Sziasztok!
Alairasomban levo 1.6 vvti (3zz motorkod, 2000-es, rancfelvarrott peldany) Corollaval rendelkezem, júniusban vettem, azota belement kb 5600km gond nelkul. Nyilvan vetel utan kotelezo karbantartas megtortent (uj gumik, akksi, olaj, olajszuro, legszuro, generatorszij), a gep szepen megy.
A mostani hetvegen BP-Miskolc-BP tavot tettem meg, autopalyan, eros 120-as tempóval. Egyreszt az eddig ilyen temponal megszokott 6.5 (10w-40 mellett ok) koruli atlagom most kb 7 liter lett(oda 7.2, vissza 6.8, odafele picit jobban siettem), masreszt enyhen surrogo hangot lehet hallani a motorterbol. Bent olyan hangja van, mint amikor egy tdi-ben kilyukad az intercooler, es kifuj a turbo, csak valamivel halkabb. A motorteret felnyitva hallhatoan a lanc kornyekerol jon, es biztosan nem a generator, mert az akksi cserejekor ki lett szedve az is, es gonyoruen funkcional maximalis terhelesnel is. Fordulatszammal egyenesen aranyosan no a surrogas is, a hangja nem femes csorges. Leginkabb valamelyik lancfeszito gorgore gyanakszom. A kerdesem viszont az, hogy ez allhat osszefuggesben a fogyasztas novekedesevel?
Elore is koszi a valaszokat