Lengéscsillapító

Ha alkatrészre lenne szükséged, vagy meg szeretnél válni tőle nézz be ebbe a témakörbe!
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Bruce E9 »

bubidisc írta:A gyári gátlóm megtartottam. Arra gondoltam, hogy elmegyek a kárászyhoz, hogy csinálják meg normális utcaira. Lehet ilyet kérni, hogy egy túl keményet felpuhíttatni ill elfogadható keménységûre csináltatni?
bármit lehet, bármibõl :D
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Laic »

A hétvégi bütykölés-átnézést követõen láttam, hogy a bal hátsó lengéscsillapító ereszti vagy már kieresztette az össze olajat és lényeges különbség van a két oldal csillapítása között.
Mire az új árakat is megláttam, majdnem infarktust kaptam... Sokan leakarnak beszélni a felújításról, de most csak arra lenne keretem!
Aki már újítatott fel, mondjuk a Kárászy-nál, írjon pár szót a tapasztalatokról, tartósságról. Köszi!
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Szia!

Nem véletlenül akarnak lebeszélni a felújításról. Tudom, hogy húzós az új, de ha valaki tud neked kedvezményt, valami alkatrész nagykernél, akkor már 20-25-ért lehet venni a jó minõségûekbõl is! Nem Szaksz-ra meg monróra gondolok. Kayaba, Tokico. Gyári beszállító. Intercars forgalmazza!
Zsolteeenak már vettem E11-be. Talán másnak is. Szerintem jók a tapasztalatok!
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Laic »

Köszi, tudom, hogy az új lenne az igazi, csak hát tudod hogy van ez.. most vettem, már ráköltöttem 50et és még van egy vezérmûszíj szett és elsõ fékek komlett csere, szóval ez most nem fér bele. Ilyen állapotban nem tudom meddig haslaszthatnám a dolgot, nem is szeretném sokáig.
Itteni kollega már adott árat Kayaba-ra 22ért, de az per darab + beszerelés, felújításra meg már van 15e/pár-ra. Szóval nem könnyû döntenem, de mérlegelni kell. Úgy vagyok vele, ha adnak rá 1 év garit akkor akár meg is éri, aztán majd veszek újat.
Szerintetek?
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

Szerintem ja. Ismerõs a szitu, amikor az ember sejhaja kint van a nadrágból, de mindenképp meg kell oldania a közlekedését is.

Ha adnak rá garit, túl sokat nem vesztesz a felújítással.
repeti
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: repeti »

Laic írta:Köszi, tudom, hogy az új lenne az igazi, csak hát tudod hogy van ez.. most vettem, már ráköltöttem 50et és még van egy vezérmûszíj szett és elsõ fékek komlett csere, szóval ez most nem fér bele. Ilyen állapotban nem tudom meddig haslaszthatnám a dolgot, nem is szeretném sokáig.
Itteni kollega már adott árat Kayaba-ra 22ért, de az per darab + beszerelés, felújításra meg már van 15e/pár-ra. Szóval nem könnyû döntenem, de mérlegelni kell. Úgy vagyok vele, ha adnak rá 1 év garit akkor akár meg is éri, aztán majd veszek újat.
Szerintetek?
Ezen én is keresztülmentem, keresztülmegyek. Némi spórolás után itt tartunk:

Kép

Egy pár új Kayaba elölre, beépítésre vár. Még bevárom a csonkállványokat. Jut eszembe DBandesz, megvan a csomag. Elõkerestettem a postával.
E10 Si Kép
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

repeti írta:Még bevárom a csonkállványokat. Jut eszembe DBandesz, megvan a csomag. Elõkerestettem a postával.
Na hálaistennek. Mióta kallódott náluk? Jó lesz a pakk?
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Bandagoose »

DBandesz írta:
repeti írta:Még bevárom a csonkállványokat. Jut eszembe DBandesz, megvan a csomag. Elõkerestettem a postával.
Kárászyékkal teljesen jók a tapasztalataim, három évet - 40 ezer kilométert elmentem a felújított lengéscsillapítókkal, semmi bajuk nem volt, úgy adtam el a kocsit.
Bár arra számoljál, hogy amennyiben a szár már nem megfelelõ, akkor azt is cserélik, és a porvédõ-ütközõgumit is felárért adják.
ja, és szépen újrafényezik, az benne van az árban.

Helyedben mindenképp megpróbálkoznék a szereléssel magam, nem annyira bonyolult dolog, és ezreket-tízezreket megspórolhatsz.
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
repeti
Visszajáró
Visszajáró

DBandesz írta:
Jó lett a pakk. Állítólag már megpróbálták kihozni, de egy papírfecnit se voltak képesek bedobni. Ügyfélszolgálaton a fuvarlevélszám alapján kikutatták és letétbe helyeztettem, ma hétkor átvettem. Ránézésre tök jók a cuccok, lemértem mindkettõn a kérdéses méretet és egyforma.
Amik meg most benn vannak azok meg különbözõek.
De majd a szaki megmondja hogy "rosszak-e vagy nem jók" :)
E10 Si Kép
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

e11

Hozzászólás Szerző: montoya »

Hátsó legéscsillapítók nálam is puhák már, úgyhogy ideje lenne cserélni. Gázos, a gyárinál keményebb Sachs lenne 22-ért, de úgy látom, azt annyira nem favorizáljátok. Ennyivel jobb a japán?

Gázos vs olajon témában vélemények? Eleddig szinte mindenki a gázosat ajánlotta.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
humby
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: humby »

sziasztok! nálam hátul a telók tavaly nyáron lettek cserélve, ugye hátra drágább is, de matyi kis kedvezményt tudott, én úgy voltam vele, hogy láttam akinek a gyengébbik márka 1 évig ha bírta utána kuka, nos akkor elgondolkozik az ember hogy akkor melyik kerül többe? így hátra gázos kayaba került golf rugóval. nagyon megérte sztem, a topicomban olvashattok róla. Elõre még annyira nem érzem fontosnak de majd eljön az idõ mikor ott is lesz és tuti kayaba.
repeti
Visszajáró
Visszajáró

Az én elsõ KYB gátlóim végre ma lettek berakva. Ugyan nem mintha nagyon öregek lettek volna az elõzõek, viszont görbe volt az egyikük. Egyúttal odavaló csonkállvány is került, így a kormányzás sokat javult. Viszont a hazaúton nem sok különbséget érzek a régihez képes, talán csak egy nagyon kicsit lett jobb.
E10 Si Kép
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Re: e11

Hozzászólás Szerző: montoya »

montoya írta:Hátsó legéscsillapítók nálam is puhák már, úgyhogy ideje lenne cserélni. Gázos, a gyárinál keményebb Sachs lenne 22-ért, de úgy látom, azt annyira nem favorizáljátok. Ennyivel jobb a japán?

Gázos vs olajon témában vélemények? Eleddig szinte mindenki a gázosat ajánlotta.
Erre tud esetleg valaki tanácsolni valamit? Lassan aktuális lesz. :)
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Re: e11

Hozzászólás Szerző: Bandagoose »

montoya írta:
montoya írta:Hátsó legéscsillapítók nálam is puhák már, úgyhogy ideje lenne cserélni. Gázos, a gyárinál keményebb Sachs lenne 22-ért, de úgy látom, azt annyira nem favorizáljátok. Ennyivel jobb a japán?

Erre tud esetleg valaki tanácsolni valamit? Lassan aktuális lesz. :)
Parasztvakítás. Az általunk elérhetõ árú lengéscsillapítók nagy része mind olajosak, némi gáztöltettel. Ilyet érdemes választani, a sima olajoshoz képest (ez már elég ritka).

A magasabb minõséget képezõ egycsöves gázos lengéscsillapítók megfizethetetlenek.
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
Taki
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Taki »

A kétcsöves gázos = olajos feltöltve levegõ helyett gázzal. Átverés szagú, de ez még megfizethetõ.
Csak az az igazán bátor, aki be meri venni a hashajtóra az altatót!
1988 E9 Liftback 1.8D
1988 E9 Hachback 1.6Gti
Válasz küldése