Jorn írta:Ezt biztos nekem akartad írni ? Én egy konkrét jelenséget írtam le, ami a két autóm közötti különbség. Ez lehet akár a japán és angol gyártás közötti különbség is, az angol jobban fűt és hűt (más alkatrészek). Vagy pedig tényleg hiba, de eddig még nem sikerült rájönni, hol. Ha konkrét javaslatod van a hibakeresésre, örömmel meghallgatom.
Fogjuk rá. Ha jól értelmeztem, akkor szerinted, azért fűt, hűt kevésbé, mert eltömődhettek a légjáratok. Az első kérdésem az lenne, hogy a levegő mennyisége megvan? Azaz jó a ventilátor, kap elég levegőt? Be tud fújni normálisan az utastérbe?
Ezektől független az, hogy mennyire képes azt a keveset is fűteni hűteni. Ha meg normálisan áramlik a levegő, csak hűteni/fűteni nem tudja rendesen, akkor nincs elég hőátadás/elvonás.
Mivel mind a 2 kör külön hőcserélős tudtommal, az azt jelentené, hogy egyszerre halt be mindkét kör, ami elég nehezen elképzelhető. Néztél már be a hőcserélő bordára? Nem lepte be a moha?

Ha teljesen tiszta, akkor egyszerűen nincs elég hűtőközeg, vagy fűtőközeg áramlás, lehet nem egyszerre gyengültek el, de lerakódást csak a fűtőkör cserélőjében tudok elképzelni, vagy eleve ott sincs, hanem nem nyit rendesen a fűtéscsap. A klímánál a kompresszor is lehet gyengébb kopás miatt. Azt kéne megnézni, mennyire hűti a bemenő hideg csövet, van-e elegendő gázmennyiség, és olaj a rendszerben. Nagyon sok hibalehetőség lehet, hogy miért nincs rendes hűtés, a leggyakoribb az, hogy elszökött a gáz egy része.