Bemutatkozás, hogyan találtál az oldalra

Itt írhattok nekünk egy pár soros bemutatkozást.
Knox84
Visszajáró
Visszajáró
Autód gyártási éve: 2001
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Re: Bemutatkozás - hogy találtál az oldalra!

Hozzászólás Szerző: Knox84 »

Röviden, egy 1996os Sedan 4E-FE boldog tulajdonosa vagyok. Facebookon találtam rá a Clubra. Pacsi!
E 10 sedan, 4E-FE Harmony :)
Matenak
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Matenak »

Én azt hiszem azért regisztráltam néhány évvel ezelőtt az oldalon, mert a mostani csajomnak úgy udvaroltam akkoriban, hogy az anyósa E9 Corolláján megcsináltam ezt-azt, és közben jöttem ide nyekeregni alkatrészekért. :roll: Hát igen, elég nyomi módszernek tűnik, de végül is nem biztos, hogy emiatt, de összejött, mindegy, legyen az, hogy a Toyota megbízhatóan szállítja a jó csajokat is! :wink:
Corollához is közvetve van közöm azóta is, annál inkább van egy Celica a garázsban 1986-ból, amivel megjártam már Svájcot, Franciaországot, Horvátországot, Ausztriát, Olaszországot, Slovakiaringet, Hungaroringet, mittoménmit. Baja persze semmi, ellenben annál szebb...
Mellette van egy 1995-ös, még természetesen J-s alvázszámú Carinám, ami napi használatban éldegél a csillaggarázsban a csajommal közös használatú tárgyként. Persze ez a jármű is babusgatva van, ránézni élmény, és nagyjából vezetni is, csak a fránya kanyarok ne lennének, akkor nem állna fenn a veszély, hogy leér a kilincs. ;)
Ezek mellett van egy blogom, ahol összehordok minden hülyeséget, akit esetleg érdekel, itt érheti el:

www.csipszerelde.hu

Elsősorban öreg kacatok tesztjei és fantáziám szüleményei találhatóak rajta, némi otthoni berheléssel meghintve. Új autókról írjon az, akinek muszáj ilyesmit megtennie.
Üdv,
Máté
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Nemrég belinkelte valaki a Blogot.
Jó írások, kellemes sztorik :)

Gyere ki a Tavaszi találkozóra. Ha Toyotás vagy, jól fogod érezni magad.
Még a "csajod" is :)
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
E9SW
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: E9SW »

Tisztelt tagok!

Tegnap kaptam egy Corolla Station Wagon 1.6XLi (1991) típust ajándékba, hogy próbáljak vele szerencsét!
Nagyjából egyben van, de azért van mit javítani rajta.
Remélem tudtok majd segíteni a felújítás során.
Lehet, hogy hosszú és rögös lesz, de bevállaltam. :)
Ja és Facebookon találtam a fórumra!

Szép napot Mindenkinek!
AE92 Corolla Wagon 1.6i
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Üdvözlünk a fórumon!

Nyiss az autónak bátran projektet, és feltétlenül tölts fel képet. Ugyan Station Wagon nem létezik (használtautós elírás), de ha mondjuk 4WD Wagon-od van, érdekes lehet.
Kitartást a projekthez! Biztosan találsz hasznos infókat a fórumon és igyekszünk majd segíteni a felmerülő kérdéseknél is.
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
E9SW
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: E9SW »

Hol tudok projektet nyitni, melyik fórumrészben?

Nem Station Wagon? Hogy-hogy?
Sima első kerekes a gép 4A-FE motorral amiben 336e km lakik.
Műszaki előtt találtak pár hibát, amit orvosolnom kell.
Írtam az alkatrész/lengéscsillapító fórumrészbe is, remélem tud valaki gyors megoldást.
Képről meg tudod mondani mi a kaszni pontos neve?
Ő lenne az.

Kép
AE92 Corolla Wagon 1.6i
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Projektet a Projektek közt tudsz nyitni. Fő témakör, nem tudod eltéveszteni.
Az autód Corolla Wagon. Elsőkerekes kivitel és a Hatchback/Sedan formavilágra hajaz. Volt a ritkább összkerekes kiitel, ami teljesen máshogy néz ki és többnyire a Liftback orrát kapta.
A tiedből legsűrűbb a 2E motoros gyengén felszerelt "alap" verzió.
Hogy 4AFE motoros, nagy kincsnek mondható. Gondolom akár 1-2 extra is megtalálható így benne, mint mondjuk központi zár, szervokormány, elektromos tükör-ablak-tető, plüss kárpit...
Ha rendesen karban volt tartva a 4AFE, a 340 ezer km-től nem kell megijedned. Nagyon szívós gépek, itt is van több nagyobb futású is.

Olvasgasd a fórumot, sok hasznos információt fogsz róla találni.
Hajrá!
Klubelnök

Kép
szega
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: szega »

Sziasztok!

Egy igazi zoldfulut hordott ide a szel szemelyemben. Gabornak hivnak, 30 eves vagyok, sosem volt meg autom, bar jogsim megvan vagy 10 eve, de szerintem 2000km-t sem vezettem eddig osszesen. Az autokhoz nem nagyon ertek.

Par hete elso autokent vettunk a menyasszonyommal egy Toyota Corolla-t (hatchback). 2004-es, 1.4-es benzines, azt hiszem E12(2) a becsuletes neve. :) A hasznaltauto kereskedo szerint a jargany Taljanfoldrol szarmazik. (minden papirmunkat o intezett, a muszakival egyutt)

Igazi aprosagokrol erdeklodnek, lehet hogy nem is ez a megfelelo hely, majd atiranyitotok mas topikba, ha szukseges.

A legkondi felett van elvileg egy uveg csik, amin az idot kellene latni es a jobb szelen 2 gomb amivel lehet allitani. Namarmost nalam semmilyen gomb nincs ezen az uveg csikon es nem is mutat semmit. Akkor ez mire jo, mit tudok kezdeni vele?

Emellett teljesen oszinten bevallom, hogy a CD-s radio gombjai fogalmam sincs, hogy mire valok. Az audio egyseg tipus szama W58807 ha jol lattam. Igazsag szerint a felso 4 gomb erdekelne: az AF rerout, TA guidance, PTY menu, AST back. Gondolom ez csak nekem ismeretlen, kerem egy turelmes topiklako okitasat! :)

A kozepkonzol legalso resze egy hamutarto sajna, es lattam, hogy csak siman ki lehet pattintani a slot-bol az egeszet. Kerdes: lehet barmi mast behelyezni a helyere? (barmit, pohartartot, nem tudom, akarmit) Ha igen, hol lehet ilyen dolgo(ka)t beszerezni?

Ha felkapcsolom a vilagitast, a muszerfal vilagitasa kb a felere csokken. Ezt lehet valahogy allitani? Nem talalom megfelelonek ilyenkor a fenyerosseget a muszerfalon. Mintha azt olvastam volna valahol, hogy a kulso fenyszorok szogenek allitasanal lehet a belso fenyerot is allitani. Azon a kis tekeron nekem csak a kulsot lehet allitani 1-tol 4-ig. Otlet valaki?

Elore is koszonom a turelmeteket es az esetleges valaszokat.

Azt hiszem google kereses utjan talaltam ide.

Bocs az ekezetek hianyaert, kulfoldon elek.

Udv!
Corolla Hatchback 2004 1.4 E12
VargaB
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: VargaB »

Sziasztok!

Bő két éve vettem meg életem első autóját, egy 3 ajtós corolla E11-et, 1.4-es benzines (4ZZ-FE). Sajnos nem láttam mit veszek. Az autót lebontva (sárvédők, műanyagok) látszott, hogy belülről a rozsda tartja egyben. Ez elszomorít, de ennek ellenére nagyon szeretem! Mérete ellenére rengeteg minden belefér, nem gondoltam volna, hogy az a kis autó mit el tud nyelni, ha muszáj.

Sajnos előjöttek kisebb nagyobb gondok, ezért elkezdtem interneten keresgélni, így találtam meg ezt a fórumot.

Egyenlőre az az állás, hogy már csak annyit foglalkozok az autóval, hogy ha kell tudjak menni vele, de nem hozom rendbe a rozsdát, festést, stb... Talán ha majd leváltja egy újabb, akkor átalakulhat projekt autóvá. Ha így lesz, akkor bizonyára még sokat olvashattok arról, hogyan szívok az autóval :) Remélem tudlak majd titeket ezzel szórakoztatni :mrgreen:
jaffa
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: jaffa »

Sziasztok.!
Varga Norbert vagyok,Tiszaújvárosban lakok.A fórumon Jaffa névvel működök.
Ahogy már Csomós Viktor ( vitya77 ) barátom is írta, kb 3 hete egy 91' corolla E9 Liftback 1,6 GLi (4A-FE)egyre boldogabb tulajdonosa lettem. :D Mint ahogy Vitya77 Barátom is írta itt a környéken 3-4 E9 lifback szaladgál nap mint nap az utakon,nézegettem,tetszett de nem fogott meg igazán. Viszont kb 4 hónapja néhány sör,és házi után kaptam egy kis ízelítőt utasként Vitya77 1,6 90lovas corollájából,és akkor megbeszéltük hogy egyszer nekem is lesz egy ilyen !!!!
Páran lehet emlékeztek ,néhány hete hirdettek egy fehér motorhibás corollát 130e.-ért,na az lett az enyém. Vezérműszíj szakadt volt,de egy új szíj megoldott mindent.Én vagyok a 3.tulaj,és az előttem lévők is rendesen bántak vele,a belseje hibátlan,tiszta.A karosszéria már hagy némi kivetnivalót,nincs nagy baja,csak aki próbálta a kerékjárati ívnél a rozsdát 5 kg gittel eltüntetni,na az vagy barbár volt,vagy részeg. Számomra hihetetlen módon a 24 éves autóba 4 el.ablakemelő,el.tető,el.tükör, gyárilag benne van,és minden működik.Ez azért volt meglepő,mert az elmúlt 17 évbe-Ő lett a 16.autóm,és találkoztam jónéhány érdekességgel.
Hirtelen ennyit szerettem volna leírni,remélem hamarosan találkozunk. !!

Have a nice day !!!!!
1991 E9 Liftback 1.6 GLi 4A-FE
Janesz
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Janesz »

Eladasra került a Corolla-m. Jól szolgált de kinőttük. Remelem új gazdája is ugy vigyáz rá mint én. A CCH-soknak pedig sok sikert kívánok az elkövetkezőkben.
Toyota Corolla AE92 Liftback GL 1989
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Jaffa örülünk, hogy ránk találtál!
Reméljük egyre több örömödet leled majd az autóban.

Első talinak tökéletes lehet a kb 1 hónap múlva megrendezésre kerülő CCH Őszi talink. Várunk titeket is sok szeretettel (kérlek jelentkezz, ha szándékoztok jönni).
Bruce E9-el jöhetnétek is akár mini konvojban :)
Klubelnök

Kép
szdcobra
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: szdcobra »

Sziasztok! Bödör Balázs vagyok, Budapesten élek. Édesapámtól örököltünk egy E11-es Corollát, nem szerettünk volna megválni tőle, így családtag maradt. 2001 augusztusi az autó, újkora óta nálunk van, 104 ezer km-t futott, sosem volt sérült. Szívósor zörej kapcsán találtam rá a klubra, remélem tudtok tanácsokkal ellátni ezzel kapcsolatban is. Imádom az autónkat, remélem sokáig fog szolgálni minket.

Köszönöm a tagságot.

Üdvözlettel,

BB
csanyjanos
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: csanyjanos »

Sziasztok.
Jani vagyok..., aki megvette a fam-os celicát.
Ilyet kerestem már régóta, pontosabban coupe-t. Mivel az nagyon ritka, így ráharaptam liftbackre.
Napi használatra és faragásra vettem, de rá kell jönnöm, hogy ez hobbi autó. Kicsit csalódtam, ezért már az eladásán is gondolkodtam.

Az egyik felem: jó forma, ritka, jó állapot, hajtás a megfelelő helyen, ilyet akartam!!!..

A másik felem: nehézkes beszállás-kiszállás, erőt kívánó kormányzás, "egyszóval" a kényelmi funkciók hiánya.

Áááááááá ☺
Üdv mindenkinek!

Még nem tudok képet tölteni, nem ismerem a felületet, de lehet nyitok egy projektet. Bár eddig csak "negatív" tuning volt.☺
vizandras
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: vizandras »

Sziasztok!
Hétfőn sikerült megvásárolnom életem első corolláját! 2000-es évjárat,5 ajtós e11(bablámpás). 1,4 benzin.
Sérülten jutottam hozzá,most zajlik a helyreállítása:).
Sok műveleten túl vagyunk már(huzatópad,gólyaláb csere,futóműátvizsgálás,új sárvédő,lökös javítása..stb),de hosszú az út amíg újra régi fényében fog pompázni.
Üdv mindenkinek
András
Válasz küldése