domi007 írta:
Ezért jobb impulzus vásárolni

nem gondolod, hogy bármit vennél egyszer csak rádesik valami és hirtelen hülyeséget döntesz, majd utána éveken át lapátolod a pénzt és kisül belőle valami jó vagy rossz
Najó, nem gondolom ám komolyan, tényleg botrányos dolog itthon autót venni, kedves barátomnak a kocsijába én rokkantam már bele idegileg...
Tegnap majdnem megneztuk (hat az meg ugye nem ugyanaz mintha szerviz is latta volna), de pont nem tudtak tovabb ott lenni.
Most mar idonkent hasznaltauto kereskedo mellett megyek el benezek csak ugy mik vannak. Tegnap csepelen egy helyen nem volt corolla, de volt avensis, es mar az ara is elarulta, hogy azzal valami gond lesz, mert egy sol felszereltsegu 1.8-as benzinmotoros 2003-as wagon sehol nem kaphato,1.3millioert, ez meg annyira volt kiteve.
Nem zavartak nezelodtem a kocsit, meg csinaltam kepeket (volt alul nehany roszdas resz, de avatatlan szememnek nem tunt nagyon gaznak az a par kep amit sikerult kesziteni) aztan bekopogtam a bodeba, hogy mutassak mar meg, es mi a baja, hogy ennyire olcso.
A valasz az volt, hogy semmi, csak hat ugye a kora, meg sokat futott (268ezer), es ugyan a hasonlo diesel (az is volt egy) 2.1milla, de az fiatalabb, meg kulonben is diesel stb-stb.
Megkertem uljunk bele inditsuk be ...hat a motor az konkretan razta a karosszeriat. Nem csak hidegen, hanem 5 perc mulva is.
Aszondja a telep eladoja, hogy semmi baja jo az jol felporog (kicsit megnyiomta a gazpedalt, es azzal nem volt gond), de mondom neki ez meg dieseltol is sok lenne amit bent erzek a kocsiban...hat szerinte az jo.
Nem tarsalogtam rola inkabb, kerdeztem lehet-e szervizbe vinni.Csak ott a kozelben valahova max (azok. eg gondolom ismeros szervizek volt tobb is par kilometeren belul), mert ki van vonva ideiglenes a fotgalombol (magyar rendszamu itthoni kocsi volt, de attol meg egy P-s rendszammal gondolom barmikor lehetne vele menni), vagy vigyek oda szerelot.
Megkoszontem, es kerdeztem meg keszithetek-e par kepet amit siman megengedett. Meg jaro motornal sikerult hatul a kipufogonal videot is kesziteni (kipufogoval is gond volt szerintem, de a motorra azt mondanam veget jarta... lehet, hogy siman mentheto viszont ilyenekhez fogalmam sincs) ,de a motorhoz elore mar nem ertem amig ment, pedig erdekes lett volna

meg lett par kep ami nekem szemre mar rosszabbnak tunt mint az elejen keszult nehany.
https://goo.gl/photos/CczHrjW1wKbWAbkx8
Na es ez a jellemzo akarhova megyek mindenhol minden szuper, vigyek oda nyugodtan szerelot, meg nem nagyon lehet vezetni akar csak azert sem, mert egyedul van a telepen egy urge, es nem hagyhatja ott a tobbi kocsit, de ha mar eleve igy vannak felkeszulve, akkor nem is ertem hogy akarjak, hogy valaki megvegyen barmilyen kocsit.
Na szoval siralmas.
De, hogy legyen pozitivum is talaltam most reggel hirdetesben meg egy jonak tuno corollat, amit konnyebben meg tudok nezni mert bent van a varosban, es nap kozben ki tudok talan logni, aztan melo utan Godollon a masikat is esetleg sikerul szemugyre venni ma, csak hat szerelot nem tudok magammal rangatni, es meg valahova vinni sem egyszeru ha lehetne, mert pl. toyoteam garage masfel hettel elore foglalva megy csak, vagy ha esetleg nincs emelojukon epp kocsi akkor akar maskor is, de ezt elore nem tudni, szoval meg nyogve-nyelosnek tunik az atvizsgaltatas ha majd talalok jonak tunot.
Nem vagyok az a tipikus impulzus vasarlo