Fogyasztás

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Pepe írta:Szerintem egy 4A-FE motornál a városi 10 fölötti fogyasztás nagyon-nagyon sok. Anyumnak E10 kombiban van 4A-FE-je és csak városi használatban eszik 8-9 litert. Szóval ott biztos hogy gondok lehetnek... :(
Azért város és város között is van különbség. Ha hideg motorral dugóban állsz BP belvárosában, vagy ha átgurulsz egy kisváros másik végére csöndesen, az nem ugyan az.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Ghee
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Ghee »

Én a XIII. kerület északi részérõl gyakran járok Dunakeszire, egyenletes tempóban és néha a városban (de többet 90-nel), így szokott lenni nyáron kb. 6,3-6,8l/100km, télen: kb. 6,8-7,2. Nekem az autópályán a 130-140-es tempót nem szereti (igaz ekkor már sokat pörög, hiányzik a 6. fokozat), ekkor 7-8 közt szokott lenni. Ha economy módban max 120-al megyek pályán, akkor 7 környékén marad.
'00, EE111, 4E-FE, Harmony
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: ksz315 »

sede7 írta:
montoya írta:Csak BP-n belül tényleg nem sok. Ilyen fos idõben rövid távokon (max 2-3 fok, max 5km) nekem is simán belenéz a 9-10-be.
Nekem sajnos nem akar nagyon 10 alá menni, pedig a napi kb. kétszer 20km fõvárosi használatban nekem elég sok a tartós 4-es, 5-ös. (1.6, 4A-FE)
Sajnos nem vagyok róla meggyõzõdve, hogy minden stimmel.
Mekkora gumik vannak fent?
Jártam sokat Bp-en és Pest megyében 3-ajtós E11-el, 4A-FE-vel (klíma nélküli) 7-10l között evett, láb függvényében. Dinamikus közlekedés mellett 8 körüli átlag jött ki.
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: sede7 »

montoya írta:Azért város és város között is van különbség. Ha hideg motorral dugóban állsz BP belvárosában, vagy ha átgurulsz egy kisváros másik végére csöndesen, az nem ugyan az.
Vegig a nem tul bedugult Hungarian, at a Lagymanyosin, ki a 6-os bevezeton Budatetenyig. Ugyanez vissza, es egyik sem csucsidoben. Plusz nemi hetvegi forgalom. Osszessegeben a "tipikus" budapestinel egy fokkal jobb.
ksz315 írta:Mekkora gumik vannak fent?
Jártam sokat Bp-en és Pest megyében 3-ajtós E11-el, 4A-FE-vel (klíma nélküli) 7-10l között evett, láb függvényében. Dinamikus közlekedés mellett 8 körüli átlag jött ki.
175/65R14 Pirelli SnowControl2, osszel vettem ujonnan. Elol 2.3, hatul 2.2, bar most kiprobaltam elore 2.4-et. Nyaron 195/50R15 lesz megint.
Ami a labamat illeti, a kozepesnel nem nehezebb, nem lovok ki lampanal, fordulat 2-3000 kozott.
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

Hááát, sztem ilyen útnál (hely és idõ) 6,5-7 között kéne lenni a fogyinak.
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

kleingy írta:Hááát, sztem ilyen útnál (hely és idõ) 6,5-7 között kéne lenni a fogyinak.
Telen?! Raadasul 1.6-ja van a kolleganak, ha jol emlekszem.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

sede7 írta: 175/65R14 Pirelli SnowControl2, osszel vettem ujonnan. Elol 2.3, hatul 2.2, bar most kiprobaltam elore 2.4-et. Nyaron 195/50R15 lesz megint.
Ami a labamat illeti, a kozepesnel nem nehezebb, nem lovok ki lampanal, fordulat 2-3000 kozott.
Ezekkel a gumikkal és a körülményeket figyelembe véve tényleg soknak tûnik. Hol tankolsz? Mit? Én ettõl egy kissé bátrabb lábbal is eljártam 8l 95össel (Shell, OMV). Igaz a "kispiros"-on asszem 165-ös gumik voltak, de nem hiszem, hogy ez ekkora különbséget eredményezne.
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

ksz315 írta:
sede7 írta: 175/65R14 Pirelli SnowControl2, osszel vettem ujonnan. Elol 2.3, hatul 2.2, bar most kiprobaltam elore 2.4-et. Nyaron 195/50R15 lesz megint.
Ezekkel a gumikkal és a körülményeket figyelembe véve tényleg soknak tûnik. Hol tankolsz? Mit? Én ettõl egy kissé bátrabb lábbal is eljártam 8l 95össel (Shell, OMV). Igaz a "kispiros"-on asszem 165-ös gumik voltak, de nem hiszem, hogy ez ekkora különbséget eredményezne.
Skacok, Sede 1.6-tal jár! Városban minimum 1 liter plusz. Pályán meg fél minusz. :) (120-nál én elvagyok 7 alatt, ha nincs kurTa hideg. Nyáron 6.5 alatt)
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

montoya írta:
kleingy írta:Hááát, sztem ilyen útnál (hely és idõ) 6,5-7 között kéne lenni a fogyinak.
Az a 6,5-7 az nekem is nagyon alacsonynak tûnik, de egy 8,5-9-es városit én reálisnak éreznék, még télen is.
ksz315 írta:Ezekkel a gumikkal és a körülményeket figyelembe véve tényleg soknak tûnik. Hol tankolsz? Mit? Én ettõl egy kissé bátrabb lábbal is eljártam 8l 95össel (Shell, OMV). Igaz a "kispiros"-on asszem 165-ös gumik voltak, de nem hiszem, hogy ez ekkora különbséget eredményezne.
95-ös (Shell vagy Lukoil, ritkán Avía - az elõbbi kettõ között még nem észleltem lényegi fogyasztáskülönbséget).

Ha lesz huzamosabb pálya vagy országút a közeljövõben, mondom azt is.
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

montoya írta: Skacok, Sede 1.6-tal jár! Városban minimum 1 liter plusz. Pályán meg fél minusz. :) (120-nál én elvagyok 7 alatt, ha nincs kurTa hideg. Nyáron 6.5 alatt)
Igen, és én egy uilyen autóval (kasztni, motor) szerzett tapasztalatok alapján írtam. (tudom, megtévesztó, hogy az aláírásomban nem ez az autó szerepel, de mentem uolyannal mint Sede-é 40ekm-t.)
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

sede7 írta:
montoya írta:
Az a 6,5-7 az nekem is nagyon alacsonynak tûnik, de egy 8,5-9-es városit én reálisnak éreznék, még télen is.
ksz315 írta:Ezekkel a gumikkal és a körülményeket figyelembe véve tényleg soknak tûnik. Hol tankolsz? Mit? Én ettõl egy kissé bátrabb lábbal is eljártam 8l 95össel (Shell, OMV). Igaz a "kispiros"-on asszem 165-ös gumik voltak, de nem hiszem, hogy ez ekkora különbséget eredményezne.
95-ös (Shell vagy Lukoil, ritkán Avía - az elõbbi kettõ között még nem észleltem lényegi fogyasztáskülönbséget).

Ha lesz huzamosabb pálya vagy országút a közeljövõben, mondom azt is.
Nekem ugyan vvti-m van, de pályán lementem Olaszországba nyáron 7 alatt, pedig volt bõven cucc a kocsiban, meg klíma is ment kb végig. Miskolc-Pince szakaszon evett szûk 8-at az autó, de: Miskolc-BP 140-150, Pesten 1 óra araszolás dugóban klímával, M7-esen baleset miatt 1.5 óra dugóban araszolás, szintén klímával. Szerintem ez abszolút korrekt. Idén megint megyek, szal majd lemérem pontosan. :)
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Attila »

AE92 GT-Z Liftback (Smallport MAP 4AGZE)
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

Megkérdezhetem, hogy ezt miért linkelted? Ezek a teljes E10 és E11 paletta fogyiadatai?
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Attila »

Azt hittem, hogy azok is Corollák és hogy ez a Corolla Club. Valamint, ha jól láttam akkor pont a fogyasztásról szól és ez itt a "Fogyasztás" topic. Amennyiben tévedtem kérem törölni.
AE92 GT-Z Liftback (Smallport MAP 4AGZE)
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

sede7 írta:Ha lesz huzamosabb pálya vagy országút a közeljövõben, mondom azt is.
Na, "beérkeztek" az autópályás adatok: a szûk 200km-es távon 9,3 :( (gyakorlatilag állandó 130-as tempót tudtam menni az új kamion-törvénynek köszönhetõen :)). Itt valami nem oké. Szabber 1700km-rel ezelõtt cserélt nekem termosztátot, azóta 10,1 a vegyes átlagom. Kinek milyen ötlete van? Plíz help!
Válasz küldése