Sziasztok ismét!
Az előző hozzászólásom után nem sokkal (február 9-én) lettem újdonsült Corolla tulaj: 2004 E12 1.6 VVT-i Sol sedán, közepesen elcsépelt fekete színben
131e km-rel került hozzám és az első 4e km után hihetetlenül meg vagyok elégedve. 14 évesen egy zörgő alkatrésze sincs, a motornak nagyon szép hangja van, minden elektronika működik, kényelmes és az olajat se eszi (azért rajta tartom a szememet).
A vásárlás előtt átvizsgáltattuk a monori Toyota Kovácsnál. Ők is azt mondták, hogy a helyemben megvennék az autót. A két legnagyobb javítás, amit csináltatni kellett rajta a szakadt gumiharangok cseréje és fék karbantartás voltak (mivel veszprémi vagyok, azt már itt csináltattam a Németh Autószervizben, akiket a környékbelieknek csak ajánlani tudok).
A vételnél leesett az állam, amikor megláttam a 8.8 literes átlag fogyasztást, ezt vétel után lenulláztam, tojást tettem a lábam alá, és így sikerült levinni 8.3-ra, majd a fék karbantartás után 7.6-on áll most, tojás nélkül városi és autópályás vegyes használattal (az átlagnál kicsit magasabb fogyasztást én betudom annak, hogy Veszprém eléggé dimbes-dombos város).
Most készülünk az első hosszabb utunkra Salzburg közelébe. Ha itt minden rendben lesz szeptemberre tervben van egy brüsszeli túra is. Ti egy-egy ilyen út előtt miket szoktatok átnézni? Olajcserét mindenképpen megejtem a jövőhéten és kacérkodom a váltóolaj cserével is (nem láttam a szervizkönyvében, hogy akármikor cseréltek volna benne és nehézkes az egyesbe és rükvercbe váltás is). Az olaj tudom, hogy kényes kérdés, eddig 5w30-at töltöttek bele, nem hiszem, hogy el fogok térni ettől. Váltóolajnak viszont mit ajánlanátok?
Először vittem gépi mosásra a kocsit életemben, mert általában saját kézzel szoktam mosni, és az antenna bánta a tapasztalatlanságomat. Én úgy gondoltam, hogy cápa antennára cserélném a töröttet. E12-nél van erre példa, tapasztalat? Tudtok esetleg konkrét típust ajánlani?
Köszi szépen a válaszotokat előre is!
Üdv,
Kristóf