E8 - (1983-1987)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
Pampi
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Pampi »

Jaja, majd szólok neki feltétlenül. Aztmondta, hogy még nemnagyon hirdeti, mert még használja... De elfogja adni sz.tem.
Pampi
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Azért egyre jobban gyarapszunk! :lol:
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: CindR »

A nagy túra elött teletankoltam, számoltam egy kis átlagot is. 9,2 liter jött ki, ez szerintem még betudható az irgalmatlan dugóknak, és a nehéz jobblábamnak. Ha most nem a tali jönne, kipróbálnék egy spórolós menetet a köv. tankolásig. :roll:
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

Szia Balázs!

Na mi a helyzet a fogyasztással? Nekem 1.3-as, elvezetem akár 6-tal is de inkább 7-et eszik. A 10 körüli az tényleg ku...va sok...
Mire jutottál?
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Jah, és hajráá AE-82!!!!
Imádom!
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Egyenlőre semmire, de rajta vagyok a dolgon, kicsit megbirizgálom a karbit egy ismerősömmel, na nem mindent, szépen ésszel, aztán meglátjuk mi sül ki belőle. Az a könyv, amit Pampi mutatott neked, megvan nekem is, arra fogok támaszkodni. Ja, és ezt a remegéses dolgot is orvosolni akarom, ha valamire jutok, szólok egyből, elég valószinű, hogy ugyanaz lesz neked is az orvosság...
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

OK! Vigyázzatok a karbival, nekünk nagyon sok bajunk volt vele, nehéz jól beállítani.
Sok sikert a bütyköléshez!!! :lol: :lol: :lol:
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Ma bent voltam a Reálszisztémánál, aztán rákérdeztem a csomagtartó teleszkópomra is, hogy mennyi lenne egy pár gyári. Keresgélt a gyerek, aztán egy kis mosoly jött az arcára, mondom mi van "ezzel"? Erre mikor kibökte, hogy 21 ezer + áfa, rajtam is csak egy mosoly látszódott, igyekeztem, hogy ne vicsorgás legyen. :D Úgyhogy ha ismertek ilyen teleszkóp felújító műhelyt, osszátok meg velem!
Pampi
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Multkor a Késmárk utcai bontóba voltam, megkérdeztem, és mondták, hogy pár ezer darabja, és helyben ki is lehet próbálni. Szerintem megérne egy próbát, neeeem??? :D
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Dee. :D Már annyiszor emlegetted, hogy ott tényeleg jó kínálat lehet, beütemezem már magamnak azt a bontót. Csak kapjak már fizetést.. :roll:
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Ma eljött az ismerősöm, és szétkaptuk kicsit a mocit, jobban mondva annyit tettünk, hogy levettük a légszűrőházat, és állítottunk a fojtószelepen, egy rövid teszt szerint megszünt a remegésem. Holnap megyek vele dolgozni, hazafelé majd autózok egy nagyobbat, és akkor kiderül, hogy megoldottuk e a remegést. Mindenképpen szólok, hogy mi van, mert lehet hogy neked is ezen kéne állítani, András! :idea:
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Ok! Lehet, várom majd a fejleményeket! Remélem ilyen egyszerű a probléma. Majd írj, hogy tényleg elmúlt e!
Üdv
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Nos, ez egyszerű tüneti kezelésnek minősült.. A remegés megvan, csak a magasabb alapjárat miatt jóval kevésbé. Viszont ez nekem nem elég, a következő, hogy valahogy végig nézem a vákuum csöveket, nem kis meló lesz.
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Szia!

Kérlek írd le pontosan, hogy mikor milyen fordulaton, milyen sebességnél, hogy jelentkezik nálad a rángatás...
Nem lennék biztos benne, hogy a vákumcsövek. Nekem volt egy nagyon idegesítő problémám, de később mosolyogva könnyen, pénz nélkül orvosolható. Amikor elhoztam az autót vidékről, aztmondták szar benzint kapott és azért dadog. ment ment és nagyobb fordulaton egyszerre csak elkezdett berrrrrrregni. hogy írom. nagyon sűrűn drrrrrrrrrrrrrrrrrr. na mondom mi ez? lóerő 0. Iszonyat sokat bukott az erejéből és fogyasztásról ne is beszéljünk. Végül kiderült, hogy mivel 16V-es és a szelepdeknin keresztül jó mélyre megy függőlegesen a gyertyapipa , átégett a bakelites elöregedett műanyag, az első szikra az égésnél szénné alakult az ugyebár vezeti az elektromosságot, tehát megállíthatatlan folyamat. Magyarul áthúzott a gyertyapipa csőjének a falához a szikra, olyannyira már, hogy kis lyukat is lehetett már a pipa szárán látni. körülötte meg elszenesedett cucc. Orvosoltam, szigeteltem (előtte kikapirgáltam a szenet) és már hibátlan is volt. Mondanám, h nálad is ez lehet a baj, de neked 8V és elölről megy bele a rövig kis gyertyapipa.
Ettől függetlenül mielőtt elkezdessz vákumcsövezni, először döntsd el, hogy a gyújtásod marad e ki, vagy üzemanyag levegő probléma. vagy érzed vagy nem. talán a gyújtásos holmi, ha már nagyon rossz, akkor sűrűn, mint a géppuska egymásután berreghet. a benzines az meg csak úgy meg-meg torpan. Nemtudom. esetleg azt tudod még megnézni, hogy ha megy valaki mögötted és sűrűn jelentkezik a rángatás, akkor lát-e időközönként fekete füstöket a kipuból. az a gyújtás kimaradás miatt lehet. az elégetetlen üzemanyagot jelezné, + a következő üütemben a többet égetettet.
ha tudod, h a vákumcsövekkel van a gond, akkor le tudod húzni őket egyesével. De nagyon jegyezd meg mit honnan!!!! valami pumpa adapterrel belefújsz az egyik végébe, a másikat lefogod az ujjhegyeddel, és így megtudod nézni, h eresztenek-e(szívnak-e farsot). a vákum-membránokból mindig kijön 3 cső. azokat meg szívni/fújni, közbe lefogni a másik kettő végét rájössz mikor nyit mikor zár és így is ki tudod szúrrni, h szakaddt-e a membrán, vagy tökéletesen zár. Ha sok energiád van lebonthatod a porlasztót, át át tisztogathatod a fúvókákat, az alapjárati levegó járatokat, benzin járatokat stb... d enemhiszem, h ez lenne a baj.
Ha a gyújtás, talán ez sanszosabb, akkor nézd meg a gyertyakábeleket, nem húznak-e át valahol (külsérelmi ici pici nyomok (feketébb a gumi, ilyesmi) vagy nézd meg a gyertyahézagokat, hogy szépen ugyanakkorák-e, szedd szét a gyújtás elosztó rotor házát, törölgesd ki, h legyen csont száraz, a rotornak az érintkező részét és a 4 lábat óvatosan kapirgáld meg (nehogy letörjenek)esetleg ha már túl nagy a házag a lábak és a rotor közt, lehet cserélni kéne a fedelet, még talán lehet az egyik kondid is rossz(nagy feszültségnél már nem működik rendesen).
Hirtelen nem jut most más az eszembe.
De lehet simán attól ilyen nagy a fogyasztásod, hogy kihagy a gyújtás, jobban kell nyomni neki, hogy elérd a kívánt sebességet!!
Írd le, hogy pontosan mi hogyan jelentkezik, és milyne menettulajdonságnál.
De megnézhetjük a 1-én. Ha gondolod. Hátha mellénk áll a szerencse és rájövünk! :)
Most nem ugrik be hirtelen más
Pampi
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Jaja, nem mondasz hülyeséget! :D Télen nekem is volt egy olyan problémám, hogy alacsony fordulaton gond nélkül ment, viszont ha odaléptem neki, elkezdett dadogni, mint ahogy Pacsker írta. Nem tudtam rájönni, hogy mi lehet... ki cseréltem a gyertyákat, az elosztófedelet kitakarítottam (nem volt koszos, csak áttöröltem), de semmi. Nem jutott már eszembe, hogy mit tudnék vele még csinálni. Elvittem egy szerelőismerősömhöz, (itt találkoztam először Bohival!) és 1 perc alatt rájött. :lol: Rámnézett, aztmondja: gyertyakábelt nézted???. Na mondom basszus, azt nem! :D Hát persze, hogy az volt. Kicserélte, és annyira jobb lett, hogy húúúú!!! Neked is meg kéne nézned ezeket az apróbb dolgokat. Mert a gyertyapipa is tud érdekességeket produkálni, ha nem jó! :D
Válasz küldése