Milyen anyaggal dolgoztál, vagy mit ajánlotok? Én a gyári lemezfelniét szeretném rendbe rakni kicsit.
Autópolírozás / mit, miért, hogyan
- Gugyor
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
Kézzel csináltam.A nevét nem tudom.Fekete flakonban van.annyit tudok hogy amerikából van.Azért jó mert egy lépcsõs paszta.azaz nem kell a teljes polírhoz 2-3 féle paszta hanem csak ez az egy.és ha azt nézzük hogy pl:a mipa paszta 1liter 8000ft és híg ez pedig 1 liter 6000ft és sûrû mint a dög(sokkal kiadósabb)és a végeredmény sokkal szebb.
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
100 Ft-os tipp, és csodát tesz alufelnivel. Háztartási sósav. Ecsettel át-
kened. 2-3 szor körbemész, addigra már láthatóan felold minden ráégett
szutykot, majd bõ vízzel leöblíted. Megdöbbentõ eredmény érhetõ el vele.
Tényleg lemar minden szennyet (ha nem is rögtön, de 1-2 alkalom után
biztosan), és fényt is ad a felninek.
Higyjétek el, mûködik, pár évet autópiacoztam, ott van sok "titkos recept"
ami mûködik.
Nem kell félni, hogy megmarja a felnit. Persze ha a csa-
jod hív közben telefonon, akkor ne hagyd rajta a felnin......
kened. 2-3 szor körbemész, addigra már láthatóan felold minden ráégett
szutykot, majd bõ vízzel leöblíted. Megdöbbentõ eredmény érhetõ el vele.
Tényleg lemar minden szennyet (ha nem is rögtön, de 1-2 alkalom után
biztosan), és fényt is ad a felninek.
Higyjétek el, mûködik, pár évet autópiacoztam, ott van sok "titkos recept"
ami mûködik.
jod hív közben telefonon, akkor ne hagyd rajta a felnin......
- KunLacus
- Újonc

- Kapcsolat:
Sziasztok!
Én is beszereztem egy polírozógépet. Valójában a hiedelmemmel ellentétben ez nem is forog, hanem a motor forgatta excentrikus tengelyre csapágyazva van a korong rögzítve, így ha akar forogni is tud, ha nem akar, akkor meg csak "remeg", így polírozva. Bocs, ha uncsi volt, én most fedezem fel, mint gyerek a bilibe pisilést
A vásárolt géphez adtak több korongot. Durva:

közepes:

finom, puha:

Ami érdekel, hogy én nem akarok túlzásba esni, én az egy (max. kettõ, ha létezik ilyen) lépcsõs polírra hajtok, és egy jobb wax réteg a tetejére. Ilyet kapok egy autófesték üzletben, és már csak egy kellemes árnyékos száraz napra van szükségem?
Létezik 2 lépcsõs polír?
Én is beszereztem egy polírozógépet. Valójában a hiedelmemmel ellentétben ez nem is forog, hanem a motor forgatta excentrikus tengelyre csapágyazva van a korong rögzítve, így ha akar forogni is tud, ha nem akar, akkor meg csak "remeg", így polírozva. Bocs, ha uncsi volt, én most fedezem fel, mint gyerek a bilibe pisilést
A vásárolt géphez adtak több korongot. Durva:

közepes:

finom, puha:

Ami érdekel, hogy én nem akarok túlzásba esni, én az egy (max. kettõ, ha létezik ilyen) lépcsõs polírra hajtok, és egy jobb wax réteg a tetejére. Ilyet kapok egy autófesték üzletben, és már csak egy kellemes árnyékos száraz napra van szükségem?
Létezik 2 lépcsõs polír?
Lacus
'01-es 1,4-es 3ajtós (E11 facelift)
'01-es 1,4-es 3ajtós (E11 facelift)
- Gugyor
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
Hali.ha 2 lépcsõs polírt szeretnél én ezt ajánlom.A farécla pasztát fényezõ boltban kapsz.árát nem tudom.
A turtlewax polírt pedig bármelyik tescoba,intersparba stb.kb 1200-1300ft ha jól emlékszem.sokan szídják de tudni kell használni.ez szép fényt ad és egy védõréteget képez a fényezésen.vízlepergetõ is
A turtlewax polírt pedig bármelyik tescoba,intersparba stb.kb 1200-1300ft ha jól emlékszem.sokan szídják de tudni kell használni.ez szép fényt ad és egy védõréteget képez a fényezésen.vízlepergetõ is
én is ezt használom,illetve preventet is...teljesen elégedett vagyok vele...így van,ahogy írtad..Gugyor írta:A turtlewax polírt pedig bármelyik tescoba,intersparba stb.kb 1200-1300ft ha jól emlékszem.sokan szídják de tudni kell használni.ez szép fényt ad és egy védõréteget képez a fényezésen.vízlepergetõ is
régebbi képek...Gugyor írta:A motorteret akarom kipolírozni amit csak lehet

ezen talán látszik a különbség.....élõben sokkal durvább volt...

ez még a preventtel készült, kézzel...azóta eltelt majdnem egy év...kicsit visszamattult,de még így is fényévekkel jobb,mint az eredeti állapot volt...