E11 - (1997-2002)
-
tibierdrol
- Gyakori látogató

Nekem is nehézkesen járt a gázpedál. A gyári bowdenre valami huszon vagy harmincezres árat mondtak a Mayernél, ez eléggé elriasztott.
Kicsit nyúlott lehet az én bowdenem is, de még be lehet rendesen állítani. Kikötöttem, megmozgattam, kicsit tapadt, de nem tûnt szálkásnak. Elkezdtem felülrõl WD40-et küldeni bele, a pedálnál meg törölgettem a kifolyó szutykot. Amikor már viszonylag tiszta lötty folyt belõle akkor már könnyedén is járt, azóta jó. Ha csak egy-két évet nyertem vele a cseréig már jó, de valószínû ilyen horror áron nem veszek gyárit, inkább csináltatok méretre egy bowdenessel.
Kicsit nyúlott lehet az én bowdenem is, de még be lehet rendesen állítani. Kikötöttem, megmozgattam, kicsit tapadt, de nem tûnt szálkásnak. Elkezdtem felülrõl WD40-et küldeni bele, a pedálnál meg törölgettem a kifolyó szutykot. Amikor már viszonylag tiszta lötty folyt belõle akkor már könnyedén is járt, azóta jó. Ha csak egy-két évet nyertem vele a cseréig már jó, de valószínû ilyen horror áron nem veszek gyárit, inkább csináltatok méretre egy bowdenessel.
'99-es lépcsõshátú E11, 4E-FE motorral
- Ghee
- Gyakori látogató

Köszi ezt kipróbálom remélem nem kell cserélnem, mert a 20e is már horror.
Közben egy újabb aggasztó hang jön a motortérbõl kuplungolás közben (persze csak álló motornál hallom
: nyöszörög valami, mintha valami "nem lenne bezsírozva". A kuplung kiemelõvillája és a kuplung munkahengerének kinyomócsapjához tettem zsírt, mert azt hittem onnan jön és mintha egy ideig el is hallgatott volna, de továbbra is nyöszörög valami, amit ha lassan nyomom a kuplungot a pedálon is érzek enyhén (mintha darabosabban mozogna). Remélem nem valami komolyabb kezdete. Szerdán megnézetem olajcserénél.
Közben egy újabb aggasztó hang jön a motortérbõl kuplungolás közben (persze csak álló motornál hallom
'00, EE111, 4E-FE, Harmony
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Ez is Corolla! Vállald büszkén 
AE111 Corolla Spacio
De ne mond már, hogy a múltkori Blacktopos Wagon nem jött be?!
AE111 Corolla Spacio
De ne mond már, hogy a múltkori Blacktopos Wagon nem jött be?!
Klubelnök

- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Ez vajon valós TTE lehet?

Klubelnök

-
tibierdrol
- Gyakori látogató

Az utóbbi idõben már kicsit büdös volt az autó utasterében és a csomagtartóban is, úgyhogy elkerülhetetlennek tûnt egy alaposabb takarítás + klíma fertõtlenítés. Az utastér szépen sikerült, de a csomagtérnél feltûnt, hogy jobb oldalt vizes a szõnyeg. Gyorsan ki is szedtem a szõnyeget, pótkereket, meg bal oldalt a mûanyagot amiben az elsõsegély doboznak van helye és jobb oldalt azt a fa lemezt ami alatt az emelõ van. Hát jobb oldalt állt a víz az emelõ alatt, de bal oldalt is látszott hogy nem rég még vízben állt minden. A pótkerék mélyedése száraz volt. A két szélsõ mélyedés alján van egy-egy mûanyag lefolyó, amibe bele van tuszkolva egy kis fekete szivacs szerû anyag. A jobb oldali teljesen el volt tömõdve. Amikor kivettem szépen lecsurgott a víz. Takarítás után megnyugodtam, a 11 éves autón semmi rozsdát sem találtam ezen a részen. Kimostam a kis szivacsokat, úgy tettem vissza, most már átengedik a vizet. Remélem megint kibír tizenegy évet
Amúgy egész jól néz ki így hogy eltûnt a védõporfilmréteg a mûszerfalról. Nyáron ha szép idõ lesz majd lemosom kívülrõl is, aztán nekiállok az ajtó éleken meg a kõfelverõdéseknél a rozsda pöttyöket megcsiszolni és lefesteni. Még az aljára kéne valami alvázvédõ félét kenni, mert az emelési pontoknál ahol meg lett sértve ott már rohad egy kicsit.
Amúgy egész jól néz ki így hogy eltûnt a védõporfilmréteg a mûszerfalról. Nyáron ha szép idõ lesz majd lemosom kívülrõl is, aztán nekiállok az ajtó éleken meg a kõfelverõdéseknél a rozsda pöttyöket megcsiszolni és lefesteni. Még az aljára kéne valami alvázvédõ félét kenni, mert az emelési pontoknál ahol meg lett sértve ott már rohad egy kicsit.
'99-es lépcsõshátú E11, 4E-FE motorral
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Saját projekt képekkel esetleg?tibierdrol írta:Az utóbbi idõben már kicsit büdös volt az autó utasterében és a csomagtartóban is, úgyhogy elkerülhetetlennek tûnt egy alaposabb takarítás + klíma fertõtlenítés. Az utastér szépen sikerült, de a csomagtérnél feltûnt, hogy jobb oldalt vizes a szõnyeg. Gyorsan ki is szedtem a szõnyeget, pótkereket, meg bal oldalt a mûanyagot amiben az elsõsegély doboznak van helye és jobb oldalt azt a fa lemezt ami alatt az emelõ van. Hát jobb oldalt állt a víz az emelõ alatt, de bal oldalt is látszott hogy nem rég még vízben állt minden. A pótkerék mélyedése száraz volt. A két szélsõ mélyedés alján van egy-egy mûanyag lefolyó, amibe bele van tuszkolva egy kis fekete szivacs szerû anyag. A jobb oldali teljesen el volt tömõdve. Amikor kivettem szépen lecsurgott a víz. Takarítás után megnyugodtam, a 11 éves autón semmi rozsdát sem találtam ezen a részen. Kimostam a kis szivacsokat, úgy tettem vissza, most már átengedik a vizet. Remélem megint kibír tizenegy évet![]()
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Hali
E11 4EFE motorral vezérmûszíj csere elõtt áll. Mivel külföldrõl fogom behozni a gyári alkatrészeket, nem lesz módom visszaváltani a cuccokat. Pontosan mire van szükségem a nevezett rendszer cseréjénél? Gondolom egy darab szíj
Azon kívül mi más???? Ha lehetne tételesen
Köszi...
Gyárilag nincs a szedán kocsinkban csomagtér világítás. Szereztem bontásból foglalatot. A bekábelezés a kérdés. Mit, hova? Vagy menjek egyenest a szerelõhöz?
Keresek ezen kívül gyári alufelnit, 4 db. Ha valakinek van, pm pls. Családi kocsi, nem kell dögös meg peres cucc
Már az is nagy segitség lenne, ha gyári alufelni méretet mondanátok, hogy tudjam, mit kell keresnem. Felni témában TELJESEN analfabéta vagyok
Üdv és köszi a válaszokat!
E11 4EFE motorral vezérmûszíj csere elõtt áll. Mivel külföldrõl fogom behozni a gyári alkatrészeket, nem lesz módom visszaváltani a cuccokat. Pontosan mire van szükségem a nevezett rendszer cseréjénél? Gondolom egy darab szíj
Azon kívül mi más???? Ha lehetne tételesen
Gyárilag nincs a szedán kocsinkban csomagtér világítás. Szereztem bontásból foglalatot. A bekábelezés a kérdés. Mit, hova? Vagy menjek egyenest a szerelõhöz?
Keresek ezen kívül gyári alufelnit, 4 db. Ha valakinek van, pm pls. Családi kocsi, nem kell dögös meg peres cucc
Már az is nagy segitség lenne, ha gyári alufelni méretet mondanátok, hogy tudjam, mit kell keresnem. Felni témában TELJESEN analfabéta vagyok
Üdv és köszi a válaszokat!
GSY831
- Ghee
- Gyakori látogató

Elvileg be van kábelezve, ebben a topikban vagy az "Autóreszelgetõs" topikban tárgyaltuk. A kalaptartó és a 3. féklámpa környékén kellene keresni. Még én sem találtam meg, de egy tipustársunk már ácsolt is rá egy LEDes világítást.Ozseb írta: Gyárilag nincs a szedán kocsinkban csomagtér világítás. Szereztem bontásból foglalatot. A bekábelezés a kérdés. Mit, hova? Vagy menjek egyenest a szerelõhöz?
'00, EE111, 4E-FE, Harmony
-
tibierdrol
- Gyakori látogató

- konásandrás
- Gyakori látogató

- Kapcsolat:
igen, asszem rólam van szó.Ghee írta:Elvileg be van kábelezve, ebben a topikban vagy az "Autóreszelgetõs" topikban tárgyaltuk. A kalaptartó és a 3. féklámpa környékén kellene keresni. Még én sem találtam meg, de egy tipustársunk már ácsolt is rá egy LEDes világítást.Ozseb írta: Gyárilag nincs a szedán kocsinkban csomagtér világítás. Szereztem bontásból foglalatot. A bekábelezés a kérdés. Mit, hova? Vagy menjek egyenest a szerelõhöz?
kalaptartót pakold ki - ehhez ki kell venni az ülést is, és ott lesz egy csatlakozó mûanyag foglalatban valahol a pótféklámpa környékén. egy kis füllel be van pattintva a lemezbe, tehát alulról is látszik ez a kis pöcök - csak ugye annyi mûanyag basz van ott, hogy nem tudhatni melyik az
ha elakadsz valahol írj: tothandras326 kukac gmail pont com
aztán kimegyek, megnézem, fényképezek is ha kell...
E11 facelift
Köszi a csomagteres infót!!!
Hamarosan beszámolok a fejleményekrõl.
Következõ kérdések, lehet, hogy stupid, de nem akarok lukra futni:
1. Motoros az elsõ fényszóró, de gyenge benne az izzó, cserélni szeretném. A Philips Nightguide-ot néztem ki. Vélemények, tapasztalatok, egyéb márkák? Milyen a foglalat, H4 és HB4 infókat találtam. Mi a különbség, melyik kell???
2. A márkakereskedõtõl kint Denso K20R-U gyertyákat kaptam. Ellenben a Denso gyári oldala a KR16TR11 gyertyát ír elõ/ajánl. 4E-FE motor, 63 KW forgalmi szerint.
http://www.globaldenso.com/cgi-bin/glob ... ion=search
Jó, amit a cég adott, szép Toyota dobozban, vagy sem??? Ez itt a kérdés.
Remélem nem túl zavaros az irományom
Üdv
Hamarosan beszámolok a fejleményekrõl.
Következõ kérdések, lehet, hogy stupid, de nem akarok lukra futni:
1. Motoros az elsõ fényszóró, de gyenge benne az izzó, cserélni szeretném. A Philips Nightguide-ot néztem ki. Vélemények, tapasztalatok, egyéb márkák? Milyen a foglalat, H4 és HB4 infókat találtam. Mi a különbség, melyik kell???
2. A márkakereskedõtõl kint Denso K20R-U gyertyákat kaptam. Ellenben a Denso gyári oldala a KR16TR11 gyertyát ír elõ/ajánl. 4E-FE motor, 63 KW forgalmi szerint.
http://www.globaldenso.com/cgi-bin/glob ... ion=search
Jó, amit a cég adott, szép Toyota dobozban, vagy sem??? Ez itt a kérdés.
Remélem nem túl zavaros az irományom
Üdv
GSY831