Van fogyasztás topic, talán ott és a projektemben jobban kiveséztem. A 6,5-7,7 második értékét te adtad hozzá.

A legjobb fogyasztásom 5,8, a legrosszabb 26. Az autóm a súlya, a nagy kerekei, a 6-os váltója miatt nem tekinthető átlagos GT-inek.
Reálisan egy átlagos E9-ben egy 4AGE:
Országúton: 6,5-7 liter
Autópályán: 7,5-8,5 liter értelmes kereteken belül sebesség függően
Városban (Bp!): 7,8-9,2 liter.
Versenypálya: 20-28 liter
Szolíd lábbal minden érték lejjebb vihető, amire nem egy példa is van klubon belül.
A fentiek 5 ajtós Liftback-re vonatkoznak, ami az E10 Sedan-odhoz a legjobban hasonlít. Kicsit nehezebb a te autód, úgyhogy hozzáadnék az értékekhez max 1-2 decit.
Normál használat mellett (1500-4000f/p) egy 4AGE motoros autó egy normális 1.6-os. Egyáltalán nem mondható erősnek. Ha az ember tud szellősen kicsit magasabbra forgatva vezetni, váltani, ahogy a 16 szelepes kívánja (2500-3500f/p váltás), akkor teljesen dinamikusnak érződik és még gazdaságos is. Ha gyötörjük a 2000-nél váltással, akkor erőlködős, sokat fogyasztós gyenge szarnak tűnik.
4500-tól megőrül és ha papíron netán még egyezik is vagy kevesebb a teljesítménye, mint egy modernebb "F"-es motoré, akkor sem hasonlítható hozzájuk. A hang, a rezonancia, az erők, a magas fordulatszám összességében nagy élményt ad. A baj, hogy ilyenkor a fogyasztása is nagy, viszont az ember úgysem folyamatosan így közlekedik. Ha már nem lételeme a "gyorsulás lámpától lámpáig", és 1 tank alatt 2-5x autózik vele egy jobbat, forgatja el az egekbe, akkor ez úgyis csak összevetve pár percet jelent, ami a fogyasztásban nem mutatkozik meg jelentősen.
Én szeretem, pont a fent leírtak miatt. 90%-ban egy sima 1.6-osként használom, viszont, ha sietek, vagy egy jó útszakaszon kedvem támad odalépni neki, netán egy erősebbet előzni, akkor meg ott van benne az a több, az a 4AGE. Ugyan csak 10% élményautós használatról beszélünk, de ha ezen kevés alkalomnál nem tudnám leforgatni, nem tudnám üvöltetni, akkor meg borzasztóan hiányozna és bánnám, hogy nem GT-im van
A váltó pörgős és, ha nyomja neki az ember pont 6 ezer párszázra ESIK vissza, így folyamatosan húz, nincs "lyuk".
Azért nem véletlenül lett sikermotor. Ugyan fogyasztásban nem veheti fel a versenyt egy 4AFE-vel, de nem is vészesen több.
A legrosszabb fogyasztásom (10l) rendszerint telente van, amikor SAJNOS

a fél tank esetében csak pár km-es távokra kell beindítanom a motort. Ez nem tekinthető átlagosnak, általában nem így használják autóikat az emberek. Ebben az állapotban ugye végig megy a szivató..., ráadásul ezer fogyasztó is társul mellé, mint ablaktörlők, ventillátor, fényszóró, hátsó ablak fűtés, ülésfűtés... Nem hiába használok szuper minőségű 5W-s olajat és ilyenkor a fűtésről lemondva mindig hidegre állított fűtéscsappal indulok neki, hogy a motor hamarabb melegedhessen.
Végszóra, szerintem szuper motor a 16 szelepes 4AGE, de aki egyáltalán nem szokta kihuzatni az autóját, annak felesleges.