E85 (Bioetanol)

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
Frool
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Frool »

Szerintem fogyasztást két módszerrel érdemes mérni:
-10-20 l kannában a csomiba és addig mész amig ki fogy a tankból. Erre
rátöltöd a kanna tartalmát, számláló lenulláz / mész (természetesen a
kannát újra töltöd) amíg ismét kifogy a tank. Számláló leolvas oszt, szoroz.
-Teli tank nulláz kifogyaszt telitank.
CCH vezetőségi tag

Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Attila »

szerintem jóval macerásabb és én nem látom azt amitõl jobb lenne.
Ezzel a módszerrel az egytankkal elautózott km számot kapod meg míg azzal amit én mondtam azt a fogyasztott mennyiséget amit a mért km alapján fogyasztott.
két iránybó közelítjük meg de az eredménynél ua a hiba faktor mert nem tudsz kétszer ugyan úgy tankolni :)
AE92 GT-Z Liftback (Smallport MAP 4AGZE)
Frool
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Frool »

Igazad van. Nem jobbat akartam mondani mint te csak kiegészíteni. Alapjában véve ettõl pontosabban házilag utcán stb nem mérhetõ a fogyasztás. Macerás ha kifogy a tankból a benya de így az 1-2 liter eltérés
(szegénység jelzõ alapul vétele) kiküszöbölhetõ.
CCH vezetőségi tag

Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hát igen a labor körülményeket senki sem teremti meg egy méréshez :)
Amúgy szerintem a szegénységi jelzõ az ami a legjobban sporolásra ösztönöz :D
Ahogy világítani kezd egyre ovatosabban mész és egy ideig ugye újra elalszik :)
Szóval valóban egy teli tankot kell rendszeresen elhasználni ahhoz hogy kézzel fogható eredményt kapj.
Szerintem amikor csak rátankol az ember más stílusban használja és máshogy is fogyaszt mig a telitanknál sokat javitasz az utolsó 10 literrel az átlagon :) Nekem a 4age a teli tank elejen kb 8-10 literes fogyasztást produkált de nyomtam is neki a teli tank végére kijött a 7.2 átlag :D
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

Na akkor még egyszer:
Belekerült -a valóban nem üres tankba- 37 liternyi vegyes anyag.
Ezzel, amíg a tankolás elõtti helyére sõt lejjebb :!: került az üzemanyagmérõ mutatója több mint 600 km-t mentem.
Lehet számolni. :wink:
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

ez kb 6.2 lehet ha tévedsz 2 litert az már 6.5 literes fogyasztás ha 5 litert akkor az már 7 liter. ezek az értékek is szépek szerintem de elég pici mérési hiba akár egyliteres többletet eredményezne mint átlag fogysztás. de ez akár a másik irányba is mehetne :) 5.8 :)
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

600km az önmagában is elég bizonyíték 50 literes tank esetén.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

595 volt a rekordom a GTI-vel :)
corolla
Újonc
Újonc

kb: 80% Benzin+ 20%E85

Hozzászólás Szerző: corolla »

Corolla 1.4 VVTi-hez tankoltam a benzinhez E85-t kipróbálásra.
A tankom 50l-es elvileg. 11Liter E85-t tankoltam a benzinhez és ekkor lett a a tankom tele. Országúton haladva benzines üzemmódban sík alföldi fõúton tapasztalatból tudom 4,8L/100Km a fogyasztásom nyári idõszakban, 80Km-es állandó sebeséget tartva, nem elõzgetek, hiszen nincs is kit ilyen sebeséggel.... A fedélzeti computerem pontos, méghozzá 1dl-pontoságon belül van. Mindig teletankolok és nullázom a km számlálót. Visszaellenõrzéskor ugyanaz az átlag l/100km-t mutatja mint a számitott, tehát pontosan mutatja a pillanatnyi fogyasztást is. A 80:20%-os mixnél oda és vissza is 4,7L/100Km volt a pillanatnyi fogyasztásom, most akkor hogy van ez? Ez még csak 300Km-út megtétel után van.
Kevesebb lett a fogyasztásom és nem több!?
Használom keveset itt Pesten is, az átlagom igy lett 5,6L/100Km.
Következõ utamom benzin:E85, 60:40%-os mixxel próbálom majd, kiváncsi leszek, mennyivel nõ a fogyasztásom. Egyébként teljesitmény csökkenést viszont érzek gyorsitáskor, ez viszont érdekes a fogyasztás minimális csökkenése mellett.
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Re: kb: 80% Benzin+ 20%E85

Hozzászólás Szerző: Bruce E9 »

corolla írta:Corolla 1.4 VVTi-hez tankoltam a benzinhez E85-t kipróbálásra.
A tankom 50l-es elvileg. 11Liter E85-t tankoltam a benzinhez és ekkor lett a a tankom tele. Országúton haladva benzines üzemmódban sík alföldi fõúton tapasztalatból tudom 4,8L/100Km a fogyasztásom nyári idõszakban, 80Km-es állandó sebeséget tartva, nem elõzgetek, hiszen nincs is kit ilyen sebeséggel.... A fedélzeti computerem pontos, méghozzá 1dl-pontoságon belül van. Mindig teletankolok és nullázom a km számlálót. Visszaellenõrzéskor ugyanaz az átlag l/100km-t mutatja mint a számitott, tehát pontosan mutatja a pillanatnyi fogyasztást is. A 80:20%-os mixnél oda és vissza is 4,7L/100Km volt a pillanatnyi fogyasztásom, most akkor hogy van ez? Ez még csak 300Km-út megtétel után van.
Kevesebb lett a fogyasztásom és nem több!?
Használom keveset itt Pesten is, az átlagom igy lett 5,6L/100Km.
Következõ utamom benzin:E85, 60:40%-os mixxel próbálom majd, kiváncsi leszek, mennyivel nõ a fogyasztásom. Egyébként teljesitmény csökkenést viszont érzek gyorsitáskor, ez viszont érdekes a fogyasztás minimális csökkenése mellett.
ez a pillanatnyi fogyasztás dolog nagyon sok mindentõl függhet, olyanaktól is, amire nem is gondolsz:

- enyhe észrevehetetlen lejtõ
- akár enyhe hátszél
- 0,1 barg keményebb gumik
- elõtted megy valaki
- más, egyenletesebb útburkolat
- kompjuter kerekítési pontatlanság: 4,74-bõl lesz 4,7, 4,75-bõl lesz 4,8
- hõmérséklet különbségbõl adódó üzemanyag sûrûség különbség

szóval vegyél inkább átlagfogyasztást, azt is minél hosszabb távon mérd szerintem.
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
corolla
Újonc
Újonc

Már 6éve járok pontosan ugyanazon az útvonalon télen-nyáron 2-3hetente. Már elõre tudom minden kanyarát, tábláját a 4-es fõútnak. Figyelembe van véve a hõmérséklet , hátszél vagy ellenszél is. Nyilván nem irtam volna le ha végig csak hátszélben utazom... Emelkedõ és lejtõ dolog pedig változatlan ebben az összehasonlitásban. Nos mint irtad ilyen kis eltérés 1dl valóban nem jelentõs, de biztos, hogy 20%-os etanol85 mixxel nem lett több a fogyasztásom országúti állandó 80Km/h-nál. A TE átlagfogyasztásos módszereddel csak az a gond, hogy pont azzal amivel nem lehet ugyanolyan feltételeket biztositani kivéve ha nem Budapesten autózol, mert itt teljesen megismételhetetlen aközlekedési viszony, nem korrekt a Pesti átlag mert az nagyon változhat fõleg idõponti tényezõktõl is. Ha tudom hogy szélcsend van ugyanazon az útvonalon, kb: 1-2Celsius fokos hõmérsékletkülönbséggel, állan ugyanolyan sebesség mellett már tudja az ember mennyinek kell lennie a fogyasztásnak. Nyilván mikor tél van vagy szél van vagy nagyobb sebeséggel haladva elõzget akkor már nem tudsz ilyenekkel korrektül kalkulálni. Azt kell tudnod, hogy én mindig is egyenletes tempóban próbálok utazni, ha kevés a pénzem üzemanyagra akkor 80-al, normál esetben 90-el, sietve is csak 100-al ténfergek az úton.
corolla
Újonc
Újonc

mégvalami, szerinted van elöttem valaki 80Km/h sebességnél???
Jaga
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Jaga »

Hello!

A legprofibb átalakító az E85 power A bioetanolos autózás minden elõnyét kihasználja. Rengeteg mindent folyamatosan figyel és dinamikusan vezérli az üzemanyag maenyiségét, mindig annyit, amennyi kell, és nem fix dúsítású, mint a "konkurensei" Nekem bevált! Van üzemanyag takarékos funkciója is, de van sport funkciója is, ami a motor meghibásodása nélkül, atz etanol fizikai tulajdonságait kihasználva teljesítmény többletet ad az autónak! www.e85power.hu
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Gyerekek!

Béke! :)

Valószínûleg az etanollal kevert benzinnel hajtott motor másként reagál a vezetési stílusra. Az Én dinamikus stílusomat nagyon megbosszúlja, mások nyugodtabb stílussal hasonló vagy a gyár által megadott fogyasztási értéket produkálnak. Én most próbálok egy spórolós etapot menni kb. 25%-os keveréssel. Nálam nem lesz bonyolult mert az etanolos benzinnel alul nyomatékosabb.
Jövök majd az eredménnyel. :)
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Bruce E9 »

corolla írta:mégvalami, szerinted van elöttem valaki 80Km/h sebességnél???
miért ne lehetne? modjuk egy ugyanolyan spórolós fogyasztás-kimérõs sofõr mint TE! :lol: Vagy egy távolsági busz, vagy egy teherautó! Akár 50 méteres távolságból is megérzi az autó és a fogyasztás, ha megy elõtted valaki.

persze lehet itt vitatkozni kinek mennyit eszik és mikor, Te kiválasztottál egy üzemállapotot a nagyon sokból és a méréshatáron belüli eltérésbõl valamiféle következtetést próbálsz levonni. Ki tudja, hogy pl. amíg felgyorsítasz 80 km/h-ra, akkor lehet az etanolosból fogyasztana kicsit többet.
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Válasz küldése