Örülök,hogy sikerült!Zsoltee írta:Hello!
Na sikerült beszereznem a gyújtókábelt délelőtt. A Késmárk utcai bontóban találtam, 1500Ft-ért.
Azt mondták, hogy ez jó a 97-es, E11 Corollához 4EFE motorral. Direkt rákérdeztem, nehogy rosszat adjanak.
Itthon szemrevételeztem a dolgot és feltűnt 1-2 apró furcsaság. A bontós kábelen 1995-ös év szerepel, az eredetin 1997. Ez talán nem is lenne gond, vagy nemtudom. A következő furcsaság, hogy a kábel azon részén ami bemegy a gyertyához a csonk végén van egy kiszélesedés. Az eredetin ez kb 3 cm hosszú, a bontóson csak kb 1 cm.
Szépen nekikezdtem a munkának. Bontós cuccot letisztítani, érintkezőt kicsit megcsiszolni, kontaktspray-vel befújni. Akkuról saru le, eredeti kábel kivesz. Ekkor meglepődtem, mert 3 darabban maradt a kezemben. Csoda, hogy eddig működött az autó. Fogtam a bontós cuccot, és beraktam szépen a gyertyára. Simán belepasszolt, semmi gond nem volt vele. Bedugtam a helyére a kábel másik végét is, aztán visszaraktam az akkusarut is. Ezután beültem és próba.
Pöccre indult!!! Azt hiszem sikerült rendesen kicserélni és jó is.
Az lenne a kérdésem, hogy ha nem jó a kábel, és nem megy a 4. hengerem azt honnan tudom meg?
Köszi!
Zsoltee
Ha nem megy egy hengered,akkor nem húz az autó!
Pl nem ugrik úgy,nem harap úgy,hogy így fogalmazzak!

KE11 Sedan