kb mint az injektoros..5 lityi körül..E.T. írta:Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata arról, hogy mennyit fogyaszt egy automata 1.3-as karbis E9?
(fõleg a városi érdekel...)
Fogyasztás
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

gecsa írta:kb mint az injektoros..5 lityi körül..E.T. írta:Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata arról, hogy mennyit fogyaszt egy automata 1.3-as karbis E9?
5 lityi? max autópálya 90el. Sztem inkább 6,5-7tõl fölfele attól függõen milyen a karbija. Nekem evett 6,5 is régebben, de ha nyomtam neki meg télen inkább 8 vagy több!
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
az enyém sem volt autómata,de 700+ km/tank,és ebben város leginkább...és azért szoktam forgatni...de beni is elcsodálkozott,mikor az elsõ tankkal 740km-t ment..Bohi írta:gecsa írta:kb mint az injektoros..5 lityi körül..E.T. írta:Sziasztok!
5 lityi? max autópálya 90el. Sztem inkább 6,5-7tõl fölfele attól függõen milyen a karbija. Nekem evett 6,5 is régebben, de ha nyomtam neki meg télen inkább 8 vagy több!Bár az enyém nem automata volt az igaz.
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Nyáron nagyon szépen evett, volt hogy 140-150-es pályatempó mellett is 7 alatt maradt a fogyasztás (!). Olajszint rendben van, olajfogyasztás ugyan van, de elég minimális (1dl/1000km környékén). Mostanság E11 topicban is panaszkodtam, hogy pályán is sok (7-8 között, de 120-130 között is(!)), szondát nemrég cseréltünk, aminek hatására picit jobban megy, de ugyanannyit eszik. NGK szonda. Olyan érzésem van, hogy valamiért túldúsít kicsit. Legalábbis Gyanús, hogy 50-nél simán 5.-be lehet rakni, ami ugye kb 1400-as fordulat.bubidisc írta:Mennyit evett enyhébb idõben? Olajat, vizet ellenõrizted? Nem habos a vized? A tied nem csipegette az olajat korábban?montoya írta:Ez egyelõre csak a computer által mért, de az mindig fél literen belül volt a valóshoz képest, nagy marhaságot nem szokott mutatni. 70km városi futás után viszont bõven látható mennyiség hiányzik a benzinbõl (full tank volt), tehát tényleg reálisnak tûnik a dolog. Valszeg kedden teletöltöm újra, és kiszámolom kézzel is.Pacsker írta:Ez valóban sok! Jól méred?
Jah, és egy erõsebb gyorsításnál (pl 2.-ban 20-ról 70-re) feltûnt, hogy szürkés (tehát alapvetõen teljesen normális színû) füstöt hagytam magam mögött, de meleg motorhoz képest azért feltûnõen sokat.
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Ewing
- Aktív fóruméletet élõ

- Autód gyártási éve: 1990
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: XLi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Az 5 liter nekem csak álom marad, bármilyen óvatosan is vezetek.gecsa írta:kb mint az injektoros..5 lityi körül..E.T. írta:Sziasztok!
"Összesítettem az elmúlt 10011 km tankolásáról a blokkokat, erre a távra kijött 7,52 l/100km-es átlag.
Nyári hónapokban inkább 6,9-7,7 körül téli idõszakban 8-9 között.
Ezek az értékek vegyes használat mellett értendõek.
Sok benne a rövid táv városon belül, napi szinten ingázok a melóhely és az albi között (csak 5 km és éppen bemelegszik mire odaérek).
Egyébként 6,16-9,07-között mozgott az átlag, a teljes idõszakot vizsgálva." by Ewing
Ezek az adatok 1,3 literes injektoros E9 fogyasztásértékei, mindig teletankolva és átlagot számolva!
EE90 2E-E; 1,3 Liftback
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Kapcsolat:
Az utóbbi valóban hiteles mérés.
Az 5 liter nekem is kicsit kevésnek tûnik. Az 1C Diesel eszik e körül...
Az 5 liter nekem is kicsit kevésnek tûnik. Az 1C Diesel eszik e körül...
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
A 4A-F-emmel én is etettem 5,8-at egyszer. Hihetõ a néha-néha, de hogy általánosságban 5-öt egyen, azt kétlem.
Klubelnök

- Ewing
- Aktív fóruméletet élõ

Az enyém manuális váltós (anyué az automata), a mért értékek még a nagyfelni beszerzése elõtti idõkbõl vannak (azóta is folyamatosan mérem, hasonlóan fogyaszt, de a felni miatt kb. 0,5-el eszik többet átlagban), a nagyobb kasztni stimmel, kb.920 kiló, de szerintem a hatchback sem sokkal könnyebb..........
EE90 2E-E; 1,3 Liftback
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Anti!
Bõven 1 tonna felett vagy és a hatchbackek is!
Bõven 1 tonna felett vagy és a hatchbackek is!
Klubelnök

A kicsi 980 volt forgalmi szerint,a mostani 1050..
+- a cullangok...
:):) a kicsi normál használat mellett 5-6 körül evett,viszont nem ment...a mostani 8 körül van,de a múltkor voltunk györben,az az út 7.09re jött ki..melóba járva (kb 6km) ez olyan 9-10..most hidegben inkább 10..de legalább megy..
taposva neki mindkettö jóval 10 felett faltozik...csak ugye érzésre akad némi különbség..
:):):):)
- Ewing
- Aktív fóruméletet élõ

Reggel megnéztem a forgalmit, az enyém is 980 kg (rosszul emlékeztem a 920-ra).
Gecsa, ha a tied tudta az 5-6 litert akkor én is ráfekszem a témára és kísérletezek. Elsõ lépésként megvettem a múlt héten az új gyári termosztátot, és néhány tömítést a pillangószelepházhoz. Kitisztítom az alapjáratért felelõs részt és a pillangószelepházat, talán javít egy kicsit az átlagon.
Gecsa, ha a tied tudta az 5-6 litert akkor én is ráfekszem a témára és kísérletezek. Elsõ lépésként megvettem a múlt héten az új gyári termosztátot, és néhány tömítést a pillangószelepházhoz. Kitisztítom az alapjáratért felelõs részt és a pillangószelepházat, talán javít egy kicsit az átlagon.
EE90 2E-E; 1,3 Liftback