Légszűrő csere

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
Chris
Újonc
Újonc

Légszűrő csere

Hozzászólás Szerző: Chris »

60 ezres szervíznél cserélték a légszûrõt, utána feltûnt hogy fura búgó hangja van a légszûrõháznak, fõleg ha kinyitom a tetejét. Nem tudom hogy ez megvolt-e eddig is. Ez normális? A légtömegmérõn csak egy keskeny lyuk van befelé a szívócsonk felé?
Chris
Újonc
Újonc

légszûrõcsere

Hozzászólás Szerző: Chris »

Azt elfelejtettem mondani, hogy 2003-as 1,4-es (E12) a Corollám.
tiborr
Újonc
Újonc

Re: légszûrõcsere

Hozzászólás Szerző: tiborr »

Chris írta:60 ezres szervíznél cserélték a légszûrõt, utána feltûnt hogy fura búgó hangja van a légszûrõháznak, fõleg ha kinyitom a tetejét. Nem tudom hogy ez megvolt-e eddig is. Ez normális? A légtömegmérõn csak egy keskeny lyuk van befelé a szívócsonk felé?

Szia.

Szerintem ez elég furcsa.
Hol voltáll vele? Márkaszervizbe?

Nekem is volt már kisebb gondom a szerviz után, de egy telefon és megoldott. Nekem a motortakaró mûanyagot nem pattintották a helyére vissza ez egy Avensis-nél volt.
Felhívtam a kapcsolattartót, aki a mühelyfönök is, elmondta mit csináljak, monda azt is, ha nem megy, menjek vissza és megcsinálják soron kívül.

Azt javaslatom, hívj fel egy szervizt és kérdezd, meg mi lehet vagy vidd vissza oda ahol csinálták.
Today, Tomorrow, Toyota
gauchos
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: gauchos »

Sziasztok!

E12-es Corollám van, 1,4-es benzines. Most regisztráltam, máris lenne egy kérdésem, problémám: légszûrõt cseréltem, de sajnos nem tudom, hogy a régi hogyan volt beletéve. Jól illeszkedik a helyére (MANN típus, C2620). Tehát a kérdésem az lenne, hogy lehet-e egyáltalán rosszul beszerelni a légszûrõt? Én úgy nézem, hogy mindegy, hogy felül van a felírat vagy alul. Szerintetek?
Gerbera
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Gerbera »

Sziasztok,
2006-os Corolla hatchback-em van, szeretném kitisztítani a pollenszûrõt, hol van és hogyan kell kivenni-visszatenni?
Nemrég volt cserélve. Hétvégén 2 napig olyan helyen mászkáltam vele, ahol sok kis cucc volt a levegõben, virágszirom, falevelek, rengeteg por.
Tegnap már alig ment a légkondi, egy kútnál megállítottam 8 férfiembert de senki sem találta meg. :(

Ne írjátok please, hogy "cseréltesd ki márkaszervízben", vagy hogy "lehet, hogy elment a hûtõfolyadék", mert nem.
Csak az egzakt helye érdekel és esetleg ha van valami trükk a kiszedéséhez. :shock:
Köszi,
Szõke Nõ
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Gerbera írta:Sziasztok,
2006-os Corolla hatchback-em van, szeretném kitisztítani a pollenszûrõt, hol van és hogyan kell kivenni-visszatenni?
Nemrég volt cserélve. Hétvégén 2 napig olyan helyen mászkáltam vele, ahol sok kis cucc volt a levegõben, virágszirom, falevelek, rengeteg por.
Tegnap már alig ment a légkondi, egy kútnál megállítottam 8 férfiembert de senki sem találta meg. :(

Ne írjátok please, hogy "cseréltesd ki márkaszervízben", vagy hogy "lehet, hogy elment a hûtõfolyadék", mert nem.
Csak az egzakt helye érdekel és esetleg ha van valami trükk a kiszedéséhez. :shock:
Köszi,
Szõke Nõ
A Tiednel korabbi verzioban a kesztyutarto elott van, hosszaban , kivenni ugy lehet, hogy hatra tolod a jobbelso ulest, befekszel haton fekve a padlora, es kikattintod a 4 bolhat, ami fogja. Ezt kovetoen pedig 2 helyen meg kell torni, ugy kijon. (es persze igy is megy vissza) Ritka nagy marha volt, aki tervezte. Vard meg egy E12 (2002-2007 kozotti verziok) tulaj megerositeset, elotte ne kezdj hozza, hatha ebben mar nem kell ekkorat szivni vele.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

E12-ben úgy emlékszem ki kell szedni a kesztyûtartót, és fiókos megoldással van rögzítve a pollenszûrõ. 2 naptól meg nem tömõdhet el annyira, hogy érezhetõ legyen. Még homokviharban sem. :roll:
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

Gerbera írta:Sziasztok,

Köszi,
Szõke Nõ
Csak annyit fûznék ehhez, hogy tök mindegy hogy két év, vagy két óra alatt telik meg szeméttel. Ha eltömõdött, cseréld ki....a saját érdekedben.

A klíma egyébként megfelelõen hût ?
Gerbera
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Gerbera »

Megtaláltam, le kellett venni a kesztyûtartót.

Kiszedtem belõle egy marék levelet, hajszálat és kutyaszõrt, majd kiporszívóztam hajtásonként.
Most tökéletes. Ezért felesleges lett volna újat venni, pont 12 perc volt.
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: sede7 »

Gerbera írta:Megtaláltam, le kellett venni a kesztyûtartót.

Kiszedtem belõle egy marék levelet, hajszálat és kutyaszõrt, majd kiporszívóztam hajtásonként.
Most tökéletes. Ezért felesleges lett volna újat venni, pont 12 perc volt.
Jó vagy!;)
toytomi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1989
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: toytomi »

Egyébként, ha ügyes vagy cserénél nem is kell kivenni teljesen a helyérõl a kesztyûtartót. Beülsz, kibillented és megtartod a térdeddel. Így még a csillapítóval se kell szenvedni, mert van amikor kicsit gány visszanyomni a stiftre a csillapítót.
Ja a légszûrõ házról meg annyit hogy az típus hibájuk. Avensisnél is csinálja. Körbe kell tekerni a légszûrõház alján a szívócsonkot bandázs szalaggal vagy valamilyen hasonlóan puha ragasztó szalaggal, össze dugod és utána jó lesz.
Remélem tudtam segíteni :)
:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport - R.I.P.

:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport

CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
Janezz Darko
Újonc
Újonc
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)

Pollenszûrõ

Hozzászólás Szerző: Janezz Darko »

Sziasztok!

A szellõzõrendszerem teljesen eldugult,szétszedem nemsoká csak az a fura,hogy a kezelési utasítás átnyálazása közben sehol nem találtam pollenszûrõ témakörben pár sort,kíváncsian várom egyáltalán van-e?

1.6 Hatchback 1998 AE111 AEB1 16V
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód felszereltségi jelölése: Terra

Re: Pollenszûrõ

Hozzászólás Szerző: Jorn »

Janezz Darko írta:Sziasztok!

A szellõzõrendszerem teljesen eldugult,szétszedem nemsoká csak az a fura,hogy a kezelési utasítás átnyálazása közben sehol nem találtam pollenszûrõ témakörben pár sort,kíváncsian várom egyáltalán van-e?

1.6 Hatchback 1998 AE111 AEB1 16V
Hát csak nem spórolták ki :)
Az enyéimben a kesztyûtartó alatt van, oda kell befeküdni, 4 kis fekete mûanyag sakkfigura (futó :) tart egy keretet, azt le kell venni, és szépen húzva és közben hajtogatva ki lehet venni a pollenszûrõt. Közben hullani fog a kosz, érdemes újságpapírt leteríteni. Kell egy kis kézügyesség is, mert a hajtogatva kiveszem és visszarakom jó játék, eléggé feszül a szûrõ közben, akár el is lehet törni, de ez sem vészes, volt, hogy 3 darabban volt benne, hagytam egy 'szakembert' hozzányúlni, na ilyet soha többet... :)
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód felszereltségi jelölése: Terra

Hozzászólás Szerző: Jorn »

Amúgy a kezelési a levegõszûrõ cserérõl sem ír, ha jól rémlik. Ezek nem tartoznak az átlagfelhasználó által elvégezhetõ karbantartások közé, ezek szerint... :)
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Ez segíthet: viewtopic.php?t=1053
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Válasz küldése