Gumi
- Yautja
- Gyakori látogató

Ritka mint a fehér holló, keress még 185/65r15-öt is, azonos átmérõ.
Húúú, tényleg két eladó 185-ösöm van 6 mm profil mélység...
De megnézem nem tudok valami jó 4-et adni.
Húúú, tényleg két eladó 185-ösöm van 6 mm profil mélység...
De megnézem nem tudok valami jó 4-et adni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Yautja 2010 okt. 04, 08:54 pm-kor.
E12 '05 2ZZ-GE 1,8 TS facelift (5 ajtós) 192 Lóerõ 
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Szerintem is fölösleges télre a 195
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Így jogos. Azt hittem a 4 lemezre keresed. Az nincs 7 coll szerintem. Ja most látom, hogy 15
Akinek téli-nyári alu szettje van
.... (nekem is
)
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

- Pepe
- Aktív fóruméletet élõ

Egy örök kérdés a hasznát vagy új gumi éri meg kérdés!
A nagy kérdésem az lenne, akik értenek is a gumikhoz, hogy milyet vegyek? Van lehetõségem használtban ismerõs gumistól 165/70/14 es Avon angol 2005 téli gumi, állítólag 7mm van rajta és 21 ezerért odaadná nékem. De ott van hogy 2005-s a gumi és azt írtátok, hogy 5 éves gumit nem érdemes venni.
Vagy vegyen az ember újat akkor szóba jöhet mondjuk a 75/65-ös méret is. De az alsó hangon 50, inkább 60. És több helyrõl hallom hogy a 2010es meg általában az újabb gumik 2 telet mennek el vagy nem jók stb. Szóval ha valakinek van ötlete vagy tapasztalata akkor megírhatná. Tudom volt már ilyenrõl szó de mondjuk nekem azért a tartósság is szempont.Mert ha nem megy el 2 telet egy új gumi akkor nem éri meg megvenni...
A nagy kérdésem az lenne, akik értenek is a gumikhoz, hogy milyet vegyek? Van lehetõségem használtban ismerõs gumistól 165/70/14 es Avon angol 2005 téli gumi, állítólag 7mm van rajta és 21 ezerért odaadná nékem. De ott van hogy 2005-s a gumi és azt írtátok, hogy 5 éves gumit nem érdemes venni.
Vagy vegyen az ember újat akkor szóba jöhet mondjuk a 75/65-ös méret is. De az alsó hangon 50, inkább 60. És több helyrõl hallom hogy a 2010es meg általában az újabb gumik 2 telet mennek el vagy nem jók stb. Szóval ha valakinek van ötlete vagy tapasztalata akkor megírhatná. Tudom volt már ilyenrõl szó de mondjuk nekem azért a tartósság is szempont.Mert ha nem megy el 2 telet egy új gumi akkor nem éri meg megvenni...
MR2 - 2001
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Most fognak akciózni a gumiáruházak. Rendeld meg valamelyik webáruházban. Javaslom, hogy olvass el egy két tesztet a kiszemelt gumiról - de nem kell persze mindent elhinni amit írnak. Én nem térnék el a gyári mérettõl, fõleg téliben nem. A lehetõ legkeskenyebb gyári méretet válaszd. A használtaktól azért fázom mert nem lehet tudni az elõéletüket. Ha esetleg össze vissza cserélgették azokat, akkor lehetnek szál szakadtak, és az nagyon veszélyes. Egy új biztos, hogy 3-4 évet (minimum) kibír, persze ez attól is függ mennyit, és hogyan használod. 5-6 éves gumival már azért szokott gond lenni mert ( tárolástól, ápolástól függõen persze ) elõbb utóbb elveszti a rugalmasságát és ezért a bevágások - amik a tapadást adják - nem nyílnak szét eléggé és így nem töltik be a funkcióikat.Pepe írta:Egy örök kérdés a hasznát vagy új gumi éri meg kérdés!
Remélem segítettem!
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
- Sancy
- Fanatikus fórumozó

Az elõzõ autómat sikerült összetörnöm szar gumik miatt, 1 millába fájt.
Gondolom neked sem kérdés, hogy megér-e az autód 50-60 ezret... nem olcsó, de egy jó gumira soha ne sajnáld a pénzt, hidd el megéri. Ja, és télibõl használtat én nem vennék, fõleg 5 évest nem.... az lehet már 10szer volt fel-le szerelve, nem egészséges.
Gondolom neked sem kérdés, hogy megér-e az autód 50-60 ezret... nem olcsó, de egy jó gumira soha ne sajnáld a pénzt, hidd el megéri. Ja, és télibõl használtat én nem vennék, fõleg 5 évest nem.... az lehet már 10szer volt fel-le szerelve, nem egészséges.
E11 G6 TTE Facelift 1.6 VVTI
E12 TS TTE Facelift 1.8 VVTL-i
E11 TS Facelift 1.8 VVTL-i pálya autó építes folyamatban
E12 TS TTE Facelift 1.8 VVTL-i
E11 TS Facelift 1.8 VVTL-i pálya autó építes folyamatban
- kleingy
- Aktív fóruméletet élõ

- Kapcsolat:
Yautja: kérhetnék ajánlatot tõled?
Kléber Krisalp HP2: 175/65 14 (11 800-ért tudnék), úgy néz ki, ez lesz az idei befutó mégiscsak.
szerk: vagy Fulda Kristall Montero 3!
Illetve mennyiért cserélsz felnin gummát, illetve magát a kereket fel a kocsira mennyiért teszed?
(Érden is megy?)
Kléber Krisalp HP2: 175/65 14 (11 800-ért tudnék), úgy néz ki, ez lesz az idei befutó mégiscsak.
szerk: vagy Fulda Kristall Montero 3!
Illetve mennyiért cserélsz felnin gummát, illetve magát a kereket fel a kocsira mennyiért teszed?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kleingy 2010 okt. 19, 08:44 pm-kor.
- Frool
- Fanatikus fórumozó

Csak helyeselni tudok ha nem a ring király E9BT-ra akarod tenni!Bruce E9 írta:téli gumi kérdés:
elvileg 185/60 R14 a váltóméret, de az egyik gumis azt mondta, hogy akkor már jobb a 175/65 R14. Véleményetek?
Keskenyebb futófelület elõnye: jobban kipréseli a havat/latyakot,
jégen minimálisan jobb tapadás, olcsóbb, ha felelõsség teljes vagy lassabban mész vele.
Hátránya hó/latyak mentes idõben kisebb tapadás 185/-höz képest. 185
elõnye: szárazon jobb tapadás. Hátránya: havat betömöríti maga alá megpöröghet, drágább, gyorsabban mersz menni vele.
CCH vezetőségi tag
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!