Autoreszelgetes

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
pézsé
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 1999
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Luna
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Re: Kuplung hidraulika

Hozzászólás Szerző: pézsé »

bhnorbert írta:Szevasztok!
Páciens adatai:
Születési év: 1999
Genetikai típus: E11
Újabb disznóságra derült fény a mi drágánkkal kapcsolatban, amikor hosszú idő után a motorháztetőt felnyitva bepillantottam a motortérbe.
A kuplung főhenger tartályának a kupakján van az a kis "dudor" lyukkal a közepén (talán ?szuszogószelep?), na ez vastagon fékfolyadékos, valamint a kuplung munkahengeren a porvédő gumi is tocsog a fékfolyadékban.
Mi lehet a háttérben?
Minden hozzászólást előre is köszönök!
Üdv minden fórumozónak!
Ha jól értem a főhenger(a tűzfalon) nem ereszt az utastér felé csak a tartály tetején van pocsolás. Lehet túl magasra lett töltve a folyadék? Az az kis fekete úszó a folyadékban megvan neked? az csillapít. Pucold szépen le a kupakokat, nézd meg nem repedt-e vagy hogy jól zár-e. normál szintnél nem kéne mancsosnak lenni.

Munkahenger (a motoron) pucold ki a porvédőt, nézz alá és ott is takarítsd ki. Töröld le a nyomórudat is. pár pumpálás, nyomva tartás után látszik ha nedvedzik, akkor csere, vagy felújítás. a felújításnál figyelni kell mert nem biztos hogy jó lesz, hibától függően. A legtutibb ha cseréled.
Ha nagyon folyik akkor a tartály szinten is lehet látni hogy szökik a folyadék, persze ha nem szökik ki a kupakon.
12/1998 TOYOTA COROLLA (EE111L-DLMDKW) TERRA UKP EUR LB LHD 4EFE MTM 5F
08/1979 TOYOTA COROLLA (TE71L-ELMEBW) XE EUR EUG LB LHD 2TB MTM 5F 2D
bhnorbert
Visszajáró
Visszajáró

Re: Kuplung hidraulika

Hozzászólás Szerző: bhnorbert »

pézsé írta:Ha jól értem a főhenger(a tűzfalon) nem ereszt az utastér felé csak a tartály tetején van pocsolás. Lehet túl magasra lett töltve a folyadék? Az az kis fekete úszó a folyadékban megvan neked? az csillapít. Pucold szépen le a kupakokat, nézd meg nem repedt-e vagy hogy jól zár-e. normál szintnél nem kéne mancsosnak lenni.

Munkahenger (a motoron) pucold ki a porvédőt, nézz alá és ott is takarítsd ki. Töröld le a nyomórudat is. pár pumpálás, nyomva tartás után látszik ha nedvedzik, akkor csere, vagy felújítás. a felújításnál figyelni kell mert nem biztos hogy jó lesz, hibától függően. A legtutibb ha cseréled.
Ha nagyon folyik akkor a tartály szinten is lehet látni hogy szökik a folyadék, persze ha nem szökik ki a kupakon.
Szevasz Pézsé!

Köszönöm a hozzászólásodat!

A főhenger a tűzfal felőli felfekvési vonala mentén nem ereszt. A tartálynak is éppen csak a közepén lévő kis kiemelkedő része fékfolyadékos. Amióta megvan az autónk, még soha nem vettem le én a kupakot, úgyhogy nem tudom, hogy túlzottan fel lett-e töltve és, hogy megvan-e benne a kis fekete úszó, de majd +nézem!

A munkahengert (váltón) szintén meg kell néznem akkor.

Üdv!
bhnorbert
Visszajáró
Visszajáró

Váltóházba belépő kapcsolórúd végi porvédő

Hozzászólás Szerző: bhnorbert »

Szevasztok Fórumozók!

A kuplung munkahenger porvédő gumijánál a szivárgást nagyon elnéztem, pedig nem is voltam berúgva, amikor szemrevételeztem a motortér azon részét. :oops:
Amit akkor a kuplung munkahenger részének néztem, az valójában a váltóházba a tűzfal felőli oldalon belépő sebességváltó kapcsolórúd végén és a váltóház találkozásánál lévő porvédő gumi. (Aktívszén szűrő alatt) :oops: Nem tudom sem a váltó azon részének, sem a kérdéses porvédő gumi alatti alkatrész nevét. :?:

A kérdéses rész(ek):

[img=http://www.kephost.com/thumb/2014/5/9/a ... sk1_tn.jpg]

[img=http://www.kephost.com/thumb/2014/5/9/a ... j5n_tn.jpg]

Legyetek olyan kedvesek és homályosítsatok fel, hogy mi az az alkatrész és mitől lehet olajos?

Köszönöm!

Üdvözlet Mindenkiknek!
Ghee
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Re: Autoreszelgetes

Hozzászólás Szerző: Ghee »

nekem már ilyen 2008 óta, nem lett nagyobb kosz azóta sem, a váltót meg két újjal lehet kapcsolni. lehet az is, hogy cseréltek váltóolajat és kissé túltöltötték és kinyomta a felesleget. az alábbi képen látszik is, hogy mit kéne cserélni, ha szivárgásról lenne szó:

http://www.google.hu/imgres?imgurl=http ... =0&ndsp=26
'00, EE111, 4E-FE, Harmony
Lev988
Újonc
Újonc

E12 - nincs hátsó fék

Hozzászólás Szerző: Lev988 »

Hellosztok,

2002-es Toyota Corolla 1.4B E12-őm van. Hátul nem nagyon van tárcsafék.
Fékpofákat cseréltem rajta, a tárcsa jó állapotban van, csak rozsdás. Pofa cseréléskor lelégtelenítettük mind két hátsó féket (látván, hogy rozsdásak). Még a garázsban jónak is tűnt.
Azóta használtam az autót elég sokat. Bal oldalon semmi fék nincs - tiszta rozsda a tárcsa. A jobb oldalon egy hangyafasznyi van - épphogy látni némi fémes csíkot a tárcsán.
Az első fékek teljesen rendben vannak (ott tárcsát és pofát is cseréltem már).
Én arra gondolok, hogy a munkahenger be van állva, esetleg főfékhenger hiba lehet.
Van valaki, aki találkozott már ezzel a jelenséggel? Mit javasoltok?

A segítséget előre is köszönöm.
üdv,
Levi
pézsé
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 1999
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Luna

Hozzászólás Szerző: pézsé »

Ha légtelenítéskor felépült a nyomás hátul és szépen keményedett a pedál és nem esett be akkor a főhengerre nem gyanakodnék első körben.
Nézd meg a fékcsöveket, nincsenek-e sérülve, horpadva.
Kapd szét az egyik hátsó féket és próbáld meg bejáratni.
Én levenném előtte a porvédőt, mi van alatta, ereszt-e, vakrozsdás-e, ha nem, akkor járatnám. Egyébként felújítás vagy csere.
Valaki finoman pumpál és megnézed moccan-e valami. Nem tudom 1 vagy 2 dugattyús a fék, de ha valamelyik megmoccant vissza kell nyomni és ismételni amíg szépen nem jár. Hatékonyabb ha a az egyiket a kettőből eleve fixálod és csak az egyiket járatod majd csere a másikkal.

Remélem érthető voltam, majd jönnek a rutinosabbak és kijavítanak. :-D
12/1998 TOYOTA COROLLA (EE111L-DLMDKW) TERRA UKP EUR LB LHD 4EFE MTM 5F
08/1979 TOYOTA COROLLA (TE71L-ELMEBW) XE EUR EUG LB LHD 2TB MTM 5F 2D
potix
Újonc
Újonc

Gázolajszűrő csere

Hozzászólás Szerző: potix »

Sziasztok!

Nemrég sikerült vennem egy Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback-et, E12! Ilyenkor alap, hogy az összes szűrő és olajcsere! Viszont a gázolajszűrő cserében kis segítségre lenne szükségem, hogy kell-e légteleníteni vagy az újat beszerelés előtt feltölteni gázolajjal vagy csak egyszerűen lecsavarni a régit és az újat fel?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv.: Potix
Hosiminh
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Hosiminh »

Üdv:

csinált már vki generátor csapágyazást e10-en (4e-fe)?

meglehetősen hangosan csörömpöl, alapjáraton fogyasztók bekapcsolása után egy kis idővel (ablakfűtés, szellőztetés, lámpa).

generátor csapágyra gyanakszom, egyébként szépen frankón tölt, ezzel nincs is baj.

kétféle generátorral gyártották, honnan tudom megállapítani hogy az enyém melyik?
esetleg tudtok tanácsolni vmi hasznosat, mire figyeljek, jó minőségű csapágy, és ha már megvan bontva mit érdemes cserélni (szénkeféről már hallottam, hogy ha szétvan kapva a generátor, azt érdemes mindig cserélni)?

köszi.
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

Hosiminh írta:Üdv:

csinált már vki generátor csapágyazást e10-en (4e-fe)?

meglehetősen hangosan csörömpöl, alapjáraton fogyasztók bekapcsolása után egy kis idővel (ablakfűtés, szellőztetés, lámpa).

generátor csapágyra gyanakszom, egyébként szépen frankón tölt, ezzel nincs is baj.

kétféle generátorral gyártották, honnan tudom megállapítani hogy az enyém melyik?
esetleg tudtok tanácsolni vmi hasznosat, mire figyeljek, jó minőségű csapágy, és ha már megvan bontva mit érdemes cserélni (szénkeféről már hallottam, hogy ha szétvan kapva a generátor, azt érdemes mindig cserélni)?

köszi.
Vidd el generátoroshoz a forgórészt, és cseréltesd le a csúszógyűrűket. 2-3 ezer Ft körül megcsinálják. Cseréld le a feszszabályzót, csapágyakat (zárt, és nagyfordulatú csapágy legyen), és gyakorlatilag új a generátor.

Szerintem, ha volt módosítás, akkor 95 volt a vízválasztó. Ha a tied 80egynéhány lóerős, akkor a módosítás előtti, ha 75 akkor utáni.
Zolee11
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2019
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Egyéb

Hozzászólás Szerző: Zolee11 »

Időközben megérkeztek a váltó bowden perselyei, és szilentjei, illetva azok pont nem mert olyan nincs külön, csak a váltóbowdennel lehet kapni egyben... :agyadnalvagy:
Szóval amit külön lehet kapni azt mind megkaptam. Ezek a perselyek műanyagból valának, de ezt pézsétől már előre tudtam így nagy meglepetés nem ért.
Korábban átnéztem itt a dolgokat és ahol a Cover Control nevű kis téglalap alakú persely van, ott nekem kb. 3mm-t lötyög a kar, remélem csak a persely van így elkopva, hanem rendelhetek kart is. :(
A többi helyen nem éreztem lötyögést, de ha már szétszedem, akkor cserélem mind. A váltó bowden szilentjei ránézésre is elnyűttek, érzésre nem lötyögnek, de ha nagyon ki vannak, akkor be kell tennem egy, azaz kettő 608RS csapágyat. Esetleg megpróbálom a kiszedett darabokból legyártatni valahol a szilentet, és később visszacserélni.

Kérdésem az lenne, hogy mindenhol zsírozni kell, ez főként a műanyag perselyes helyekre kérdezem (gondolom kell), és ha igen, milyen zsírt célszerű használni?

Megpróbálom csak a légszűrő ház leszerelésével megoldani a dolgot, de ha mégsem elég a hely, akkor az aktívszenes szűrőt nyugodtan szétkaphatom ahol érem, vagy azért van valami szabály, hogy mit szabad lehúzni és honnan, esetleg mit nem :?:
'19 Corolla Touring Sports 1.8 Hybrid Comfort Tech e-CVT
Hosiminh
Visszajáró
Visszajáró

Lackó írta:
Vidd el generátoroshoz a forgórészt, és cseréltesd le a csúszógyűrűket. 2-3 ezer Ft körül megcsinálják. Cseréld le a feszszabályzót, csapágyakat (zárt, és nagyfordulatú csapágy legyen), és gyakorlatilag új a generátor.

Szerintem, ha volt módosítás, akkor 95 volt a vízválasztó. Ha a tied 80egynéhány lóerős, akkor a módosítás előtti, ha 75 akkor utáni.
az enyém a gyengébb 75 lovas.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Hosiminh 2014 máj. 17, 12:37 pm-kor.
Hosiminh
Visszajáró
Visszajáró

más:

vette már le valaki az ajtók gumikéderét? levenném, és szépen megragasztanám a szakadt részeken, mert próbáltam ragasztani az ajtón, de sz.r lett.
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Re: E12 - nincs hátsó fék

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Lev988 írta:Hellosztok,

2002-es Toyota Corolla 1.4B E12-őm van. Hátul nem nagyon van tárcsafék.
Fékpofákat cseréltem rajta, a tárcsa jó állapotban van, csak rozsdás. Pofa cseréléskor lelégtelenítettük mind két hátsó féket (látván, hogy rozsdásak). Még a garázsban jónak is tűnt.
Azóta használtam az autót elég sokat. Bal oldalon semmi fék nincs - tiszta rozsda a tárcsa. A jobb oldalon egy hangyafasznyi van - épphogy látni némi fémes csíkot a tárcsán.
Az első fékek teljesen rendben vannak (ott tárcsát és pofát is cseréltem már).
Én arra gondolok, hogy a munkahenger be van állva, esetleg főfékhenger hiba lehet.
Van valaki, aki találkozott már ezzel a jelenséggel? Mit javasoltok?

A segítséget előre is köszönöm.
üdv,
Levi

A tárcsák belső feléhez sem ér hozzá a fékbetét? Ha belül rendben van, akkor sanszos, hogy az úszónyereg csapjai vannak beállva. Lehet hozzá felújító készletet venni, de ha még nem csináltál ilyet, inkább bízd szakemberre.
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Re: Gázolajszűrő csere

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

potix írta:Sziasztok!

Nemrég sikerült vennem egy Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback-et, E12! Ilyenkor alap, hogy az összes szűrő és olajcsere! Viszont a gázolajszűrő cserében kis segítségre lenne szükségem, hogy kell-e légteleníteni vagy az újat beszerelés előtt feltölteni gázolajjal vagy csak egyszerűen lecsavarni a régit és az újat fel?

A gázolajszűrőn van egy kis pumpa, azzal tudod légteleníteni. 60e km-enként érdemes cserélni. Ebből, és olajszűrőből csak gyárit! :wink:
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi

Re: Gázolajszűrő csere

Hozzászólás Szerző: Bruce E9 »

PiciPeti írta:
potix írta:Sziasztok!

A gázolajszűrőn van egy kis pumpa, azzal tudod légteleníteni. 60e km-enként érdemes cserélni. Ebből, és olajszűrőből csak gyárit! :wink:
Én úgy tenném fel, hogy előtte még fel is tölteném gázolajjal, majd utána pumpálnék rajta 3-4-et. Így biztosan beindul.
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Válasz küldése