nem a betét), de mérésen jól teljesített, csak kis ingadozás van a fékhatásnál...
Jó anyagminõségû féktárcsa és fékbetét használata mellett ez esetben a fékbetéted kopó rétegének összetétele keményebb,
ezért kopik inkább a tárcsa.
Jó esetben ugyan olyan típushoz lehet keményebb és puhább anyag összetételû betétet vásárolni, utóbbi ált. drágább
elõbbi meg hajlamos a csikorgásra.
CCH vezetőségi tag

Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
Ghee
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Köszi de mivel említetted, hogy maga a cseréért nem annyira sok a szerviz ajánlata, az egyéb cuccokat pedig meg kell venni mert szakadtak benyelem ezt a megoldást. A fórumtársi segítséget köszönöm ismét, de inkább a komolyabbnak tûnõ problémáknál venném igénybe más idejét.
Ghee
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Jó anyagminõségû féktárcsa és fékbetét használata mellett ez esetben a fékbetéted kopó rétegének összetétele keményebb
,

A tárcsa felülete sem fényes sosem, kráteres korrózió dolgozik rajta, fekete, kék csíkok vannak rajta olykor - keveset használom, emiatt könnyen eheti a korrózió. Hangja nincs, csak a megálláshoz közeli sebességnél halkan surrog.

Tervezem a komplett cserét (tárcsák+betétek) jövõre, ha addig bírja, ha kell hamarabb.
Válasz küldése