Birka írta:Tehát akkor most vagy később? Nem szoktam annyira figyelni, hogy szezon előtt és közben milyenek az árak.
Az általam kiválasztott, fent megnevezett (sosem jegyzem meg) gumi ára, miután megrendeltem, felment 3 rugóval. Ha ennyi lett volna eredetileg, nem veszem meg. Így viszont úgy érzem, hogy jókor csaptam le rá. Bár lehet, hogy a tavalyi gyártásúakat söpörték ki. Az sem érdekel, nem is tudom, hogy hány hónaposan számít még vadi új guminak, ez tavaly nyári gyártasú.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Birka írta:Tehát akkor most vagy később? Nem szoktam annyira figyelni, hogy szezon előtt és közben milyenek az árak.
Az általam kiválasztott, fent megnevezett (sosem jegyzem meg) gumi ára, miután megrendeltem, felment 3 rugóval. Ha ennyi lett volna eredetileg, nem veszem meg. Így viszont úgy érzem, hogy jókor csaptam le rá. Bár lehet, hogy a tavalyi gyártásúakat söpörték ki. Az sem érdekel, nem is tudom, hogy hány hónaposan számít még vadi új guminak, ez tavaly nyári gyártasú.
Majd mesélj, hogy válik majd be! Honnan rendeltél Bubi?
Másik, amit találtam: Kumho ECSTA? Valakinek tapasztalat vagy hallott vmit róla? Ár/érték arányban jónak tűnik. Nekem ilyen van hátul és semmi bajom vele, a felnivel vettem.
4 db 165/70 r14-es Michelin Energy kitudjamilyen DOTtal, de mintával elvihető 17 kerből.
Füstölésre, driftre, pótkeréknek stb.
Ingyen. Olcsóbban nem adom.
Ha lennének tippek halk nyárigumira 195/50 R15 méretben, azt megköszönném
(főként személyes tapasztalatok érdekelnének, a teszteket már olvastam, de...)
(A felni egyébként 15", 7J, ET37... a gyári gumim 175/65R14)
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Jorn írta:Ha lennének tippek halk nyárigumira 195/50 R15 méretben, azt megköszönném
Toyo proxes CF2 vagy DRB, de utóbbiból a V-s indexest(az lesz a csendesebb). Nekem volt CF1 és minden szempontból jó választásnak éreztem. Az összes merevített oldalfalú gumit (XL) felejtsd el, még ha fél áron is akarják utánad dobni! Néztem én is, hogy utcai sport, pályagumikra írnak 69 db-t, röhej. Amúgy ha nekem lenne 15-ös felnim, tuti nem 195/50 R15-öt raknék rá, hacsak nem pályázni akarok. 185 / 55 R15-ben gondolkoznék, akkor isha drágább méret.
Amúgy 2 fontos dolgot mondanak amitől a gumi csendes, a bordázottság: legyen inkább hosszanti bordás mint kereszt, a másik meg a korábban említett sebesség index.
ex bubidisc felhasználó
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Jorn írta:Ha lennének tippek halk nyárigumira 195/50 R15 méretben, azt megköszönném
Toyo proxes CF2 vagy DRB, de utóbbiból a V-s indexest(az lesz a csendesebb). Nekem volt CF1 és minden szempontból jó választásnak éreztem. Az összes merevített oldalfalú gumit (XL) felejtsd el, még ha fél áron is akarják utánad dobni! Néztem én is, hogy utcai sport, pályagumikra írnak 69 db-t, röhej. Amúgy ha nekem lenne 15-ös felnim, tuti nem 195/50 R15-öt raknék rá, hacsak nem pályázni akarok. 185 / 55 R15-ben gondolkoznék, akkor isha drágább méret.
Amúgy 2 fontos dolgot mondanak amitől a gumi csendes, a bordázottság: legyen inkább hosszanti bordás mint kereszt, a másik meg a korábban említett sebesség index.
Ez igaz, zajosság szempontjából érdemes elkerülni a "V"- mintás gumikat. A sebességindex növelésével az abroncsok szerkezete is erősebb.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
Bubi, mi a baj a merev oldalfalu peremvedos gumikkal?
Netan az hogy sokkal stabilabbak? Azert mert van egy kis hangja, attol meg nem feltetlenul szar!
Hany ilyen garniturat koptattal el, hogy mindenkit lebeszelsz rola?
Mindenki mas szempont alapjan vasarol mindent.
Van akinek a stabilitas fontosabb mint egy kis menetzaj...
bubidisc írta:
Formoza FD2
Habe írta:
Elég érdekes az a gumi. Mint a rallye slick, amit megpengéznek. Ennyi lamellát még nem láttam futófelületen.
Én ilyet kerestem már rég. A többi utcai federal is ilyen / ilyesmi. Érdekesek, igen, de még érdekesebb, hogy nehéznek érezni magát a gumit. Peremvédős, amit nem írnak sehol, (ettől szélesebbnek hat mint a hasonló méretű más típusú gumik) de az viszont rá van írva, hogy csendes.
ex bubidisc felhasználó