Lackó írta:szerelj be
te egy rejtett kapcsolót.....amirõl csak te tudsz.
Én mikor vettem a kocsit, az ember egyszerûen elfelejtett szólni, hogy van inditásgátló is, meg riasztó is benne.
Mikor szereltük be a rádiót, látjuk, hogy egy Conrad-os riasztós doboz van a mûszerfal mögött. Mondjuk sokat nem érhet.
Aztán egyszercsak észrevettem egy kapcsolót. Kapcsolagatom, de semmi. Mondom jóvan.
Indítanám a kocsit, jéé, ez nem indul.
Lackó írta:Szerintem pusztíttass ki minden utólagos kütyüt belõle, és max szerelj be
te egy rejtett kapcsolót.....amirõl csak te tudsz.
valszeg az lesz kihajintom belõle.
gyújtáskapcsolót még sohasem cseréltem, de elõször megnézetem az akksit, majd az önindítót ellátó kábeleket, csak ha ezután is ezt csinálja, nyúlok hozzá, de addigra lehet felmelegszik az idõjárás is és megszûnik a jelenség.
---------------------------------- Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
megnézettem az akksit: tökéletes, 13,2 V volt benne, beindítva töltött 13,6V-al.
A szaki nézegette kaszni illetve a motor blokkon is több helyen a feszültségeket az akksi pozitív pólusához képest és azt mondta, hogy az önindító környékén már hiányzik 1,5 V, ami okozhatja a nam megfelelõ feszültség szintet és az indítási problémát nagy hidegben.
Javasolta, hogy kössek egy testet közvetlenül az önindító felett található, motor kiemelõ kampót rögzítõ csavarra. A test kábel egyébként közvetlen (az akksi negatív pólusától) a kasznira ill. a váltóra köt rá.
ehhez mit szóltok?
Balanyi Krisztián írta:egy kis update a tegnapi nem indulásos reggelhez:
megnézettem az akksit: tökéletes, 13,2 V volt benne, beindítva töltött 13,6V-al.
A szaki nézegette kaszni illetve a motor blokkon is több helyen a feszültségeket az akksi pozitív pólusához képest és azt mondta, hogy az önindító környékén már hiányzik 1,5 V, ami okozhatja a nam megfelelõ feszültség szintet és az indítási problémát nagy hidegben.
Javasolta, hogy kössek egy testet közvetlenül az önindító felett található, motor kiemelõ kampót rögzítõ csavarra. A test kábel egyébként közvetlen (az akksi negatív pólusától) a kasznira ill. a váltóra köt rá.
ehhez mit szóltok?
Jó ötlet lehet, de majd Szabber megmondja a frankót.
Azonban lehet, hogy a gyári vastag plusz már "zõdült" azaz korrodálódott, így nincs meg a kellõ vastagság a maximális indítóáram átadásához.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)
Balanyi Krisztián írta:
Javasolta, hogy kössek egy testet közvetlenül az önindító felett található, motor kiemelõ kampót rögzítõ csavarra.
Negatív pólus rákötve a fenti leírás szerint, azóta (3-4 napja) a probléma nem jelentkezett, pedig most hidegebb is van, mint 1 hete. Lehet segített?
Andorius gépét vettem meg, és most az elõbb megállt.
Hungárián jövök, rádió szakdozik, és aksi lámpa is kigyullad. No még épp haza érek, megállítom, többet nem indul, vszínû aksi üres.
fura zaj volt korábban is amire nem emlékeztem, talán vmi ékszíj csúszás?
ja, és hogy ne legyen még sima, a supermarket parkolójában szerintem megnyomták vmelyik oldalról, mert bal oldalt lógnak a mûanyagok hátulról, és tegnap még nem volt ilyen.
valami tipp, mit nézzek meg reggel, ha fény lesz?
könnyen lehet, hogy most akkor szervíz, és mindent csináljanak meg rajta.
Generátornak tûnik....szíj rajta van ? Ha igen, akkor én kivenném a
helyedben, szénkeféket megnézni, ha már kinn van csapágyakat cserélni,
kommutátort megtisztítani.
De még mielõtt a generátort kiveszed, nem árt átnézni a kábelcsatlakozásokat, testpontokat. Eközben töltsd az akksit.....
Ja, még valami. Ha valami csúszás szerût hallottál, cseréld ki a szíjat.
Lackó írta:Generátornak tûnik....szíj rajta van ? Ha igen, akkor én kivenném a
De még mielõtt a generátort kiveszed, nem árt átnézni a kábelcsatlakozásokat, testpontokat. Eközben töltsd az akksit.....
hát ez az, honnan szerezzek alkatrészt. töltõ még csak van a kispolskis korszakból (alapfelszerelés) de szíj az nincs. mindjárt megnézem, mia helyzet, éjfélkor nem akartam vele veszõdni.
Lackó írta:Generátornak tûnik....szíj rajta van ? Ha igen, akkor én kivenném a
hát ez az, honnan szerezzek alkatrészt. töltõ még csak van a kispolskis korszakból (alapfelszerelés) de szíj az nincs. mindjárt megnézem, mia helyzet, éjfélkor nem akartam vele veszõdni.
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)