Gumi
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Utóbbit választanám. Kérdés mennyivel jobb, mint az elsõ.
Bohinak van másfajta Toyo-ja! Kérdezz rá!
Milyen méretet vennél?
Bohinak van másfajta Toyo-ja! Kérdezz rá!
Milyen méretet vennél?
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
A sportos az R888

Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

- Yautja
- Gyakori látogató

Csak egy baja van, gyorsan kopikLaic írta:Keresgéltem, de elég kevés "hivatalos" tesztet találtam róla. Az egyéni vélemények meg teljesen megoszlanak, akinek bejött imádja, akinek nem szidja...
Ennek ellenére én ezt a kettõt néztem ki (leginkább ára miatt) és ezeket találtam róla:
Toyo 350 185/65 R14 10.500.-/db http://www.goodgumi.hu/index.php?page=s ... &minta=350
Toyo CF1 Proxes 185/60 R14 12.000.-/db http://www.goodgumi.hu/index.php?page=s ... &minta=CF1 Proxes
Még rágódok rajta kicsit, de lassan jön a nyári szezon
E12 '05 2ZZ-GE 1,8 TS facelift (5 ajtós) 192 Lóerõ 
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
- Laic
- Gyakori látogató

Igen hallottam már olyat is, de ebben is eltérnek a vélemények... A barum meg szerintem még alsóbb kategória, még ha jobban is bírja, de ki tudja hol álsz meg vele (nincs tapasztalatom egyikkel sem). Árban biztos jobban jövök ki barummal, de nem akarom túlságosan leadni az igényeket, csak pénztárcához igazítani.
Amúgy várom a pro- és kontra véleményeket, más gumikkal is, még egy hétig várom a pénzem aztán valamit veszek.
Amúgy várom a pro- és kontra véleményeket, más gumikkal is, még egy hétig várom a pénzem aztán valamit veszek.
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
- sede7
- Aktív fóruméletet élõ

Én 195/50R15-ös méretben rendeltem egy garnitúra új nyári gumit, holnap hozom el. A választásom végül tesztek és felhasználói vélemények alapján Uniroyal RainExpertekre esett. Tapasztalatom - érthetõen - nincs még, viszont ár-érték arányban igen jónak tûnik. Ismétlem, ez csak egy tipp, konkrét tapasztalatom nincs. (Esõben nagyon dicsérik, a száraz értékek alapján is igen ajánlott, az oldalfalát viszont egy kicsit sérülékenynek tartják, a padkázást nem szereti - de ugyebár melyik gumi/felni igen?)Laic írta:nem akarom túlságosan leadni az igényeket, csak pénztárcához igazítani.
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Aki nyári gumi vásárlás elõtt áll, annak figyelmébe ajánlok egy meglepõ dolgot!
A TESCO-ban lehet kapni akciósan az Uniroyal Rainexpert gumit 185/60R14-es méretben (E11 méret) 10.590Ft-ért, ami nagyon baráti ár, feltéve, ha a gyártás ideje nem 2-3 évvel ezelõtti, hanem DOTxx11! Ezt ellenõrizni kell, de a gumi miatt érdemes megnézni, mert 2009-10 és most, a 2011-es ADAC gumitesztben is a "különösen ajánlott" kategóriába sorolták, minden téren jól teljesítõ rendkívül kiegyenlített teljesítményû abroncsként.
szerk: Azért, remélem, nem egy minõségellenõrzésen megbukott szériát próbálnak rásózni a jónépre...
A TESCO-ban lehet kapni akciósan az Uniroyal Rainexpert gumit 185/60R14-es méretben (E11 méret) 10.590Ft-ért, ami nagyon baráti ár, feltéve, ha a gyártás ideje nem 2-3 évvel ezelõtti, hanem DOTxx11! Ezt ellenõrizni kell, de a gumi miatt érdemes megnézni, mert 2009-10 és most, a 2011-es ADAC gumitesztben is a "különösen ajánlott" kategóriába sorolták, minden téren jól teljesítõ rendkívül kiegyenlített teljesítményû abroncsként.
szerk: Azért, remélem, nem egy minõségellenõrzésen megbukott szériát próbálnak rásózni a jónépre...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bepi81 2011 márc. 10, 02:10 pm-kor.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

Tavaly cseréltem teljes garnitúrát Pirelli Cinturato P6-ra. Az ADAC teszt itt.
Ár érétk arányban nekem tökéletesen megfelelt.
Ám bátor ha tud az ember ne a gumin spóroljon.
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem

No injektor No ABS No Computer No problem

- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Igen, a Piri CP6 nyert összesítve. Engem a gumis lebeszélt róla, mert szerinte szerkezetileg gyenge, többet vittek már hozzá vissza, hogy szálszakadásos lett 2-3 szezon után, és a kátyúk is könnyen sérthetik.Biagio írta:Tavaly cseréltem teljes garnitúrát Pirelli Cinturato P6-ra. Az ADAC teszt itt.
Én ezt sem megerõsíteni, sem megcáfolni nem fogom és nem is tudom. Biztos, hogy jó gumi, kérdés, hogy tényleg meddig bírja?
Én most vettem Fulda EcoControlt, felnire szerelve-centrírozva került 11800Ft-ba/db. Plusz a régi Michelin-eket beszámította 1500Ft/db áron. Így szerelve, cakkli-pakk 46.000-bõl megvagyok. Ráadásul egy "ajánlott" gumim van, ami midezeken felül üzemanyag takarékos is. Remélem, nem is lesz okom panaszra.
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Én a P1-es Pirellivel szemezgetek mostanság. Ha eltekert kormánnyal állok meg, elég brutálisan mutat a 195-ös.bepi81 írta:Igen, a Piri CP6 nyert összesítve. Engem a gumis lebeszélt róla, mert szerinte szerkezetileg gyenge, többet vittek már hozzá vissza, hogy szálszakadásos lett 2-3 szezon után, és a kátyúk is könnyen sérthetik.Biagio írta:Tavaly cseréltem teljes garnitúrát Pirelli Cinturato P6-ra. Az ADAC teszt itt.
Én ezt sem megerõsíteni, sem megcáfolni nem fogom és nem is tudom. Biztos, hogy jó gumi, kérdés, hogy tényleg meddig bírja?
Én most vettem Fulda EcoControlt, felnire szerelve-centrírozva került 11800Ft-ba/db. Plusz a régi Michelin-eket beszámította 1500Ft/db áron. Így szerelve, cakkli-pakk 46.000-bõl megvagyok. Ráadásul egy "ajánlott" gumim van, ami midezeken felül üzemanyag takarékos is. Remélem, nem is lesz okom panaszra.
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- sede7
- Aktív fóruméletet élõ

Épp arra volt dolgom, hát íme, helyzetjelentés a Campona TESCO-ból:bepi81 írta:A TESCO-ban lehet kapni akciósan az Uniroyal Rainexpert gumit 185/60R14-es méretben (E11 méret) 10.590Ft-ért, ami nagyon baráti ár, feltéve, ha a gyártás ideje nem 2-3 évvel ezelõtti, hanem DOTxx11!
- volt egy garnitúra 185/60R14, a legfelsõn nem találtam DOT-ot, az alatta lévõn 4909;
- volt egy garnitúra 205/55R16, - || - , az alatta lévõn 0610;
- a 13-asokat (azoknból 4-5 garnitúra volt) és a 195/65R15-ös garnitúrát meg sem néztem...
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Egyébként, amennyiben a gumi fedett raktárban esõtõl, hótól, fagytól, mindentõl védve van tárolva, 3 évig új guminak számít, tehát, a 4909DOT csak az ember szemét szúrja "jogosan", mûszakilag hibátlan a gumi.sede7 írta:Épp arra volt dolgom, hát íme, helyzetjelentés a Campona TESCO-ból:bepi81 írta:A TESCO-ban lehet kapni akciósan az Uniroyal Rainexpert gumit 185/60R14-es méretben (E11 méret) 10.590Ft-ért, ami nagyon baráti ár, feltéve, ha a gyártás ideje nem 2-3 évvel ezelõtti, hanem DOTxx11!
- volt egy garnitúra 185/60R14, a legfelsõn nem találtam DOT-ot, az alatta lévõn 4909;
- volt egy garnitúra 205/55R16, - || - , az alatta lévõn 0610;
- a 13-asokat (azoknból 4-5 garnitúra volt) és a 195/65R15-ös garnitúrát meg sem néztem...
De, kérdés, hogy azok a gumik, amik a hipermarketben vannak, hol-hogyan voltak tárolva...