Ahogy említettem, még az előző télen, a vezetőséggel csináltunk egy PRE Sushi Vachit Home made módra.
A sushi jó volt, de a leves miatt annyira rossz élményeim keletkeztek (csak a kaját illetően), hogy úgy álltam neki ennek az egész szervezésének, hogy ÉRTETEK és a hangulat miatt.
Azt hittem a Japán étel nem nekem való, de tudtam, hogy sok embernek ízlik. (szerencsére tévedtem)
A szervezés részleteit tudjátok és végül a díszlet, az evőeszközök, a hangulat és a kiváló minőségű étel miatt éttermi foglalás mellett döntöttünk.
Magyarország legjobb Japán vendéglátó helye a Fuji Japán Étterem visszautasíthatatlan ajánlatot tett, így hamar el is dőlt a helyszín.
Az étkezésen kívül, nyilván elősegítették a Japán élményt a szépséges Toyotáink

, azonban megdobtuk az akklimatizálódást a díszlet látványával, a gyönyörű fények pislákolásával, a halkan szóló Japán muzsikával, a Keleti illatokkal és a gyorstalpaló alapján a vendéglátási szokásoknak megfelelően
Ajándékozással.
"Maga az ajándék legyen személytelen, praktikus, mondjuk egy használati tárgy"
No de a csomagolásnál mindenki odatehette magát... Gyönyörű alkotások születtek!
A teljesség igénye nélkül:
Aztán húztunk és jöhetett az ünnepélyes átadásuk
Természetesen MAJDNEM

mindenki kibírta szemkontaktus és érzelem kinyilvánítás nélkül
Majd kiderült, hogy sokszor a csomagolás alatt is voltak jópofa, hasznos, sok ötleteléssel és munkával megalkotott dolgok.
Aztán jöhetett végre az étkezés.
A szervező topicban pontosan látni a menüt, így azt nem fejtegetném, viszont az ízek megérnek pár szót.
4 vagy 5 féle előétel volt és MIND ízlett. Isteni volt és kellemes meglepetés! Könnyed, ízletes, változatos. Nagyon fincsi volt.
Sajnos ennek a tálalásáról már lecsúsztam, így csak egy kis maradékot sikerült lefotózni (na de majd a többiek galériája...)
Aztán jöhetett a leves.
Nekem ez volt a legkevésbé ízvilágomhoz illő. Lehet a korábbi rossz emlékek, vagy Bruce E9 hínár"futásos" riogatása tette, nem tudom.
Természetesen ehető volt és egészséges és a megjelentek hatalmas szűrcsögő "noise eatinggel" fogyasztották, ahogy azt ILLIK!
Aztán jött a főfogás...
A SUSHIIII
Gyönyörű tálalást láthattunk ismét. Volt ki-be fordított, rárakott, megtöltött, felgöngyölt, minden fajta csoda.
A makik és nigirik közt a legkülönlegesebb (és legdrágább) halas tölteléktől a tojáson át zöldségekig mindenféle töltelékkel megtalálhatók voltak.
Sügér, királylazac, kaviár... Azért ilyeneket ritkán eszik az ember

Na meg persze az elengedhetetlen gyömbér és wasabi.
Kiváló volt minden falat!
Természetesen kértünk közben különleges hideg-meleg teákat, limonádékat, amiből egyikről sem hallottam panaszt.
Valaki alkoholizált? Milyen volt?
Itt már szerintem mindenki tele volt

De végül jött egy kis desszert is. Szerintem tökéletes levezetésként
Mikor mindenki jól lakott, Bruce E9 belekezdett a kétszeri Japán ottlétének bemutatásába.
Szuperül mesél - és közben mutogat
Nagyon élveztem és tényleg közelebb kerülhettem 1-2 dolog megértéséhez, illetve megtudhattam újdonságokat is.
Nagyon köszönöm Krisz a gesztust részedről! Főleg, hogy megmutattad sérókirály korszakod is
A prezentáció végeztével a kedves klubtagok, este fél11-kor!! elkezdtek készülődni és elégedetten, jóllakottan haza vették az irányt.
A Fuji Japán Étteremnek és Major Balázs ügyvezető Úrnak ezúton is nagyon köszönöm a lehetőséget!
Nagyon jól éreztük magunkat, kiváló felszolgálást, különtermet és friss, fenséges ételeket kaptunk.
Amennyiben a jövőben is szeretnénk étteremben Sushi Vachizni, részemről egyértelmű a helyszín választás
Többi KÉPEIMET
ITT találjátok.
Légyszi osszátok meg a tieteket is