Úgy kezdődött az egész h elszállt az 1ik oldali szabályzásom.Megérdeklődtem mindenhol mondták h semmi baj, 61-2+ÁFA azaz kb 80-81 ezer az új csak gyári van utángyártott nincs.
Mivel szegényebb a pénztárcám gondoltam szétszedem megnézem mi van benne,végül is valahogy összerakták,tehát valahogy szét is lehet szedni.Ez a kis szerkezet japánoknál vagyis esetünkben a tűzfalon található kis szerkezet.Van neki 2 bemenő meg 3elmenő csöve.Lefele könnyen lejött a szerkezet,a fékcsövek szépen lazultak ahogy kell(nem hiába a japán acélok csavarok valahogy nagyon-nagyon végső esetben sarkalódnak le v szakadnak bele a helyükre) fék olajat hagytam elfolyni 800Ft kb a dot4-es nem tétel és a csere sem árt.
A szerkezetet nem nehéz szétszedni2 kis dugóval van lezárva az alja(hasonló mint a fagydugó) hegyes lapos hidegvágóval és 2 kalapácskoppintással már kint is vannak a dugók.
Alatta mindegyik oldali szabályzót 1-1 biztosítógyűrű rögzíti hogy e tudjanak kicsúszni.
Ezek kivétele már olykor jobb idegzetet kíván. elég passzosak csakis erős és nagyon hegyes szerszámmal lehet kiszedni (én 1 kicsi imbuszt és 1 vékony csavarhúzót áldoztam be és köszörültem szépen a kellő alakra).Biztosító gyűrű kinn akkor szemből 1 megfelelő eszközzel(tű v vékony szeg ) szemből ki lehet nyomni a dugattyúkat óvatosan mert rugó is van benne és ha az elugrik-elveszik akkor gond van.
Képeken latszik hogy nem valami bonyolult a technika nincs túlbonyolítva. Szétszedés után hiba megállapításakor tolómérő és jó szem kell.
Nekem például ferde volt mind a 2 tengely többe közt,valamint a dugattyúban amiben a tengelyek találhatóak van még 1-1 karmantyú is nekem az 1ik alatt olajos volt a dugattyú( tehát a karmantyú átengedett). Kis keresgélés után az interneten talál ez ember hozzá közeli olyan céget aki vállalja egyedi karmantyúk és tömítések készítését is. Nekem például a karmatyúk 4x10x4-esek voltak.Fontos a magasság ugyanis a dugattyútetőnek és a karmantyúnak maximum 1színben kell lennie a karmantyú nem lóghat túl mert 1 akkor nem tömít rendesen 2 a rugó annak fekszik neki.Ezeket sikerült nekem 1 győri cégtől lerendelni 1nap alatt meg is jött. EPDM anyagból (csak ez tűri a fékolajos környezetet a többi anyagra nem jellemző) kb 400Ft/darab + postaköltség áron.Valamint tengelyek tetején is van 1 karmantyú szerű tömítés is lényegében (ha nem szabályoz akkor ennek a kerületén szökik át 1 kis olaj valószínű) ezt is leméretezve valamint fotót és a mintát elküldve legyártják hasonló árfekvéssel.
Mivel nekem ferde volt a tengely is közeli esztergályoshoz is kellett ugrani a jobbik mintadarabbal( pl hossz méret vételezésnél nem mindegy h a 2 görbe közül melyiket viszi mintának az ember) ezeket is 1 nap alatt 1000Ft/db áron legyártotta az esztergályos.(Ezek gyárilag eloxált alumíniumok,nekem jó minőségű sima alumíniumból lettek készítve.Eloxálás csak felületi korrózió ellen van,de mivel h fékolajban van és a fékolaj elvileg nem bántja így felesleges elhagyható művelet.) Majd miután minden alkatrész megvan csak össze kell szerelni,illetve 1 alapos légtelenítést megejteni és már kész is.
Összeszerelés előtt nem árt a ház belsejét szemrevételezni nincsenek e benne karcok sérülés nyomok mert akkor maratni el kell vinni és akkor a tengely tetején lévő tömítésből esetleg ennek mérten más méretet készítettni , valamint alaposan kipucolni. Hiba lehet esetleg még valamelyik rugó eltörése vagy elgyengülése,előbbi látható utóbbi pedig kézzel való összenyomással azért érzékelhető.
Illetve szükség lehet még a 2 dugattyúnál 1-1 O-gyűrű-re is. ezek mérete az én esetemben 10x2. ezek az olaj kifele való szivárgását gátolják meg, beszereléskor érdemes jól megkenni őket vmi kenő anyaggal különben befele megtapadnak és akkor se be se ki csak nagy nehezen (ez tapasztalat :d)
Képeken látszik a belseje,bár a kép minőség nem a legjobb.
Nagyjából ennyi. a legrosszabb míg az ember összeszedi az kellő alkatrészeket a többi nincs félnapos munka.
Nekem a műszaki előtt volt több mint 50%eltérésem mert nem szabályzott le a bal oldal, a felújítás után pedig 4-6% eltérés volt ,tehát sikerrel feljavítható a szerkezet.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.
http://www.kepfeltoltes.hu