Tudom a tied i-s, de mielött a tömités cserének neki állnál azelött zárd ki ennek a lehetőségét is.
Olaj ügyeink
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

Az nem lehet esetlegesen, hogy valamiből többet kap és beköpi egy kicsit a gyertyát? Nálam is csinálta míg a szivató és a karbi be nem lett állítva.
Tudom a tied i-s, de mielött a tömités cserének neki állnál azelött zárd ki ennek a lehetőségét is.
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem

- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Szelepszárszimeringek (dartabja 1000.- a gyárinak)
Roszabb esetben olajlehúzó gyűrűk...
De ha már szétszeded illik új hfej tömítést is rakni. Van olcsóért és drágán is. 8-9ért már jót lehet kapni. Van csomó kép fent a neten szétkapott 4a-ge ről.
Roszabb esetben olajlehúzó gyűrűk...
De ha már szétszeded illik új hfej tömítést is rakni. Van olcsóért és drágán is. 8-9ért már jót lehet kapni. Van csomó kép fent a neten szétkapott 4a-ge ről.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Lyani
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2012
- Autód típusa (és generációja): Auris
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (5 ajtós)
Akkor max egy huszasból megvan a tömítések cseréje?
Az nem lehet, hogy az égéstér felől jön olaj, mert a gyergya az tök tiszta és a teteje felől van az olajos rész.
Valszeg akkor a szelepszárszimeringek cseréjével orvosolható a problema.
Kösz a segítséget, képeket meg keresgélek.
Az nem lehet, hogy az égéstér felől jön olaj, mert a gyergya az tök tiszta és a teteje felől van az olajos rész.
Valszeg akkor a szelepszárszimeringek cseréjével orvosolható a problema.
Kösz a segítséget, képeket meg keresgélek.
Auris MK1 HSD Sol 5 door Hatchback
OFF: 2003 Patrol Y61 LWB ZD30
OFF: 2003 Patrol Y61 LWB ZD30
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Sziasztok !
A bemutatkozós topikban már leírtam a problémám, de úgy gondolom, leginkább ide illik.
HELP !
Igazából nem nekem, hanem a páromnak van egy E10-e. 1.4 Xli, 97-es, 4E-FE motorkóddal. Tavaly ősszel vettük. Az autó magyarországi, végig vezetett szervizkönyves, jó állapotú...egyszóval bizalomkeltő volt a sok rom után. Aztán nemsokára Murphy úr kopogtatott :). Az autó alapjáraton elkezdett háromhengerezni. Úgy gondoltam, hogy gyújtás, vagy vmi egyéb elektromos gond lehet, autószerelő vagyok, nekiálltam otthon átnézni. Egy-két apróság (rotor, elosztófedél...stb.) el volt hasznlódva, de a csere után semmi változás. Miután átnéztem alaposan az autót, kezdtem rosszra gondolni. Szelepbeégés. Hengerfej le, gépműhelybe Elvis, és valóban....40.0000. Ft. Reméltem, ezután tökéletes lesz. Összeszerelés, indítás...és valóban, gyönyörűen járt a motor....DE.
Két probléma van az autóval mai napig. Az egyiket a hengerfej felújítás okozta, a másik mindig is volt. Előbbitől elkezdte enni az olajat a megnövekedett kompresszió miatt....gyűrűs is szegény :(. A másik gond, és elsősorban emiatt regisztráltam ide, hogy a motorból egy érdekes hang jön, miután bemelegszik. Konkrétan gázelvételkor ad egy ketyegő hangot "tolóüzemben", amíg vissza nem áll alapjáratra. Akkor elhallgat, és gyönyörűen jár a motor. Terhelés alatt, és tartott gáznál szintén semmi zörej, csak amikor ejti a fordulatszámot. Az a fura, hogy mintha a hengerfejből jönne a zörej...de hát az elvileg rendben van.
Most ott tartunk, hogy elgondolkodtunk az autó cseréjén, de a kedvesem annyira szereti ezt az autókát, hogy elhatároztuk, megtartjuk, és kap egy teljes "szervátültetést". Konkrétan motor ki, és teljes felújítás. Nem is aprózzuk a dolgot nem "eladásra lesz", gyári alkatrészt kap amiből csak lehet.
Nekem nincs típusismeretem. Akinek van tapasztalata ilyen téren, esetleg csinált is már ilyet, az kérem jelezzen nekem. Minden segítséget örömmel vennék. Elsősorban az előbb leírt motorhang piszkál, hogy mi lehet.
Üdv
Laci
A bemutatkozós topikban már leírtam a problémám, de úgy gondolom, leginkább ide illik.
HELP !
Igazából nem nekem, hanem a páromnak van egy E10-e. 1.4 Xli, 97-es, 4E-FE motorkóddal. Tavaly ősszel vettük. Az autó magyarországi, végig vezetett szervizkönyves, jó állapotú...egyszóval bizalomkeltő volt a sok rom után. Aztán nemsokára Murphy úr kopogtatott :). Az autó alapjáraton elkezdett háromhengerezni. Úgy gondoltam, hogy gyújtás, vagy vmi egyéb elektromos gond lehet, autószerelő vagyok, nekiálltam otthon átnézni. Egy-két apróság (rotor, elosztófedél...stb.) el volt hasznlódva, de a csere után semmi változás. Miután átnéztem alaposan az autót, kezdtem rosszra gondolni. Szelepbeégés. Hengerfej le, gépműhelybe Elvis, és valóban....40.0000. Ft. Reméltem, ezután tökéletes lesz. Összeszerelés, indítás...és valóban, gyönyörűen járt a motor....DE.
Két probléma van az autóval mai napig. Az egyiket a hengerfej felújítás okozta, a másik mindig is volt. Előbbitől elkezdte enni az olajat a megnövekedett kompresszió miatt....gyűrűs is szegény :(. A másik gond, és elsősorban emiatt regisztráltam ide, hogy a motorból egy érdekes hang jön, miután bemelegszik. Konkrétan gázelvételkor ad egy ketyegő hangot "tolóüzemben", amíg vissza nem áll alapjáratra. Akkor elhallgat, és gyönyörűen jár a motor. Terhelés alatt, és tartott gáznál szintén semmi zörej, csak amikor ejti a fordulatszámot. Az a fura, hogy mintha a hengerfejből jönne a zörej...de hát az elvileg rendben van.
Most ott tartunk, hogy elgondolkodtunk az autó cseréjén, de a kedvesem annyira szereti ezt az autókát, hogy elhatároztuk, megtartjuk, és kap egy teljes "szervátültetést". Konkrétan motor ki, és teljes felújítás. Nem is aprózzuk a dolgot nem "eladásra lesz", gyári alkatrészt kap amiből csak lehet.
Nekem nincs típusismeretem. Akinek van tapasztalata ilyen téren, esetleg csinált is már ilyet, az kérem jelezzen nekem. Minden segítséget örömmel vennék. Elsősorban az előbb leírt motorhang piszkál, hogy mi lehet.
Üdv
Laci
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Sziasztok!
Olajcserére készülök!
Választásom Castrol Edge Sport 10W60. Utánajártam: elérhető áron be tudom szerezni 4l kb 8-8,5 ezer (tud valaki olcsóbban?).
Indoklásom a következő. Nyár van, igy jó a 10; Gti és sokat forog, nameg még gyári olajhütöm van ezért nem árt a 60.
Vélemény?
Olajcserére készülök!
Választásom Castrol Edge Sport 10W60. Utánajártam: elérhető áron be tudom szerezni 4l kb 8-8,5 ezer (tud valaki olcsóbban?).
Indoklásom a következő. Nyár van, igy jó a 10; Gti és sokat forog, nameg még gyári olajhütöm van ezért nem árt a 60.
Vélemény?
Klubelnök

- Biagio
- Fanatikus fórumozó

Indoklás rendben van, de azért az 40-es se lenne baj! Sőt még lehet olyan fordulatos motornál mint a tied még talán 30 is meg lehetne rizikóztatni. De inkább 40-es vennék a helyedben.Pacsker írta:Sziasztok!
Olajcserére készülök!
Vélemény?
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.

- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Hi !Pacsker írta:Sziasztok!
Olajcserére készülök!
Vélemény?
Amennyiben gyakran jár a (jobb) lábad a padlólemez közelében, és nem eszi a motor, akkor mindenképpen jó (nekem anno volt egy Skoda Fabia 1.4 16V, abba öntöttem Castrol RS-t, és nagyon ette, pedig új korától nálam volt a kocsi, aztán belement TXT 5W-40, és azt már nem ette...persze az nem Toyota motor volt... :) ).
Az ár, amit írtál elég jó. Én kerek 8-ért tudnék hozzájutni, pedig elég jó kedvezményem van egy nagy alkatrészkereskedőnél.
Üdv
Laci
-
sprintike
- Fanatikus fórumozó

A volt melótársam vvti corollájában is az volt.Nagyon meg volt vele elégedve.És azthiszem nagyobb a csere intervaluma is.Egy próbát megér.Főleg ennyiért.Pacsker írta:Sziasztok!
Olajcserére készülök!
Vélemény?
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Köszönöm a válaszokat!
Mindenképp ezt fogom belerakni! "Egy próbát megér" Tudom, hogy elvileg ez már teljesen szintetikus (folyékony műanyag), így ritkábban kell cserélni, de mén megmaradok a max 10000km-nél.
Mindenképp ezt fogom belerakni! "Egy próbát megér" Tudom, hogy elvileg ez már teljesen szintetikus (folyékony műanyag), így ritkábban kell cserélni, de mén megmaradok a max 10000km-nél.
Klubelnök

-
sprintike
- Fanatikus fórumozó

Az a biztos.Ha új autóm lenne se mennék el egy olajjal 15000-nél többet.A srácé még elég fiatal.Elmegy vele 20-25000 sportosba és aztmondja olyan az olaj amikor leengedi,hogy épp,hogy csak van egy kis színeltérés az új és a használt között.De az övé még tökéletes égéssel bír szóval el is hiszem,hogy nem dzsuvás.Pacsker írta:Köszönöm a válaszokat!
Tutkó lehet ez az olaj és egyébként asszem normál ára 20000körül van.szóval elég nagy ajándék annyiért.