Akkor lenne tényleg értelme, ha sokminden változna, ahogy XJS is írta!
Motorfajták
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Én is feleslegesnek tartanám kivenni a tiltást. Írtál a 2E-E -rõl, nekem 2E volt és beleforgott az a 8ezerbe is, de semmi értelme nem volt 6000fõlé vinni, mert inkább dobtam a 3at, hogy menjen is. Ott fennt csak ordít és olyan érzés mintha lassulnál!
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
Te Bubi, Corolla forumon VW technikaval peldalozol? Komolyan? Aki berakatta a csipet abba verdaba, elhitte, hogy 75bol 100 lett? Raadasul itt nem eronovelesrol volt szo, hanem fordulatszamemelesrol, hogy valtaskor jo helyre essen, ha jol ertettem. Es igen, lehet ertelme, a korulmenyektol fugg, hogy lesz-e.bubidisc írta:És mi a vélemény? Van értelme?XJS írta:Helyes, a kiserletezes mindig jo. Nem ismerem a motorod, de ha az elosztoban van az intelligencia, ami adja a szikrat, akkor az ecu-ban csak az orajel kristalyt kell cserelni, hogy a limit elmasszon. 4age-nel az ecuban van mindketto, igy elmaszik a gyujtas, ha mas orajelu kristalyt kap.
1,6-os 75-LE-s ( chip-el 100 LE ) octavia-val vittek aminek 800-al megemelték a fordulatszámát. 5000-nél ugyanúgy falba ütközött ( elfogyott az ereje ) és csak vánszorgott felfelé a fordulatszámmérõ asszem 7000-ig.
Szánalmas volt.
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

- Frool
- Fanatikus fórumozó

Azt akartam mondani, hogy leszabályzás alatt párszázzal már nem történtek érdemleges dolgok.Bandagoose írta:Frool, ezt most nem egészen értettem mit is akartál ezzel mondani...
"S A J ÁT véleményem: hideg vérrel kitapasztalni (nem elõzés közben) azt
a cirka 2000 rpm tartományt ahol erõsen húz, majd forszírozott helyzetekben
ebben a tartományban kell használni."
De ha jól gondolom, akkor ez pont az, amirõl én is beszéltem. Csak egy nagyobb tartalékot akarok a motorban tudni.
Esetleg néha, néha, élményautózásnál is élni a lehetõséggel...
Nem etalon (stopper) mérések alapján csak hangra tûnt gyorsabbnak
ha sokáig huzattam, valójában a megfelelõ idejû váltás volt a befutó.
CCH vezetőségi tag
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

Nem nyolcezerre történõ emelésre gondoltam, csak néhány százra.Bohi írta:Én is feleslegesnek tartanám kivenni a tiltást. Írtál a 2E-E -rõl, nekem 2E volt és beleforgott az a 8ezerbe is, de semmi értelme nem volt 6000fõlé vinni, mert inkább dobtam a 3at, hogy menjen is. Ott fennt csak ordít és olyan érzés mintha lassulnál!![]()
Az én 2E-E-men igenis sokat számított.
És ne feledjük, hogy a 2E és a 2E-E motor között ebbõl a szempontból nagyon is lényeges eltérés van.
Talán nagyobb, mint a 2E-E és a 4E-FE között...
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Igaz. Magas volt a labda. Ilyenkor ált. arra számítok, hogy legalább van annyi jóindulat a mûszaki emberekben, hogy nem csapják le. Fel lehet úgy is tenni a kérdést: -kinek van kb. 100 ezer forintja és egy komplett szerelõbrigádja kipróbálni?XJS írta:Ne haragudj Bubi, de motorfordulatszam emeles kerdeskorben az lfs-re tamaszkodni, mint a tapasztalat forrasara, enyhen szolva is megkerdojelezheto. Ellenben elnezest, ha te mar probaltal 4EFE-t megemelt tiltassal, vagy valami erre valo eszkozzel modellezted, ez nem derult ki. Azert kerdeztem az adatokat, mert ha ezek megvannak, akkor harom perc alatt kiderul, hogy adott attetelekkel hova esik a fordulat, elerheti-e Bandagoose a celjat, vagy sem. Ezek nelkul az adatok nelkul viszont nem igazan lehet modellezni...Meg ezek is csak kozelitesre jok.bubidisc írta:Értsd. Az adatokat be tudod állítani. Pontosan be tudod lõni, hogy milyen fordulatszámon adja le a max. teljesítményt és a nyomatékot a motor. Máshogy nem tudom lemodellezni. Nem tudok itthon egy mini 4E FE-t gyártani. Annyi - és tényleg nem több - kiderül, hogy a papíron jelentkezõ max. teljesítmény elérése után nem érdemes kb. 1000 fordulattal tovább forgatni egy ekkora motort. A való életben is így éreztem.XJS írta:Mar bocs, hogy belevau, de biztos, hogy az lfs "motorkarekterisztika" "modellezese" az valos erv?![]()
Hany fokos tengelyt milyen eltolassal mekkora szelepemelessel, kompresszioval, elsodleges-masodlagos szivo es kipufogocsohosszakkal allitottal be? Mennyi egyaltalan a pillangoatmero es a hengerfejatfolyas?
Egyébként örülnék ha egyszer a "belvaunak" lenne valami pozitív hatása is a társalgásra... vagy csak akkor beszélgethetünk ilyen dolgokról ha komplett motorépítés és tuning megy fejbõl?
En akkor orulnek, ha egy komoly autos forumon nem az lfs lenne a hivatkozasi alap, meg akkor sem, ha nemcsak a tuning, de a sajat motorod alapadatai sem mennek fejbol.
Es a belevau pozitiv hatasanak en azt szantam, hogy ezeken el lehetne gondolkodni, talan van, akinek a fejeben gondolatokat ebreszt. Bocs, hogy teged untattalak.
Gondolkoztam Béláim, és más érvem nincs csak az, hogy 5500 felett már nem húz a 4E FE. Van reális esélye annak, hogy van egy eddig fel nem fedezett második tevepúp a diagrammban ami épp 6200-nél kezdõdik?
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Elég aXJS írta:Te Bubi, Corolla forumon VW technikaval peldalozol? Komolyan? Aki berakatta a csipet abba verdaba, elhitte, hogy 75bol 100 lett? Raadasul itt nem eronovelesrol volt szo, hanem fordulatszamemelesrol, hogy valtaskor jo helyre essen, ha jol ertettem. Es igen, lehet ertelme, a korulmenyektol fugg, hogy lesz-e.bubidisc írta:És mi a vélemény? Van értelme?XJS írta:Helyes, a kiserletezes mindig jo. Nem ismerem a motorod, de ha az elosztoban van az intelligencia, ami adja a szikrat, akkor az ecu-ban csak az orajel kristalyt kell cserelni, hogy a limit elmasszon. 4age-nel az ecuban van mindketto, igy elmaszik a gyujtas, ha mas orajelu kristalyt kap.
1,6-os 75-LE-s ( chip-el 100 LE ) octavia-val vittek aminek 800-al megemelték a fordulatszámát. 5000-nél ugyanúgy falba ütközött ( elfogyott az ereje ) és csak vánszorgott felfelé a fordulatszámmérõ asszem 7000-ig.
Szánalmas volt.
. Ezt emberileg sem értem. Igen példálózom. Negatív példa volt.Tehát ahogy írtam 5500-nél kezd csökkenni a teljesítmény. Drámaian! Vezettél már 4E FE-vel szerelt corollát?
ex bubidisc felhasználó
ex bubidisc felhasználó
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

...vszleg nincsen, de azért én azt nem mondanám, hogy 5500 felett már nem húz.bubidisc írta:Igaz. Magas volt a labda. Ilyenkor ált. arra számítok, hogy legalább van annyi jóindulat a mûszaki emberekben, hogy nem csapják le. Fel lehet úgy is tenni a kérdést: -kinek van kb. 100 ezer forintja és egy komplett szerelõbrigádja kipróbálni?XJS írta:Ne haragudj Bubi, de motorfordulatszam emeles kerdeskorben az lfs-re tamaszkodni, mint a tapasztalat forrasara, enyhen szolva is megkerdojelezheto. Ellenben elnezest, ha te mar probaltal 4EFE-t megemelt tiltassal, vagy valami erre valo eszkozzel modellezted, ez nem derult ki. Azert kerdeztem az adatokat, mert ha ezek megvannak, akkor harom perc alatt kiderul, hogy adott attetelekkel hova esik a fordulat, elerheti-e Bandagoose a celjat, vagy sem. Ezek nelkul az adatok nelkul viszont nem igazan lehet modellezni...Meg ezek is csak kozelitesre jok.bubidisc írta: Értsd. Az adatokat be tudod állítani. Pontosan be tudod lõni, hogy milyen fordulatszámon adja le a max. teljesítményt és a nyomatékot a motor. Máshogy nem tudom lemodellezni. Nem tudok itthon egy mini 4E FE-t gyártani. Annyi - és tényleg nem több - kiderül, hogy a papíron jelentkezõ max. teljesítmény elérése után nem érdemes kb. 1000 fordulattal tovább forgatni egy ekkora motort. A való életben is így éreztem.
Egyébként örülnék ha egyszer a "belvaunak" lenne valami pozitív hatása is a társalgásra... vagy csak akkor beszélgethetünk ilyen dolgokról ha komplett motorépítés és tuning megy fejbõl?
En akkor orulnek, ha egy komoly autos forumon nem az lfs lenne a hivatkozasi alap, meg akkor sem, ha nemcsak a tuning, de a sajat motorod alapadatai sem mennek fejbol.
Es a belevau pozitiv hatasanak en azt szantam, hogy ezeken el lehetne gondolkodni, talan van, akinek a fejeben gondolatokat ebreszt. Bocs, hogy teged untattalak.
Gondolkoztam Béláim, és más érvem nincs csak az, hogy 5500 felett már nem húz a 4E FE. Van reális esélye annak, hogy van egy eddig fel nem fedezett második tevepúp a diagrammban ami épp 6200-nél kezdõdik?
na jó, akkor csak a magam és a magam motorja nevében beszélek!
És ismétlem, hogy felettes motorvezérlést is akarok betenni, ami felülírja a gyári beállításokat.
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Igaz. DE értem Én!XJS írta:Volt mar szerencsem hozza. Es mondd, te megprobaltad ertelmezni, hogy a user mit akar? Nem azt akarja, hogy 5500 felett huzzon, hanem ha tiltasnal elvaltja, akkor jo helyre essen vissza. Ne velem vitatkozz, olvasd mar el, mit miert akar, ahelyett, hogy helybol leoltod.
2-esben még csak-csak de 3-asban tiltásig elforgatni kész gyötrelem. Én kiszállok és kíváncsian pislogok tovább.
ex bubidisc felhasználó
ex bubidisc felhasználó
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

Na jó, elismerem, ebbõl a szempontból azért most sem olyan rossz a helyzet, a hatos váltó nem ejt annyit!! 
De meggyõzõdésem, hogy egy 16 szelepes, rövid löketû motornál lehet valamit keresgélni magasabb fordulaton is.
Egy szó mint száz, ezért kellene egy normális chipes, ha õ beszélne le róla, esküszöm engednék!!
De meggyõzõdésem, hogy egy 16 szelepes, rövid löketû motornál lehet valamit keresgélni magasabb fordulaton is.
Egy szó mint száz, ezért kellene egy normális chipes, ha õ beszélne le róla, esküszöm engednék!!
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
Akkor ideznek sajat magamtol, meg a tegnap este elejerol:

(Krisz blacktopjahoz meg nem erdemes hasonlitani, teljesen mas motor, teljesen mas valtoattetelek, btw.)
Latod, latod, nem is kellett volna eddig varnod.Annyi penzert erdemesebb egy rendes leomlot csinaltatni szvsz, mar felteve, ha a gyari leomlo meretezese optimizalhato.
(Krisz blacktopjahoz meg nem erdemes hasonlitani, teljesen mas motor, teljesen mas valtoattetelek, btw.)