E11 - (1997-2002)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Bandagoose »

Mindennek meg van a vezetéke, vagy a dugója! :D Elõ van az készítve mindenhez. Gondolom, a gyárnak olcsóbb volt így mint legyártani a különbözõ kábelkorbácsokat, aztán válogatni, hogy melyik felszereltséghez melyik való.

Van olyan izzó, amirõl már nem jön le a bugyi.

Azt nem is tudtam, hogy a ködlámpakapcsolóban is van izzó :shock: De az biztos, nagyon zavaró tud lenni éjszaka ha a kapcsolókat kell keresgélni, én is kicseréltem mindent amit tudtam.

A fényszórómagasság-állítóban a változatosság kedvéért egy harmadik fajta izzó van! :D:D De ha jól gondolom ez téged nem nagyon érint...
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Laic »

Srácok, az ajtóknak nem kéne megakadniuk teljesen kinyitva, mármint hogy ne csukodjon vissza magától? :roll:
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

Dehogynem. Az ajtóhatárolóid lehetnek kikopva.
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

Nálam törött volt az ajtó és valami omega határoló vagy mi a bánat hiányzik és visszacsukódik. Ha van valami elérhetõ árú megoldás rá, én is szívesen fogadnám. Valami horribilis összeget mondtak nekem rá anno. :shock:
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Akkor megoldás rá engem is érdekelne...
A szakaszos ablaktörlésen én is meglepõdtem, de hozzá lehet szokni, hogy lökdösöd a kart, erre egyelõre nem fogok költeni.
Viszont a ködlámpa kapcsolója nekem sem világít, azt ki lehet valahogy pattintani, vagy hogy szedhetõ szét?
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

A csomagtérben (sedan) és a kesztyûtartóban eleve nincs egyikben sem világítás, vagy ahhoz is csak csati van valahol? Ezeket majd idõvel megoldom valahogy, mert elég rossz a sötétben keresgélni....
És hol van a klíma pollen szûrõje? Letöltöttem egy angol nyelvû manualt, de abban sem találtam errõl semmit.
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

A szedánokban csomitartóban egyáltalán nincs pilács, amúgy sztem a kesztyûtartóban egyik Corollában sincs világítás.

A pollenszûrõ a kesztyûtartó mögött van. Vagy behajtogatod magad mögé vagy leveszed a kesztyûtartót.
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Érdekes, hogy a csomagtartóban nincs... nem baj majd lesz :)
Az meg néztem én is, hogy van valami a kesztyûtartó mögött, de kétlem, hogy én oda beférnék :P
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Akkor akaszd ki a kesztyûtartót. :D
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Felesleges kiszedni a kesztyûtartót, attól nem férsz hozzá jobban. Vagyis, ha kiszeded, akkor is hajtogatni kell. Bújj be teljesen alá, akkor majd meglátod. Lefelé lehet kihúzni, van rajta egy hosszúkás oválisvégû mûanyag fedél, amit négy db mûanyag biztosítópatent zár. Ezeket a patenteket húzd ki (nem fognak teljesen kijönni) majd a fedelet egy csavarhúzóval feszegesd ki, ezután jön ki a három darabba hajtható pollenszûrõ.
Jól jegyezd a beépítési helyzetét.

és jó ha elõtte beraksz valami takarófóliát a szõnyegre, mert egy rakás mocsok fog kijönnni vele együtt!! :D
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: ksz315 »

Érdeklõdnék, hogy milyen utólagos, esztétikus, és jól használható megoldás létezik E11 elsõ ködlámpa felszerelésre. Jó lenne olyan, ami esetleg passzolna a mostani lökösbe. Kapcsolóra esetleg vmi jó megoldás? Hova, milyet?
Hol érdemes keresni, kb mennyibe kerül?
Ami most van fent a családi csacsin az khmkhm, se nem szép, se nem jó.
Ebbe a lökösbe kellene:
[img][img]http://img87.imageshack.us/img87/3734/p1130720kicsi.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us[/img]
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Bandagoose: köszi a tippet, legkésõbb tavasszal neki esek.
A ködlámpás megoldás engem is érdekelne... kapcsoló van csak azt nem néztem még hogy hátul kapcsol-e valamit :lol:
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Érdemes kicserélni még most, mert ha régen volt már cserélve (feltehetõen még a gyárban...) akkor az alaposan el van tömõdve, és lefogja a ventillátort, amivel télen nagyot szívsz, mert alig tudod lefújatni a párát a szélvédõrõl, meg egyébként is majd megfagysz benne...

Ködlámpában meg max. szépet találhatsz, jót aligha... :D Én még nem láttam olyat, ami a kocsi melletti árkon-bokron kívül máshova is világított volna.. :D
A gyári lököshöz kaphatsz gyári ködlámpát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bandagoose 2010 nov. 19, 06:16 pm-kor.
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

A gyári lámpa meg kiba drága és ahogy hallottam E11 tulajoktól xart sem ér. :cry: Én amúgy minden olajcserénél cserélem a pollenszûrõt, bár jó drága, hogy nyaljanak halat, de szükség van rá, eszméletlen mocskos lesz 1 év alatt.
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Akkor részemrõl a ködlámpa felejtõs, minek ha drága és ennek ellenére szar is :?
Mostanság meg már szükségem volt a pára lefújásra és a melegre, egyikkel sem volt gond, de megfogadom a tanácsotokat és amint lesz rá keret azt is cserélem.
Szerk.: jah és a lég- pollen szûrõt nem lehet valamivel tisztítani? vagy nem érdemes?...
Válasz küldése