E11 - (1997-2002)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

:shock: Ez nekem új :oops:

Bocsi, én a mostaniból indultam ki. Feltételeztem, hogy helyes méret van rajta.... :?

Annak viszont 185/60 R15 a váltómérete... Akkor a 185-ös mérethez milyen felniszélesség javallott? 6" elég?
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

Az enyém 165/70 R14-gyel jött le a szalagról, ennek váltója lehet a 175/65 R14, a 185/65 R15 és a 195/55 R15 a kezelési szerint. Nekem 165-ös virslik vannak fent, jó is a fogyasztás. A nagyobb gumi azért meg fogja dobni a fogyit, arra számíts. Ezeket a gummákat átlagos terhelésnél 2.2-2.4-re kell fújni.
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: sede7 »

A 175/65R14 és a 165/70R14 is gyári méretek, mindkettõvel szerelték. Váltókat nézhetsz itt, ET kalkulátort pedig pl. itt találsz.
A gyári ET 45-ös, kerékagy méretére érdemes még figyelni, 54mm, de ha nagyobb a felnié, tehermentesítõvel megoldható. Kerékõr beszerzését személy szerint ajánlom.
Nekem nyárra 195/50R15 gumik vannak 7x15-ös felnin, szerintem kényelmes vele vezetni - és hát elég sportos külsõt ad a gyárihoz képest. Az enyém ET35 vagy 37 (most hirtelen nem emlékszem), ami már kicsit jobban kint van a kelleténél, ha javasolhatok, 7-es szélességhez ET39-et keress. Az 5,5-hez jó lehet az ET42, de azt én sem tudom, mennyire fekszik fel szépen rajta egy 185-195-ös gumi. Érdemes nézegetni más E11-eket, de a legjobb, ha a sajátodra tudod felpróbálni a gumival szerelt jelöltet. Nehogy beleérjen a fékbe, a belsõ falba, a kerékívbe, stb.

Felni ügyben érdemes itt keresni:
Racing bazár
Duen

(A felni témában sikerült eddig a legtöbb infót magamra kapnom, másban nem fogok tudni ennyit segíteni :) Jelenleg 14-es gyári alut keresek (a téli garnitúrához), aki tud valamit, annak megköszönöm!)
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Köszönöm a válaszokat!

Ezek alapján ezt a felnit találtam:
Felni átmérõ: 15"
Felni szélesség: 6"
Felni mélysége (ET szám): 45 mm
Felni állapot: normál
Lyukosztó (csavar db): 4 db
Osztókör: 100 mm
Középfurat, agyátmérõ: 54 mm

Gyári Corolla felni.

Az ET kalkulátor szerint 6mm-el szélesedik mindkét irányba a felni. Gondolom ez nem lehet probléma...
De természetesen vétel elõtt felpróbáljuk.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

PiciPeti írta:Köszönöm a válaszokat!

Ezek alapján ezt a felnit találtam:
Felni átmérõ: 15"
Felni szélesség: 6"
Felni mélysége (ET szám): 45 mm
Felni állapot: normál
Lyukosztó (csavar db): 4 db
Osztókör: 100 mm
Középfurat, agyátmérõ: 54 mm

Gyári Corolla felni.

Az ET kalkulátor szerint 6mm-el szélesedik mindkét irányba a felni. Gondolom ez nem lehet probléma...
De természetesen vétel elõtt felpróbáljuk.
6mm nem para, akkora dob van, hogy egy malomkerék is alámegy. :lol:
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Üdv!

Szembesültem egy apró hibával. A fordulatszám mérõ mintha "akadna" . Mi lehet az oka? Olyan mintha nem lenne kenve a tengely, és nem tud akadálytalanul elfordulni.
Lehet vele valamit kezdeni?
lexuxka
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: lexuxka »

Helló!

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy a Harmony felszereltségû,ránc felvarrott e11 corollákban(mint az enyém is) vajon hátra van e húzva a hátsó hangszórók kábele?Mert vettem bele fejegységet és a bekötésnél a hátsókábelek megvoltak a csatlakozóban,de nem tudom hogy vajon hátul is megvannak e?Ha igen akkor hol keressem õket?
Másik kérdésem pedig az ugyanennek a típusnak a hangszóró méretei elöl és hátul?Mert csak elöl vannak hangszóróim(Harmony) és pappír membránosak,jól szólnak,de féltem õket mert a fejegység 4x50w-os!

Válaszotokat elõre is köszönöm!
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

lexuxka írta:Helló!

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy a Harmony felszereltségû,ránc felvarrott e11 corollákban(mint az enyém is) vajon hátra van e húzva a hátsó hangszórók kábele?Mert vettem bele fejegységet és a bekötésnél a hátsókábelek megvoltak a csatlakozóban,de nem tudom hogy vajon hátul is megvannak e?Ha igen akkor hol keressem õket?
Másik kérdésem pedig az ugyanennek a típusnak a hangszóró méretei elöl és hátul?Mert csak elöl vannak hangszóróim(Harmony) és pappír membránosak,jól szólnak,de féltem õket mert a fejegység 4x50w-os!

Válaszotokat elõre is köszönöm!
Az elso hangszorok 13 centisek tudtommal. A tobbirol sajnos nem tudok nyilatkozni.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
MDaemon
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2001
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Harmony
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)

Hozzászólás Szerző: MDaemon »

A vezeték kereséshez itt egy rajz (a könyv amibõl van még facelift elõtti Corihoz készült, de valszeg megegyezik a wire routing):
http://farm6.static.flickr.com/5172/540 ... 720b_b.jpg
http://farm6.static.flickr.com/5217/540 ... 1519_b.jpg

Szerintem benne lesz a kábel + csatlakozó is, pl a ködlámpának is ki volt építve minden elõre.
A hangszórókat meg ne féltsd, egész jól bírják az új Pioneer 4x50 wattját is: 30-as hangerõnél már a melletted ülõt sem hallod, pedig 62-ig tart a skálája :)
2001 Toyota Corolla Sedan, 1,4 VVT-i Harmony :)
lexuxka
Visszajáró
Visszajáró

MDaemon írta:A vezeték kereséshez itt egy rajz (a könyv amibõl van még facelift elõtti Corihoz készült, de valszeg megegyezik a wire routing):
http://farm6.static.flickr.com/5172/540 ... 720b_b.jpg
http://farm6.static.flickr.com/5217/540 ... 1519_b.jpg

Szerintem benne lesz a kábel + csatlakozó is, pl a ködlámpának is ki volt építve minden elõre.
A hangszórókat meg ne féltsd, egész jól bírják az új Pioneer 4x50 wattját is: 30-as hangerõnél már a melletted ülõt sem hallod, pedig 62-ig tart a skálája :)

Látom egy cipõben járunk mármint ami a járgányokat illeti 8)
Neked benn voltak hátul?Hol találom õket pontosan nem,tudod megmondani!
Elõre is köszi!
MDaemon
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2001
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Harmony
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)

Hozzászólás Szerző: MDaemon »

Nekem benne voltak gyárilag, valszeg az elõzõ tulaj így hozta ki a szalonból. 8)
Magának a hangszórónak az alja látszik a csomagtérbõl kétoldalt, esetleg arra próbálj körülnézni. Ha holnap lesz rá idõm, megnézem hogy hol van hozzá a csatlakozó, meg csinálok egy-két fotót róla.
2001 Toyota Corolla Sedan, 1,4 VVT-i Harmony :)
lexuxka
Visszajáró
Visszajáró

MDaemon írta:Nekem benne voltak gyárilag, valszeg az elõzõ tulaj így hozta ki a szalonból. 8)
Magának a hangszórónak az alja látszik a csomagtérbõl kétoldalt, esetleg arra próbálj körülnézni. Ha holnap lesz rá idõm, megnézem hogy hol van hozzá a csatlakozó, meg csinálok egy-két fotót róla.
Azt megköszönném,sokat segítene!Fõleg a csatlakozók helyei!

Elõre is köszi!
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Üdv!

Felfedeztem, hogy a fordulatmérõ akadozása csak addig tart amíg kb 10 fok nem lesz az autóban. Szóval gondolom a mutató tengelye egy "siklócsapágyban" fordul el, és ez húzódik össze a hidegben. Gondolom ez nem tesz túl jót a szerkezetnek, szóval szeretném kivenni az óracsoportot. A kérdésem csak az lenne, hogy mindezt hogyan?
Esetleg egy kép nagyon sokat segítene.
Szerelési kk, vagy használati elérhetõ esetleg valahol elektronikus formában? Sok kérdést megspórolnék... :)

Elõre is köszönöm a segítséget!
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Üdv!

Szeretnék ablak légterelõt tenni az autóra. HEKO márkával kapcsolatban van valakinek tapasztalata? (5000/pár)
Vagy milyen márkát érdemes venni? Ami minõségi, és pontos is?
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

Nekem Heko van 3 éve, nincs vele bajom. :)

Kép
Kép
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Válasz küldése