Bementem a Tesco-ba, hogy megnézzem a LED-es 230V-os izzót, ami most akciós volt 1990.-
Amire beértem már csak a kis menetes volt. Még nem volt pénzem venni az akváriumra felsõ neon-t, így megy a nem takarékos asztali lámpa idõzítõrõl napi 8-9 órát. Ez igencsak megdobja a villanyszámlát. (bár azért akartam megsasolni, hogy milyen fénye van. Lehet, hogy a halaknak nem a legjobb az a hullámhossz, meg a vibrálás, így nem is bántam.
Azonban találtam az alsó polcokon Ákció kis táblát. Tungsram energia takarékos izzó 499.- Nem is rossz, veszek 3-at és még így is olcsóbb, mint a LED. Az a bajom velük, hogy az általánosan kapható 8-9W-os elég halovány. Nézegetem a polcon és végül kiderült, hogy a 8-9-en kívül van 11, 15, sõt 20W-os is. Az utóbbi már 87W-os hagyományos izzó fényének felel meg. Na és mi a slusszpoén? Hogy azok is mind 499.- ba kerülnek!!
Vettem egy 15-öst. Az ment a halaknak, mert rövidebb a "csöve" és vettem 2 db 20-ast, amelyekkel mostmár befejeztem az energiatakarékosítást, mert a lakásban mindenhol az van
Kicsit féltem a fényüktõl, de raktam egyet a füribe egy 100W-os helyére és simán van akkora fénye. Mindezt ötöd annyi energiából.
Szerintem megéri. Aki teheti menjen, minél hamarabb!
Remélem hasznos tipp volt!

KE11 Sedan 

Carina Coupe 1.6 DX