Nademajd Királyrét!!!
Autó HiFi
- blasius
- Visszajáró

a magassal tökéletesen elégedett vagyok, tiszta meg minden.birka007 írta:Kíváncsian hallgatnám, hogy mit tettél bele...(vele)![]()
Nademajd Királyrét!!!![]()
![]()
a szettnek még járódnia kell, szal nem a legszebb még, de majd idővel
a szub meg olyan amilyen, zárttal biztos szebb lenne, pattogósabb. így most olyan nyúlós-nyálas egy két mély. azt olvastam zárt csomagtartóban nem, igazán javasolt a band-pass...már kezdem érteni, miért.
'99 Sedan LT
- Lyani
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2012
- Autód típusa (és generációja): Auris
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (5 ajtós)
Autó HIFIhez tök amatőr lévén, a következőt kérdezem:
Mit ajánlanátok a kocsimba (vegyük úgy, hogz semmiféle hangrendszer nincsen benne), ha én nem bazi hangosan, de azért kellemesen szeretnék zenét hallgatni.
A zene műfaja death-metal-tól hip-hopon-át a prüttyögős elektronikus zenét is lefedi hangulattól és utasoktól függően.
Nem tudok sajnos nagyon sok pénzt beleölni, de egy olyan rendszert szeretnék összerakni, amihez nem nagyon kell hozzányúlni, bővítgetni és nem is a leggagyibb alkatrészekből áll.
Ki mit javasolna? Várom a szakik véleményét.
Mit ajánlanátok a kocsimba (vegyük úgy, hogz semmiféle hangrendszer nincsen benne), ha én nem bazi hangosan, de azért kellemesen szeretnék zenét hallgatni.
A zene műfaja death-metal-tól hip-hopon-át a prüttyögős elektronikus zenét is lefedi hangulattól és utasoktól függően.
Nem tudok sajnos nagyon sok pénzt beleölni, de egy olyan rendszert szeretnék összerakni, amihez nem nagyon kell hozzányúlni, bővítgetni és nem is a leggagyibb alkatrészekből áll.
Auris MK1 HSD Sol 5 door Hatchback
OFF: 2003 Patrol Y61 LWB ZD30
- DBandesz
- Fanatikus fórumozó

Nna. Egy kultúrált hangzású hangtechnikát szerintem kb. 50-60ezerből lehet összerakni.
Fejegység: Blaupunkt, Kenwood, Alpine, Pioneer legyen, ha megoldható, nekem személyszerint a Sony, JVC, LG hangzásvilága nem tetszett.
Az ajtókba javaslok egy komponens szettet (mélyközép+hangváltó+csipogó), aminek a komplett összege kb. 17000 Ft.
Ha a kalaptartóba akarsz ovált rakni, javaslom a JBL, Magnat, Blaupunkt, hertz márkákat. A Magnat szép mélyet ad (saját tapasztalat, viszont a JBL sokkal tisztább magasakkal operál)
Vezetékelésnek bőven elég a kutyközönséges hangszórókábel. Itt nincs szó gigawattokról, nem kell arany(ozott) csatlakozó meg ilyen hájtek cuccok, helyes polaritással szépen forrasztott új vörösréz kábelekkel tökéletes kontaktod lesz, a többi az alkotóelemeken múlik.
Csak példaképpen mondom, az én cuccom:
Blaupunkt Milano MP34 fejegység: 50 000 Ft (2004-es ár, azóta ócsó)
SinusLive FXL csipogók hangváltóval: 10 000 Ft
Hertz ECX 165 hangszórók elöl: 7500 Ft (köszi AndrewGL
)
Magnat BullPower oválok hátul: 10 000 Ft
Vezetékek: kb. 1500 Ft
Ez így 79 000 Ft, amiből csak a fej volt 50 000. Mostanra 25-30 közt kapsz jó, mp3, wma, és akár USB kompatibilis lejátszókat.
Fejegység: Blaupunkt, Kenwood, Alpine, Pioneer legyen, ha megoldható, nekem személyszerint a Sony, JVC, LG hangzásvilága nem tetszett.
Az ajtókba javaslok egy komponens szettet (mélyközép+hangváltó+csipogó), aminek a komplett összege kb. 17000 Ft.
Ha a kalaptartóba akarsz ovált rakni, javaslom a JBL, Magnat, Blaupunkt, hertz márkákat. A Magnat szép mélyet ad (saját tapasztalat, viszont a JBL sokkal tisztább magasakkal operál)
Vezetékelésnek bőven elég a kutyközönséges hangszórókábel. Itt nincs szó gigawattokról, nem kell arany(ozott) csatlakozó meg ilyen hájtek cuccok, helyes polaritással szépen forrasztott új vörösréz kábelekkel tökéletes kontaktod lesz, a többi az alkotóelemeken múlik.
Csak példaképpen mondom, az én cuccom:
Blaupunkt Milano MP34 fejegység: 50 000 Ft (2004-es ár, azóta ócsó)
SinusLive FXL csipogók hangváltóval: 10 000 Ft
Hertz ECX 165 hangszórók elöl: 7500 Ft (köszi AndrewGL
Magnat BullPower oválok hátul: 10 000 Ft
Vezetékek: kb. 1500 Ft
Ez így 79 000 Ft, amiből csak a fej volt 50 000. Mostanra 25-30 közt kapsz jó, mp3, wma, és akár USB kompatibilis lejátszókat.
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Hangtechnikus és sok autóhifit beszerelő/vásárló szemmel egyetértek Dbandesszel!
Ezeket mondtam én is neked kb Lyani!
még a hangszórómárkák is stimmelnek!
Annyi a különbség, hog mivel nekünk előre csak 10-es mehet, ezért nem terhelném azokat méllyel, így egy sima 2 csatis erősítővel és egy alap 25-30-as ládával tehermentesítettem a fejegységről hajtott hangszórókat a mély alól. Használtan is megéri az utóbbi kettőt megvenni. Segítek a választásban ha gondolod
Ezeket mondtam én is neked kb Lyani!
még a hangszórómárkák is stimmelnek!
Annyi a különbség, hog mivel nekünk előre csak 10-es mehet, ezért nem terhelném azokat méllyel, így egy sima 2 csatis erősítővel és egy alap 25-30-as ládával tehermentesítettem a fejegységről hajtott hangszórókat a mély alól. Használtan is megéri az utóbbi kettőt megvenni. Segítek a választásban ha gondolod
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- Lyani
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2012
- Autód típusa (és generációja): Auris
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (5 ajtós)
Köszönöm a gyors válaszokat.
Kiváncsi voltam több vélmeényre is. Ezeknek a közös halmaza valószínűleg mégközelebb van a valósághoz.
Egyenlőre még csak a gyűjtögetés álmodozás fázisban jár a dolog.
Körülnéztem a neten, és ezeket találtam:
Fejegység:
http://www.basys.hu/katalogus/pioneer/a ... deh-4000ub
Nagy ovál a kalaptartóba:
http://www.basys.hu/katalogus/pioneer/a ... /ts-a6903i
Kis hangszóró előre:
http://www.basys.hu/katalogus/pioneer/a ... /ts-g1003i
Valami szakadék mélyládát meg ha szükség van rá, keríthetek bele, de az használtan is tökéletes.
Vélemények ezekről?
Kiváncsi voltam több vélmeényre is. Ezeknek a közös halmaza valószínűleg mégközelebb van a valósághoz.
Egyenlőre még csak a gyűjtögetés álmodozás fázisban jár a dolog.
Körülnéztem a neten, és ezeket találtam:
Fejegység:
http://www.basys.hu/katalogus/pioneer/a ... deh-4000ub
Nagy ovál a kalaptartóba:
http://www.basys.hu/katalogus/pioneer/a ... /ts-a6903i
Kis hangszóró előre:
http://www.basys.hu/katalogus/pioneer/a ... /ts-g1003i
Valami szakadék mélyládát meg ha szükség van rá, keríthetek bele, de az használtan is tökéletes.
Vélemények ezekről?
Auris MK1 HSD Sol 5 door Hatchback
- Birka
- Fanatikus fórumozó

A Pioneer fejek atomak, nekem csak egyszer nem olvasott CD-t.
De olyan szinten, hogy nem is lehetett kiválasztani, a CD-t mint műsorforrást.
Előző héten vittem oda ahol vettem, nem biztattak sok jóval. Minimum két hét, míg javítva mehetek érte...
Nem jó.
Amúgy a fej állat, árban is jó, Aux, 2 rca, mp3, wma,wav, sok állítási lehetőség 4x50 W.
Én 29999,99 Hufért jutottam hozzá.
Ja! Pioneer DEH-MP40
De olyan szinten, hogy nem is lehetett kiválasztani, a CD-t mint műsorforrást.
Előző héten vittem oda ahol vettem, nem biztattak sok jóval. Minimum két hét, míg javítva mehetek érte...
Nem jó.
Amúgy a fej állat, árban is jó, Aux, 2 rca, mp3, wma,wav, sok állítási lehetőség 4x50 W.
Én 29999,99 Hufért jutottam hozzá.
Ja! Pioneer DEH-MP40
- kis_andras
- Gyakori látogató

- Kapcsolat:
Lyani írta:.............
Vélemények ezekről?
A fejegység jó választás, én a többieken túl javasolnám a Panasonicokat is
És szerintem még az elején döntsd el, hogy mélyláda, vagy oválok, mer együtt szerintem picit bután szólnak! Ha engedi a keret, meg a hely, én a ládára szavazok
Hangszóróba nekem a Hertz bevált, a Blau-tól én nem igazán vagyok elájulva, a Sonyt elfogadhatónak itéltem, a Pana se egy nagy történet.... meg persze vannak a prémium márkák.... uDimendion, DLS, Nakamichi, Infinity, és ezek társai:)
mindent összevetve 20ezer alatt szerintem a Hertz a nyerő (165ös árban gondolkozva) kisebbe értelemszerűen minden más...
Talán Attila (autos) többet tud segíteni, vedd fel vele a kapcsolatot!
kisa.
E12 facelift
E12 facelift
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Lyani írta:Autó HIFIhez tök amatőr lévén, a következőt kérdezem:
A zene műfaja death-metal-tól hip-hopon-át a prüttyögős elektronikus zenét is lefedi hangulattól és utasoktól függően.![]()
Hi !
Az eddigi hozzászólásokban kevesen írtatok az Alpine, és a Clarion fejekről, pedig azok simán felveszik a versenyt a Sony, Blaupunkt, JVC, Panasonic, és társaikat, sőt.... (elnézést attól, akinek ilyen van...ez a véleményem)! Egy jó HiFi nagyon drága (felső határ gyakorlatilag nincs), de lehet kevés pénzből is viszonylag szépen megszólaló rendszert összerakni. Szerintem egy jó fejegység az, amin nem szabad spórolni. Szerencsére az Alpine lejebb vitte az egykor horror magas árait, és így már nagyon jó választás lehet egy ilyen cucc....vagy esetleg a másik kedvencem
...de azóta talán már meg is van. Hogy áll a dolog ?
- konásandrás
- Gyakori látogató

- Kapcsolat:
én meg valószínűleg bepróbálom ezt:
http://www.paradoxautohifi.hu/index.php ... ategoria=2
épített már valaki E11-es (2001) corollába rádiót?
ISO csatlakozó van benne vagy buherálni kell?
E11 facelift
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Hi !konásandrás írta:én meg valószínűleg bepróbálom ezt:
Ha ISO csati esetleg nincs is benne (sztem van), akkor egy valamire való autóhifisnél kapsz hozzá átalakítót. Az a legkulturáltabb megoldás.
- DBandesz
- Fanatikus fórumozó

Hm. Ez egy okos dolog. Tetszik, hogy nincs benne semmilyen mechanika.konásandrás írta:én meg valószínűleg bepróbálom ezt:
Lehet hogy már volt itt téma, nem olvastam vissza túl sokat, de van véleményetek a Dension termékeiről? Annyit tudok, hogy magyar cég és kint vannak a legnagyobbak között minden menőbb kiállításon. Illetve egyik barátom kocsijában már 4 vagy 5 éve is egy merevlemezes, mp3 lejátszós, satellite kijelzős Dension cucc volt, abban nem kellett CD-ket se cserélgetni, 40Gb-ra minden mp3 elfért. Azt hallottam hogy van olyan megoldásuk is, ami az eredeti autósrádió megbontása nélkül működik, úgy hogy lényegében egy adott rádiófrekvencián sugároz. De én nem értem, rádiófrekvencián át lehet vinni kb. 15kHz-et, az meg értelmesebb zenéhez nulla, akkor hogy van ez?
E11 JT facelift 4ZZ-FE Sedan Harmony 2001... volt 11 évig