kleingy írta:Nem biztos, hogy érdemi hasznot hoz a hsz-em, de nekem 13.000 km alatt gyakorlatilag egy centiliter olajat sem evett meg a kocsi (Opel olaj, 5W30).
Most Liqui Moly Synthoil High Tech 5W40 van benne. Kíváncsi leszek rá, ezt nagyon dicsérték.
Helló !
A "gyári" Opel olajoktól óva intenék mindenkit....láttam-hallottam rossz példákat. Bár lehet, hogy az 5W-30-assal nincs gond, de a 10W-40, 15W-40 nagyon gyatra minőség, árt a motornak.
A "gyári" Opel olajoktól óva intenék mindenkit....láttam-hallottam rossz példákat. Bár lehet, hogy az 5W-30-assal nincs gond, de a 10W-40, 15W-40 nagyon gyatra minőség, árt a motornak.
Laci
Csatlakozom! A "genuine GM oil" flakonos olajok általában valami katyvaszból tevődnek össze, ellenben a márkaszervizes Opel olaj eredetileg Aral néven érkezik. Azzal nincs baj
kleingy írta:Exem akkor még az Opelnél dolgozott márkakereskedésben, onnan hozta. :)
Jaaaaaaa, így könnyű. :)
Azon gondolkodom, hogy párom autójába milyen olaj menjen a motorfelújítás után!? Pacsker írta fentebb a 10W-60-as Castrol Edge sport-ot. Ugye nem túlzás ebbe a motorba ilyen olaj ?????
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)
De ez most az E10 könyve nem? Te meg E11 mocit raksz bele. Nem jól értettem? Vagy ugyanez van az E10-ben is...?
Este megnézem és ha mást ír, lefotózom majd az E11 könyvemet, ha gondolod.
kleingy írta:De ez most az E10 könyve nem? Te meg E11 mocit raksz bele. Nem jól értettem? Vagy ugyanez van az E10-ben is...?
Este megnézem és ha mást ír, lefotózom majd az E11 könyvemet, ha gondolod.
Ez az E10 könyve. Lehet, hogy nem írtam egyértelműen. Marad a saját motorja, az lesz felújítva. Sztem az E11 motorja - ha szerkezetileg nem is, de - más. Láttam E11-ben 4E-FE motort, és mintha a szívórendszer más lenne.....és talán a gyújtás is.
kleingy írta:Exem akkor még az Opelnél dolgozott márkakereskedésben, onnan hozta.
Jaaaaaaa, így könnyű.
Azon gondolkodom, hogy párom autójába milyen olaj menjen a motorfelújítás után!? Pacsker írta fentebb a 10W-60-as Castrol Edge sport-ot. Ugye nem túlzás ebbe a motorba ilyen olaj ?????
attól függ, mire használod. Hétköznapra nem sok, rengeteg! Főleg az ára miatt!
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)