Sziasztok!
Hosszú gondolkodás után, de úgy döntöttem, megválok az autómtól. 1991-es E9 Corolla Liftback, 1.6 GLi, fehér, képek a projektemben láthatók. Amit tudni érdemes róla:
2010-ben került hozzám, klubtagtól (Steve). A vételt követően, 2012-ben ki lett lakatolva és fényezve a két hátsó ív, a tető (itt a szélvédőt is cseréltem), a tetőablak, ajtók alsó éle és a csomagtérajtó, de azóta újra felütötte a fejét a rozsda: első és hátsó ívek egy-két ponton, bal küszöb hátulja, tetőablak egy-két ponton, ajtók alsó éle. Nem vészes, de pont annyi, amennyivel én már nem tudok foglalkozni, annak meg nincs értelme, hogy így álljon. Ja, mert egyébként áll, ennek következtében a vezérlésoldalon valamelyik szimmering elengedte magát, ott van valamennyi olajfolyás. Mivel a vezérlést 2013-ban cseréltem (azóta mondjuk kb. 35e km ment), egyébként is időszerű lenne azt cserélni, ha majd le fog jönni. Egy gyökkettővel történt koccanás miatt az első lökhárító bal oldalán a teteje kicsit hullámos lett, de nem tört (tényleg kb. 4-5 km/h-ás belecsúszás volt lejtőn, jégen). Ablaktörlő gumik kuka, ezeket nem cseréltem ki. Ezek a negatívumok, ezekre kell figyelemmel lenni, ha valakit érdekel.
De ami a pozitív oldal (legalábbis szerintem

és egy apróbb kivétellel, lásd kuplung):
- 8-10 ezrenként kapott olajat (általában Liqui Moly, legutóbb Eneos);
- kicseréltem anno a kuplungot (Aisin), itt annyi bibi lehet, hogy nagy melegben (kánikulában) álló helyzetben mintha nem emelne ki rendesen (ezért az 1-est és rükit nehezen veszi), miután mindent kipróbáltunk (nem a rudazat, nem az olaj, nem a váltó a hibás, tényleg mindent átnéztünk, így) lehetséges, hogy anyaghiba van a kuplungban, de fene tudja;
- kapott Gti-ből toronymerevítőt és
- S változatból üléseket (de megvan az eredeti GLi plüss is), illetve egy bőr Gti kormányt (váltógomb Yarisból van);
- mivel a régi hűtő kilyukadt, kapott azt is újat (Nissens)
- fel lett újítva a hátsó híd, így az excenteres állítás is működik;
- 2013-ban kapott 4 új lengéscsillapítót (KYB), illetve Eibach rugókat (minimális ültetés);
- teljes alváz- és üregvédelem kb. 3 éve;
- váltó felújítva, új szinkrongyűrűket kapott;
- téli gumik (Hankook) 13"-os gyári alufelnin, nyári gumik (Uniroyal RainExpert) 14"-os gyári alufelnin (Corolla E11 G6 vagy Mk1 Prius) - a gumik nem túl kopottak, ellenben 6-7 évesek;
- Pioneer fejegység (nem ezen múlik, hogy szarul szól benne a zene

);
- az első fékeket anno cseréltem Brembora, a hátsó dobféket csak tisztítottuk, de van hozzá még dobozában egy szett fékbetét.
Téli gumin a fentiek szerint klubtagnak 260e Ft-ért eladnám, a nyári felni külön megállapodás kérdése. Szeretném, ha olyanhoz kerülne, aki áldozna rá és rendberakná, éppen ezért hahun és egyéb helyeken nem hirdetem. Ez nyilván nem befektetés, kell rá költeni, de relatív kisebb ráfordítással elég szép autóvá lehet varázsolni, illetve műszakilag is kevesebb aknára lehet vele rátévedni. Ha valaki sokallná az árat, sajnálom, én keveslem.