Önszerveződő kirándulás - 2025.05.01-04. / Szlovák paradicsom, Tisza-tó

Főként a már lezajlott találkozókról olvashattok. Kinek hogy tetszett?
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Önszerveződő kirándulás - 2025.05.01-04. / Szlovák paradicsom, Tisza-tó

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Csodás, élménydús 4 nap volt! :)
Ide jöhetnek a képek és a beszámolók.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Re: Önszerveződő kirándulás - 2025.05.01-04. / Szlovák paradicsom, Tisza-tó

Írom hamarosan a beszámolónkat.
Addig is a Galéria linkje. Együttműködés engedélyezve. Ide húzhatjátok be a saját fotóitokat:

https://photos.app.goo.gl/PWZa5F5ncHekWy4v7

Kép
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
Ewing
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1990
Autód felszereltségi jelölése: XLi

Hozzászólás Szerző: Ewing »

Sziasztok! Köszönöm, hogy ott lehettem. Egyszer jártam már a Magas Tátrában 2019-ben, de most másik oldalát láttam, illetve feleleveníttette a régi emlékeket is. Az a rengeteg erdő, hegy szikla, patak, vízesés, zöld-kék elegye minden nap eltudnám képzelni. Remélem eljutunk még máskor is. A Tisza tó rövid időre szelesebb oldalát is mutatta, Zoliékat és Zsoltiékat is besodorta a nádasba, Zoliéknak nagy küzdelem árán kijutottak és szerencsére Zsoltiékat is sikerült kihúzni a nádasból.

Kép

Kép

Kép
EE90 2E-E; 1,3 Liftback
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Önszerveződő találkozó volt. Gyakorlatilag "ki tart a kis családommal?" verzió.
Több helyszín, nagy távolság, mindezek ellenére, talán a januári meghirdetésnek köszönhetően sokan csatlakoztatok. :)

Egészségügyi problémáimnak köszönhetően nagy sajnálatomra nem sikerült a piros autót (pláne a fehéret) összeraknom, hogy ezek valamelyikével tarthassunk veletek. Hatalmas szívfájdalom, hogy jelenleg van itthon 8db, papíros különlegesség, de jelenleg nincs műszaki vizsgával rendelkező hobbiautóm.... :(
Hogy mégse menjek valami tucat Toycival (pláne Subaruval), feldíszítettem a csufi E11 Liftbackünket új kerekekkel. Suhanckori zsánerem az AZEV A. Mára ritka is, drága is, de hosszú évek alatt sikerült megfelelő osztókörűt, méretűt és hozzá való lapos közepeket beszereznem. Igazándiból nem tudtam mire szereztem be őket - beteg felnigyűjtő vagyok - így legalább fel is tudtam próbálni valamire. :)

Kép

Becuccoltunk, találkozó a jól megszokott "Coránál", majd Nógrádtól elkezdtük bevenni a hegyeket.
Kép

Ilyenkor mindig fáj, hogy ilyen tájaink már nincsenek... Az utak minősége összehasonlíthatatlan a sajátjainkkal. Tükör simák, szélesek, átgondoltak.. Élvezet volt minden rajtuk suhant koliméter!

Kép

Köszi Cslaci105 a PMR-eket, hasznosak voltak! Jó volt újra konvojozni! :)
Az Alacsony-Tátra mindig legalább annyira csodálatba ejt, mint a Magas.. A "pocok polisz", akarom mondani a Közönséges ürgéket is rejtő csodálatos völgy környezete is lélegzetelállító, testet-lelket feltöltő volt.

Kép

Kép

Utána újabb szerpentinek, majd Imrikfalva mellett bevettük a szállást. Szerintem nem volt okunk panaszra. Kulturált, tiszta hely, kedves személyzettel (értékelem is).

Kép

Aznap már bele is vetettük magunkat a via ferrátázásba, egészen luxus körülmények közepedte, hiszen gyakorlatilag a szállástól indult a túraútvonal. Létrák, pallók, farönk, szikla és hegyoldal mászás, hazafele pedig Zolee11 javaslatára vektoriális ereszkedés az őserdőben. :) Jól esett a vacsi!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Másnap fenomenális szerpentineket követően poprádi bevásárlás, majd a Csorba-tó következett.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Irány a vízesés, ami már messziről is jól látszott. Bevállalták a kevésbé természetjárók is és ezúton gratulálok minden csöppségnek, szülőnek, hiszen zokszó nélkül teljesítették a magashegyi, növényzetet hátrahagyó túrát! :) A panoráma, a 30 méteres vízesés szerintem magáért beszélt, bár mosolyunk a pár fokos vízben, fényképért pózolás közben kicsit szögletes volt :D Volt, aki kezében még havat is láttam. Impresszív hegyek a hazaiakhoz képest!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Olyan jók ezek a séták, kirándulások! Mindig más párral bandukolva hosszas beszélgetéseket lehet ejteni. Élveztem!

Kép

Tempó vissza a szállásra, hogy még elérjük a Pizzázó konyháját. Jól mutatott a Toyota sor a parkolóban :)
Éjszakába nyúló beszélgetések, nosztalgiázások, "felni vásárlás" következett, amíg másnap ki nem dőltünk.

Kép

Kép

Kép

3. nap reggel egy kis fagyos fürdőzés a víztározóban, majd ugyancsak gyönyörű utakon és szerpentineken át elhagytuk Szlovákiát és belecsaptunk a kora nyárba.

Kép

Kép

A CCH talikhoz számtalanszor kötött Tiszafüred ismét tárt karokkal várt minket. A kora délutáni érkezés és szállásfoglalás (komfortos így, hogy mienk az egész "ház") után jöhetett a hőmérséklethez illeszkedő csobbanás! Pancsolt az is, aki nem akart, közben csatlakozott hozzánk koszorusk, illetve BruceE9 és családjaik. Minden sétatávolságban, akik akartak akár ihattak is. Közös hekkezés és foci a parton. Május első napjai ellenére nyár volt a javából!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Az utolsó nap reggelén meglátogattuk az Albatrosz kikötőt, ahol már vártak minket a lefoglalt kenuk.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Nosztalgikus útvonalat választottam nektek, így irány a "mangróvés", a Nagy-Morotva, a Szartos, majd a Poroszlói öböl. Aki még nem kenuzott az is belejött, amire bizony volt is szükség, hiszen a nyílt vízre érve, tarajos hullámokra leltünk. Végül a kisebb körre szavazott a csapat, így egy gyors átkötés után, alternatív úton visszahaladtunk. A nagy hullámos részen, párhuzamosan a hullámokkal, oldalszében, kis gyerekekkel veretni nem volt aggodalom mentes. Féltem, hogy lesz borulás (akár nálunk is), de ezúton is büszke lehetek a csapatra és a csónakos mentésre, hisz mindenki megúszta száraz bőrrel, telefonnal, el nem úszott értékekkel és sok mosollyal teli emlékkel... :)
Kérésre megrajzoltam a megtett útvonalat. Végül 14km lett:

Kép

A szállásra történő kora délutáni visszaérkezést követően megköszöntem új szállásadónknak a tárolási lehetőséget, meleg szívű búcsút vettünk egymástól, majd mindenki hazacsurgott biztonságban.

Kép

Kép

Kép

Kép

Nagy boldogság volt, hogy a konzuli szolgálat által is kiemelt, jelenlegi szlovákiai "veszélyekből", kényelmetlenségekből, egyáltalán nem kellett semmit sem tapasztalnunk. Száj- és körömfájásos, kék nyelves járványok okozta határzárak, túlszaporodott medvepopuláció okán megjelenő veszélyek, politikai tűntetések, földcsuszamlások, mintha egyik sem létezett volna. A szivacsokon történő határátkelésen túl mit sem tapasztaltunk mindezekből.

Az időjárásra SEMMI panaszunk nem lehetett. Végig napsütés, a hegyekben pólós, pulcsis idő, a tónál kisebb kánikula, az evezéshez enyhébb, nem szénné égős. Imádtam és hálásan köszönöm a fentieknek!

Azt hiszem ebbe a találkozóba jó sok élményt sikerült belepaszírozni. Egyik nap még hógolyózás, másnap már strandolás, így kell élni! :) :taps:
Ugyan nekem a túrákat illetően nem volt újdonság, de hegy és vízb@zi vagyok, így sosem válik unalmassá ÉS így több figyelmet tudtam fordítani RÁTOK!
Mert biza ez volt a legnagyobb örömöm...
Voltak olyan családok, akiket személyesen már évek óta nem láttam, voltak olyan gyerekek, akik keveset kirándultak eddig, viszont mind a 4 napon VÉGIG láttam az őszinte mosolyokat, a figyelmességet, a boldogságot, az egymás iránti szeretetet. A búcsúzásnál nyakamba borultak még a zárkózottabb lurkók is és kérték, hogy legyen még ilyen lehetőség, MENNYIRE JÓL ÉREZTÉK MAGUKAT! :) :oops:
Imádtam a kis krumplikat, mennyien lettek... Nem gondolkodtunk ilyen csapatban 15-20 éve :D
Láttam ezt az örömöt rajtatok, régi barátokon, szülőkön is. 100%-osan azt mondom, hogy megérte és, hogy őszintén jól éreztük magunk veletek!
Jó volt újra együtt!!

A jövőben nyitott vagyok bárki más kezdeményezésére és persze attól sem zárkózok el, hogy az én részvételemmel is szervezzünk valamit!
Köszönöm ezt a HOSSZÚ hétvégét! :)

További KÉPEK
Klubelnök

Kép
Frool
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Frool »

Sziasztok!
Nagy nehezen ide találtam, bocs a késlekedésért.
Nekünk is nagyon tetszett, élveztük minden percben a közös programokat. A szállás meglepően jó volt és szimpatikus szemêlyzettel várt minket. A vasalt út élvezetes volt de a visszafelé seggen csúszós tette végképp emlékezetessé. Másnap a vízesés meglátogatására a hidegvizes tapicskolás licitált rá. Az esti bandázás ami elmaradhatatlan és megunhatatlan, mindig méltó befejezése az élményhazdag napoknak.
Remélem mihamarabb ismét találkozhatunk!
CCH vezetőségi tag

Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
Válasz küldése