Ghee írta:
Én arra gondolok, hogy a bendix-fogaskerék nem "húzódik vissza" idõben és teljesen és a beindult motor túlforgatja és kissé megdarálja a fogaskerék oldalát - ez lenne az a hang.
A helyezet a következõ:
az önindító fogaskereke csak egy irányba képes nyomaték átvitelére, másik irányba "szabadonfutó"... Ezért nem lehetséges, hogy a motor visszahajtsa az önindítót! (Az áttétel mekkora lehet, kb 1:30... 1000 1/min motorfordulatszámnál az önindító 30.000 1/min. forogna!!! Szét robbanna...)
Természetesen beindulás után a fogaskerék-kapcsolat még fenn áll rövid ideig, így a "szabadonfutó" hallható...
Szeintem...
Személyes ajánlásom (ha etikailag megkérdõjelezhetõ, töröljék az illetékesek):
A III. kerületben a Pomázi úton van a Nyíri-Autóvillamosság, ajánlom Õket! Én ott voltam ifjú padavan és azóta is visszajárok!
Ghee írta:
Én arra gondolok, hogy a bendix-fogaskerék nem "húzódik vissza" idõben és teljesen és a beindult motor túlforgatja és kissé megdarálja a fogaskerék oldalát - ez lenne az a hang.
A helyezet a következõ:
az önindító fogaskereke csak egy irányba képes nyomaték átvitelére, másik irányba "szabadonfutó"... Ezért nem lehetséges, hogy a motor visszahajtsa az önindítót! (Az áttétel mekkora lehet, kb 1:30... 1000 1/min motorfordulatszámnál az önindító 30.000 1/min. forogna!!! Szét robbanna...)
Természetesen beindulás után a fogaskerék-kapcsolat még fenn áll rövid ideig, így a "szabadonfutó" hallható...
Szeintem...
Személyes ajánlásom (ha etikailag megkérdõjelezhetõ, töröljék az illetékesek):
A III. kerületben a Pomázi úton van a Nyíri-Autóvillamosság, ajánlom Õket! Én ott voltam ifjú padavan és azóta is visszajárok!
Szabber
Köszönöm Neked is a tippet, majd jelzek, ha önindításból megvilágosodtam. : )
G6 TTE Castrol edition.
De majd Shui mesél róla bõvebben.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)
Bajuszkapcsoló csere témában kérnék segítséget!
Ha kicserélem a sima alap ablaktörlõkapcsolót intervallumosra, akkor kell-e a kapcsolón kívül valamit cserélni? Gondolok itt ablaktörlõmotorra, relére.
Szedán E11-ben szeretném cserélni. Ott nincs hátsó ablaktörlõ, de a kapcsolón amit vettem rajta van. Jelenthet ez problémát?
Ehhez kapcsolódó kérdés a kormány leszerelése. Lufis a kormány, hogy kezdjek neki a szerelésnek?
Köszönöm elõre is!
CCH vezetőségi tag
'97 Toyota Corolla Hatchback 1,3 Linea Terra ('07-'17)
'06 T25 Avensis Wagon 1,8 Sol Technic ('17-)
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)
Zsoltee írta:Bajuszkapcsoló csere témában kérnék segítséget!
Ha kicserélem a sima alap ablaktörlõkapcsolót intervallumosra, akkor kell-e a kapcsolón kívül valamit cserélni? Gondolok itt ablaktörlõmotorra, relére.
Szedán E11-ben szeretném cserélni. Ott nincs hátsó ablaktörlõ, de a kapcsolón amit vettem rajta van. Jelenthet ez problémát?
Ehhez kapcsolódó kérdés a kormány leszerelése. Lufis a kormány, hogy kezdjek neki a szerelésnek?
Köszönöm elõre is!
konásandrás írta:
mennyiért van ilyen bajuszkapcsoló?
Szia!
Nekem 5000Ft-ért sikerült hozzájutnom. A beszerlést még nem csináltam meg, mert nem tudom hogy kezdjek neki. Senkitõl nem kaptam eddig használható infót a szereléshez.
CCH vezetőségi tag
'97 Toyota Corolla Hatchback 1,3 Linea Terra ('07-'17)
'06 T25 Avensis Wagon 1,8 Sol Technic ('17-)
konásandrás írta:
mennyiért van ilyen bajuszkapcsoló?
Szia!
Nekem 5000Ft-ért sikerült hozzájutnom. A beszerlést még nem csináltam meg, mert nem tudom hogy kezdjek neki. Senkitõl nem kaptam eddig használható infót a szereléshez.
Én mondtam hogy kéne! Nana!
Ha nagyon nem boldogulsz vele, majd segítek!
Klubelnök
Zsoltee írta:Nekem 5000Ft-ért sikerült hozzájutnom. A beszerlést még nem csináltam meg, mert nem tudom hogy kezdjek neki. Senkitõl nem kaptam eddig használható infót a szereléshez.
kérlek dobj egy mailt a tothandras326 kukac gmail pont hu -ra! köszi
Láttam párszor a Vérmezõ Moszkva tér felõli sarkán parkolni egy ráncfelvarrott E11-es Corollát, aminek az elsõ sárvédõire 1,9D felirat volt ragasztva. Ilyen tényleg volt, vagy utólag lett a felirat rányomva?