Autoreszelgetes
fényszóró állítás
Sziasztok
2005-ös corolla kombit vettem és az első este keserű
tapasztalatom, hogy a tompított fény nagyon rövid távra világít,
kb 40km/h a biztonságos sebesség vele.
A belső állítási lehetőség a legmagasabbra van állítva, a kérdésem
hogy a motortérben van-e erre állítási lehetőség?
Láttam egy műanyag, fogaskerék szerű csavart, amit csavarhúzóval is lehet állítani, de nem akarom elrontani,
aki csinált már ilyet, kérem, hogy ossza meg velem a tapasztalatát.
kösz
Láttam egy műanyag, fogaskerék szerű csavart, amit csavarhúzóval is lehet állítani, de nem akarom elrontani,
kösz
- szullosz
- Aktív fóruméletet élõ

Re: fényszóró állítás
Helló!solyom írta:Sziasztok
kösz
Természetesen lehet, de mielőtt elcsavargatod:
ellenőrizd, hogy az izzó tökéletesen a helyén van!!!
Az egyik csavar vízszintes, a másik függőleges irányba állítja!
Csak ésszel, sík úton, egyenes fal mellett...
...vagy fényszórómagasság-állító előtt!!!
Szabber
ui.: Nézek valami tájképet...
-
sprintike
- Fanatikus fórumozó

Sorry.Igen felmegy->a termosztát biztos,hogy jó.Ha lesz ma rá időm akkor összeforrasztom.Toytib írta:Alacsony benzinnyomás, eldugult üzemanyagszűrő, elkoszosodott befecskendezők, nyomásszabályzóhiba, megtört vagy behorpadt üzemanyagcső, szivattyúhiba(túl keveset szállít), esetleg szivattyú előszűrő.sprintike írta:Hát persze.30-40 Km után azért álltalában elszokta.Hazajövök olaszból összehekkelem a vezetékeket és utánna kiderül,hogy mi újság.......Egyébként ha szegény a keverék akkor annak milyen okai lehetnek??Toytib írta:Csak üzemi hőmérsékleten figyeli a lambdát.
Tehát ha nem melegedik fel a motorod akkor nem látja.
A hőmérő eléri a középállást?
De még mindig nem válaszoltál a kérdésre hogy felmegy-e a hőmérőd középállásba.
Mehetsz te Japánba is vele ha van egy "szar " termosztátod és nem lessz üzemmeleg sosem a motor.
Amiket írtál abból asszem a benzinszűrő áll az első helyen mert álltalában keveseket tankolok és sokáig megyek:-)->valszeg a mocskot is leszívja a tankból ami valóban eldugíthatja a szűrőt.Kérdés hol találom ezt meg?A motortérben valahol vagy a tnak után?Vagy 2 van?Itt is-ott is?
kösz
Szabber, köszönöm a választ!
Zavarbaejtő a segítőkészség, már ezért is örülök, hogy Corollát
vettem.
Meg fogom próbálni, kösz!
üdv
András
Zavarbaejtő a segítőkészség, már ezért is örülök, hogy Corollát
vettem.
Meg fogom próbálni, kösz!
üdv
András
-
ksz315
- Aktív fóruméletet élõ

Kérdés, csak elméleti síkon. Ebbe bele lehet-e reszelni egy 20V-es 1.6-ost?
http://www.expressz.hu/auto/szemelygepj ... 55464.html
Ha igen, kb mennyi lenne a költsége? (leadon vhol, és papírozva átveszem)
Igen bele.ksz315 írta:Kérdés, csak elméleti síkon. Ebbe bele lehet-e reszelni egy 20V-es 1.6-ost?
Ha jó áron sikerül kifognod a motort, persze váltóstól, mert sajna ennek a váltója nem jó hozzá.
Kb. 600e-ből bennevan a kocsiban egy nagyszervízzel és szimeringcserékkel eggyütt.
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
Ha 6 gangosnak szeretnéd megtartani, akkor számolj hozzá +200-300 ezret, mert a Blacktop 6-os váltója se olcsó...Toytib írta:Igen bele.ksz315 írta:Kérdés, csak elméleti síkon. Ebbe bele lehet-e reszelni egy 20V-es 1.6-ost?
Ha jó áron sikerül kifognod a motort, persze váltóstól, mert sajna ennek a váltója nem jó hozzá.
Kb. 600e-ből bennevan a kocsiban egy nagyszervízzel és szimeringcserékkel eggyütt.
- Birka
- Fanatikus fórumozó

Nagyon LOL ez a kerék, megy ehhez a sötét színhez!ksz315 írta:Kérdés, csak elméleti síkon. Ebbe bele lehet-e reszelni egy 20V-es 1.6-ost?
- turkish
- Visszajáró

- Kapcsolat:
Vettem tömítéseket, és készülök szerelőhöz.
A szelephézagokat is be kell állítatnom, ehhez tudtok adatokat adni, vagy minden mezei szerelő képes belőni?
Van a készletben 12 szeleprugó /hajlított lemezek?!/ , azokat betetessem?
Ja és a hengerfej tömítésnél nyomja ki az olajat, elképzelhető hogy síkolni kell a hengerfejet, vagy azt csak a hűtővíz felforralásakor kell?
A szelephézagokat is be kell állítatnom, ehhez tudtok adatokat adni, vagy minden mezei szerelő képes belőni?
Van a készletben 12 szeleprugó /hajlított lemezek?!/ , azokat betetessem?
Ja és a hengerfej tömítésnél nyomja ki az olajat, elképzelhető hogy síkolni kell a hengerfejet, vagy azt csak a hűtővíz felforralásakor kell?
1988 1.3 XL
Sziasztok
Nem rég sikerült egyik álmom valóra váltani és egy corolla boldog tulajdonosa lettem. ('93 Toyota Corolla Liftback)
Amit már a vásárláskor is tudtam, hogy a két hátsó ablak nem teljesen tökéletes (egyik egyáltalán nem, a másik meg csak szorulva megy.)
Szerintem házilag is simán helyre tudnám hozni a két elektromos ablakot, csak elakadtam a burkolat lebontásával. Az interneten keresgettem kézikönyveket, és sajna csak carina-hoz találtam, de gondoltam hasonló lehet az is. De sajnos nem egészen egyforma a dolog.
Ebben a leírásban (meg több amcsi fórumon is) azt írják, hogy pattintsam le a kilincs körüli müanyag keretet, és lényegében úgy fog lejönni az ajtó burklolat, hogy a kilincs belseje fenmarad az ajtón! Na most az én problémám, hogy nálam a kilincsek egy egybeöntött kis házban vannak, az-az nem lehet a külsejét lepattíntani.

Már csak ez a rész tarthatja a kárpitot, de nem merem nagyon feszegetni nehogy letörjön. Hogy kell ezt leszedni?
Valaki szedte már le a hátsó ajtók borítását, Milyen kilincs volt azon?
Remélem érthetően sikerült leírni mi a baj.
Köszi a segítséget
ui.:
Amint ezzel végzem és sikerül szép új gumikat (esetleg kerekeket) rakni a vasra majd rakok fel képeket és leírást az új forum tagok részbe.
Nem rég sikerült egyik álmom valóra váltani és egy corolla boldog tulajdonosa lettem. ('93 Toyota Corolla Liftback)
Amit már a vásárláskor is tudtam, hogy a két hátsó ablak nem teljesen tökéletes (egyik egyáltalán nem, a másik meg csak szorulva megy.)
Szerintem házilag is simán helyre tudnám hozni a két elektromos ablakot, csak elakadtam a burkolat lebontásával. Az interneten keresgettem kézikönyveket, és sajna csak carina-hoz találtam, de gondoltam hasonló lehet az is. De sajnos nem egészen egyforma a dolog.
Ebben a leírásban (meg több amcsi fórumon is) azt írják, hogy pattintsam le a kilincs körüli müanyag keretet, és lényegében úgy fog lejönni az ajtó burklolat, hogy a kilincs belseje fenmarad az ajtón! Na most az én problémám, hogy nálam a kilincsek egy egybeöntött kis házban vannak, az-az nem lehet a külsejét lepattíntani.
Már csak ez a rész tarthatja a kárpitot, de nem merem nagyon feszegetni nehogy letörjön. Hogy kell ezt leszedni?
Valaki szedte már le a hátsó ajtók borítását, Milyen kilincs volt azon?
Remélem érthetően sikerült leírni mi a baj.
Köszi a segítséget
ui.:
Amint ezzel végzem és sikerül szép új gumikat (esetleg kerekeket) rakni a vasra majd rakok fel képeket és leírást az új forum tagok részbe.