Pacsker írta:SZERINTEM
A legszebben 15"-os felni 195/50-es gumival mutat rajta.
Esetleg elvetemülteknek 16" 195/45 16"
Egy jól megválasztott 14-es felni 185/60-al jó kompromisszum lehet. (GT gyári méret)
Azonban ne feledd, hogyha 1.3-as az autód, akkor komolyan vissza fogja fogni egy nagy kerék.
A legideálisabb lenne maradni a 13"-nál, de persze az kevésbé mutatós.
Minél peresebb a gumi, annál jobban fogja elvinni a nyomvájú és annál többet veszít a komfort érzetből.
Minél szélesebb a gumi, annál többet eszik és annál nehezebb tekerni a szervó nélküli kormányművet.
Minél nagyobb és nehezebb a kerék, annál jobban gyilkolja a futómű alkatrészeket a rugózatlan tömeg és a komfortérzeten ugyancsak nem javít.
Nyilván attól függ milyen szempontok fontosak.
De kértél javaslatot: Ha 1.3-as az autó, akkor egy (5,5)-6" széles korhű, de mutatós 14-es felnit választanék rá és hozzá 175/65 R14-es gumit. A felni ET-je legyen minél kisebb úgy, hogy még a perembe ne érjen bele. (6" széles felninél szerintem ET22 és 30 közt)
Dob is a megjelenésen, nem is fogyaszt tőle jóval többet, a kormányt is tudod tekerni és a nyomvályú sem fog elvinni.
Az agyközéppel ne törődj. Központosító gyűrűt 3-5000Ft-ért gyártanak hozzá.
Hát köszi hogy ennyit foglalkoztok velem most már egyre jobban azon agyalok hogy marad a 13 felni és valami 175/70 es gumi megy rá, ha ez igy jó?
Az a baj hogy csak 3 db egyforma felnim van, még egy kellene abból ami a korábbi poston fen van képen, de nem tudom merre lehet olcsón nem valami rozsda halmazt találni.
Igen igazad van "bubidisc" a rugók és a lengéscsillapítók is igen megviseltek, nem is csoda egy 28 éves autóhoz képest.
De az a baj hogy a 4 új rugó és csillapító ahogy nézegettem közel 100 ezer ft.
Nem tudom melyik ujjam harapjam kicsi pénzből! No ennyit a panaszkodásból, majd csak összehozunk valamit.
Csak próbálgatom valami olcsóbbal kezdeni a gyógyítgatást.
Köszi hogy meghallgattok és számítok továbbra is rátok köszi.
üdv.
u.i :
http://kepfeltoltes.hu/view/150722/2013 ... es.hu_.jpg
Ez a feni ami tetszik, ebből kellene még 1 db valahonnan.