bármit lehet, bármibõlbubidisc írta:A gyári gátlóm megtartottam. Arra gondoltam, hogy elmegyek a kárászyhoz, hogy csinálják meg normális utcaira. Lehet ilyet kérni, hogy egy túl keményet felpuhíttatni ill elfogadható keménységûre csináltatni?
Lengéscsillapító
- Bruce E9
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
- Laic
- Gyakori látogató

A hétvégi bütykölés-átnézést követõen láttam, hogy a bal hátsó lengéscsillapító ereszti vagy már kieresztette az össze olajat és lényeges különbség van a két oldal csillapítása között.
Mire az új árakat is megláttam, majdnem infarktust kaptam... Sokan leakarnak beszélni a felújításról, de most csak arra lenne keretem!
Aki már újítatott fel, mondjuk a Kárászy-nál, írjon pár szót a tapasztalatokról, tartósságról. Köszi!
Mire az új árakat is megláttam, majdnem infarktust kaptam... Sokan leakarnak beszélni a felújításról, de most csak arra lenne keretem!
Aki már újítatott fel, mondjuk a Kárászy-nál, írjon pár szót a tapasztalatokról, tartósságról. Köszi!
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Szia!
Nem véletlenül akarnak lebeszélni a felújításról. Tudom, hogy húzós az új, de ha valaki tud neked kedvezményt, valami alkatrész nagykernél, akkor már 20-25-ért lehet venni a jó minõségûekbõl is! Nem Szaksz-ra meg monróra gondolok. Kayaba, Tokico. Gyári beszállító. Intercars forgalmazza!
Zsolteeenak már vettem E11-be. Talán másnak is. Szerintem jók a tapasztalatok!
Nem véletlenül akarnak lebeszélni a felújításról. Tudom, hogy húzós az új, de ha valaki tud neked kedvezményt, valami alkatrész nagykernél, akkor már 20-25-ért lehet venni a jó minõségûekbõl is! Nem Szaksz-ra meg monróra gondolok. Kayaba, Tokico. Gyári beszállító. Intercars forgalmazza!
Zsolteeenak már vettem E11-be. Talán másnak is. Szerintem jók a tapasztalatok!
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- Laic
- Gyakori látogató

Köszi, tudom, hogy az új lenne az igazi, csak hát tudod hogy van ez.. most vettem, már ráköltöttem 50et és még van egy vezérmûszíj szett és elsõ fékek komlett csere, szóval ez most nem fér bele. Ilyen állapotban nem tudom meddig haslaszthatnám a dolgot, nem is szeretném sokáig.
Itteni kollega már adott árat Kayaba-ra 22ért, de az per darab + beszerelés, felújításra meg már van 15e/pár-ra. Szóval nem könnyû döntenem, de mérlegelni kell. Úgy vagyok vele, ha adnak rá 1 év garit akkor akár meg is éri, aztán majd veszek újat.
Szerintetek?
Itteni kollega már adott árat Kayaba-ra 22ért, de az per darab + beszerelés, felújításra meg már van 15e/pár-ra. Szóval nem könnyû döntenem, de mérlegelni kell. Úgy vagyok vele, ha adnak rá 1 év garit akkor akár meg is éri, aztán majd veszek újat.
Szerintetek?
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
- repeti
- Visszajáró

Ezen én is keresztülmentem, keresztülmegyek. Némi spórolás után itt tartunk:Laic írta:Köszi, tudom, hogy az új lenne az igazi, csak hát tudod hogy van ez.. most vettem, már ráköltöttem 50et és még van egy vezérmûszíj szett és elsõ fékek komlett csere, szóval ez most nem fér bele. Ilyen állapotban nem tudom meddig haslaszthatnám a dolgot, nem is szeretném sokáig.
Szerintetek?
Egy pár új Kayaba elölre, beépítésre vár. Még bevárom a csonkállványokat. Jut eszembe DBandesz, megvan a csomag. Elõkerestettem a postával.
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

Kárászyékkal teljesen jók a tapasztalataim, három évet - 40 ezer kilométert elmentem a felújított lengéscsillapítókkal, semmi bajuk nem volt, úgy adtam el a kocsit.DBandesz írta:Na hálaistennek. Mióta kallódott náluk? Jó lesz a pakk?repeti írta:Még bevárom a csonkállványokat. Jut eszembe DBandesz, megvan a csomag. Elõkerestettem a postával.
Bár arra számoljál, hogy amennyiben a szár már nem megfelelõ, akkor azt is cserélik, és a porvédõ-ütközõgumit is felárért adják.
ja, és szépen újrafényezik, az benne van az árban.
Helyedben mindenképp megpróbálkoznék a szereléssel magam, nem annyira bonyolult dolog, és ezreket-tízezreket megspórolhatsz.
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
- repeti
- Visszajáró

Jó lett a pakk. Állítólag már megpróbálták kihozni, de egy papírfecnit se voltak képesek bedobni. Ügyfélszolgálaton a fuvarlevélszám alapján kikutatták és letétbe helyeztettem, ma hétkor átvettem. Ránézésre tök jók a cuccok, lemértem mindkettõn a kérdéses méretet és egyforma.DBandesz írta:Na hálaistennek. Mióta kallódott náluk? Jó lesz a pakk?repeti írta:Még bevárom a csonkállványokat. Jut eszembe DBandesz, megvan a csomag. Elõkerestettem a postával.
Amik meg most benn vannak azok meg különbözõek.
De majd a szaki megmondja hogy "rosszak-e vagy nem jók"
- montoya
- Fanatikus fórumozó

e11
Hátsó legéscsillapítók nálam is puhák már, úgyhogy ideje lenne cserélni. Gázos, a gyárinál keményebb Sachs lenne 22-ért, de úgy látom, azt annyira nem favorizáljátok. Ennyivel jobb a japán?
Gázos vs olajon témában vélemények? Eleddig szinte mindenki a gázosat ajánlotta.
Gázos vs olajon témában vélemények? Eleddig szinte mindenki a gázosat ajánlotta.
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- humby
- Visszajáró

- Kapcsolat:
sziasztok! nálam hátul a telók tavaly nyáron lettek cserélve, ugye hátra drágább is, de matyi kis kedvezményt tudott, én úgy voltam vele, hogy láttam akinek a gyengébbik márka 1 évig ha bírta utána kuka, nos akkor elgondolkozik az ember hogy akkor melyik kerül többe? így hátra gázos kayaba került golf rugóval. nagyon megérte sztem, a topicomban olvashattok róla. Elõre még annyira nem érzem fontosnak de majd eljön az idõ mikor ott is lesz és tuti kayaba.
- repeti
- Visszajáró

Az én elsõ KYB gátlóim végre ma lettek berakva. Ugyan nem mintha nagyon öregek lettek volna az elõzõek, viszont görbe volt az egyikük. Egyúttal odavaló csonkállvány is került, így a kormányzás sokat javult. Viszont a hazaúton nem sok különbséget érzek a régihez képes, talán csak egy nagyon kicsit lett jobb.
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Re: e11
Erre tud esetleg valaki tanácsolni valamit? Lassan aktuális lesz.montoya írta:Hátsó legéscsillapítók nálam is puhák már, úgyhogy ideje lenne cserélni. Gázos, a gyárinál keményebb Sachs lenne 22-ért, de úgy látom, azt annyira nem favorizáljátok. Ennyivel jobb a japán?
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

Re: e11
Parasztvakítás. Az általunk elérhetõ árú lengéscsillapítók nagy része mind olajosak, némi gáztöltettel. Ilyet érdemes választani, a sima olajoshoz képest (ez már elég ritka).montoya írta:Erre tud esetleg valaki tanácsolni valamit? Lassan aktuális lesz.montoya írta:Hátsó legéscsillapítók nálam is puhák már, úgyhogy ideje lenne cserélni. Gázos, a gyárinál keményebb Sachs lenne 22-ért, de úgy látom, azt annyira nem favorizáljátok. Ennyivel jobb a japán?
A magasabb minõséget képezõ egycsöves gázos lengéscsillapítók megfizethetetlenek.
Corolla E11 G6 HB 4E-FE