Autoreszelgetes

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
Janesz
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Janesz »

Ha jol hallom kopog a motor.idom meg nem volt rendesen utananezni h mi is pontosan a hiba(hang) oka, vizsgaidoszak min veget er majd akkor meglesem pontosan. Szereleshez ertek az a szakmam es mar volt szerencsem iet csinalni mas markan. Arat azert kerdeztem h mire keszuljek mi az a minimum ami zsebbe legyen mert ugye nem markankent, tipusonkent is mas az arres. Illetve a turesekrol nincs meg dokumentaciom( csapagyok min meretei stb.) Alkatreszbe csak gyari v gyari minosegut hasznalok u.gyari nem eri meg sztem kicsit olcsobb de nagyon hamar cseres lesz.
Toyota Corolla AE92 Liftback GL 1989
TRD
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TRD »

Valakinek tekerõs TRD ECU 4a-g-hez...;)

[web]http://rarecorollaparts.blogspot.nl/201 ... 2e-te.html[/web]
AE92 2.0 GT hatchback (3SGE) :TRD:
KE70 ??? Coupe
Lev988
Újonc
Újonc

E12 (1.4B) váltó leszerelés

Hozzászólás Szerző: Lev988 »

Hellosztok,

van egy 2002-es E12-es 1.4B Corollám. Kuplungot akarok benne cserélni. Így, ahogy átnéztem, hogy fogom csinálni, felmerült bennem egy kérdés.
Ahogy kinyitom a motorháztetõt, szembõl nézve van ugye a motor bal oldalán egy tartó bak/konzol, a motor és a váltó találkozásánál pedig van egy (csapos, hengeres) bak elõl és egy hátul a váltóhoz rögzítve.
Az alsó váz(ak) lecsavarozása nélkül hogyan tudom levenni a váltót? (amennyire észrevettem, ezeknek a bakoknak azok a csavarjai, amikkel ehhez az alsó vázhoz vannak rögzítve, nem nagyon férhetõek hozzá)
Elõre is köszönöm, ha segít vki.

Itt van egy video, amiben az arc kiveszi a bakokat (1:55-2:10, sajnos az egész videót pénzért árulja ebayen):
http://www.youtube.com/watch?v=UoYwXomqNk4
Itt ugyanannak a videója, és mutogat is az alsó váznál, de nem az odatartozó hang van alatta:
http://www.youtube.com/watch?v=hLKex6zRw0Y
Itt pedig egy, amiben lecsavarozzák az egész vázat:
http://www.youtube.com/watch?v=1hCL2s-Gv_0

Aztán, lehet, hogy egyik sem túl jó alap, mert ezek amcsiban készültek és ott nagyobb motorok vannak, így lehet a bakok is mások.
A váz felépítés sem ugyanolyan, mint amit az utolsó videóban lecsavarnak. De én azt nem akarnám bántani, mert hozzá van fogva a kormány rudazat és a felfüggesztéshez is megy rajta vmi. Azt néztem, hogy kiférne a váltó, ha a bakok nem lennének annyira útban.

üdv,
Levi
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Re: E12 (1.4B) váltó leszerelés

Hozzászólás Szerző: Jorn »

Lev988 írta:Hellosztok,

van egy 2002-es E12-es 1.4B Corollám. Kuplungot akarok benne cserélni. Így, ahogy átnéztem, hogy fogom csinálni, felmerült bennem egy kérdés.
Ahogy kinyitom a motorháztetõt, szembõl nézve van ugye a motor bal oldalán egy tartó bak/konzol, a motor és a váltó találkozásánál pedig van egy (csapos, hengeres) bak elõl és egy hátul a váltóhoz rögzítve.
Az alsó váz(ak) lecsavarozása nélkül hogyan tudom levenni a váltót? (amennyire észrevettem, ezeknek a bakoknak azok a csavarjai, amikkel ehhez az alsó vázhoz vannak rögzítve, nem nagyon férhetõek hozzá)
Elõre is köszönöm, ha segít vki.

Itt van egy video, amiben az arc kiveszi a bakokat (1:55-2:10, sajnos az egész videót pénzért árulja ebayen):
http://www.youtube.com/watch?v=UoYwXomqNk4
Itt ugyanannak a videója, és mutogat is az alsó váznál, de nem az odatartozó hang van alatta:
http://www.youtube.com/watch?v=hLKex6zRw0Y
Itt pedig egy, amiben lecsavarozzák az egész vázat:
http://www.youtube.com/watch?v=1hCL2s-Gv_0

Aztán, lehet, hogy egyik sem túl jó alap, mert ezek amcsiban készültek és ott nagyobb motorok vannak, így lehet a bakok is mások.
A váz felépítés sem ugyanolyan, mint amit az utolsó videóban lecsavarnak. De én azt nem akarnám bántani, mert hozzá van fogva a kormány rudazat és a felfüggesztéshez is megy rajta vmi. Azt néztem, hogy kiférne a váltó, ha a bakok nem lennének annyira útban.

üdv,
Levi
E11-nél biztosan mûködik, csak annyira kell elbillenteni/leereszteni a motort, hogy a váltót oldalirányba le lehessen húzni.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Holli
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 1989
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: XL
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)

Re: Autoreszelgetes

Hozzászólás Szerző: Holli »

Érdeklődnék a tapasztaltaktól, hogy mennyire szoktak össze rohadni hátul a fékcsövek E9-en??
Csak, hogy lelkileg, hogy készüljek?? Lengéscsillapító csere lesz és nem szeretnék fékcsövet is cserélni! :D
Toyota Corolla AE92 Sedan 1.6 XL 1989
Toyota Avensis T22 Liftback 2.0 Leather Sol 1999
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Általában megnyílnak, de szigorúan megfelelő fékcsőkulccsal kell nekiállni, nem sima villással...
Ha berohad (az se jellemző), akkor inkább a munkahenger csatlakozásánál.

Gátló cseréhez egyébként (ha még nincs), akkor érdemes benyesni flex-el a gátló szárán lévő fékcső tartót, kicsit széthajlítani fogóval és ki lehet bújtatni a fékcsövet. Így nem kell megbontani a fékrendszert és légteleníteni sem. Legtöbbünk így csinálja.
Több utángyártott gátló már alap helyzetben is be van vágva.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Holli
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Holli »

Köszi a gyors választ. Ezért fontos a típus ismeret! :D
Ha csere érettek a csövek, akkor úgy is szét kell szednem. :)
Majd holnap kiderül.
Toyota Corolla AE92 Sedan 1.6 XL 1989
Toyota Avensis T22 Liftback 2.0 Leather Sol 1999
cslaci105
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1987

Hozzászólás Szerző: cslaci105 »

Egy csúsztatható lemezzel van a fékcső a lengéscsillapítóhoz rögzítve. Ez a csúsztatható lemez fogóval lehúzható, és akkor fog látszani hogy van-e már kivágás a fékcső tartó nyúlványon.
1.8D XL - 1C - CE90
Corolla Verso II - 1ZZFE - ZNR11L
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Kapcsolat:

Vérmérgezés

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Kiskorunkba mindig mondták a szülők:
Ha megvágod magad, megsérülsz, jól fertőtlenítsd ki, mert a végén elfertőződik.
Nagy sérülésnél volt, hogy még tetanuszt is kaptunk.

A vérmérgezés komoly dolog! Elindul a kezeden a csík aztán....

Egyik alkatrész nagykernél a kapcsolattartóm 2 hétig betegszabin volt. Most, hogy tudtunk beszélni, érdeklődtem mi volt.
Kiderült, hogy vérmérgezést kapott. Az okát nem írom le, mert pitiáner és nevetséges :)
Szó mi szó, hüvelykujjánál megsérült (fertőtlenített eszköztől!!), majd el is látta, lefertőtlenítette és bekötözte. Nem is volt nagy seb, nem is tulajdonítottak neki jelentőséget.

Egyik nap arra kell, "mintha kicsi lenne a kezén a bőr". Akárhogy tartotta, fordította nagyon fájt a keze. Látta, hogy a hüvelykujja felé erősen piros. Bement a kórházba, hogymegnézzék mi az, és hogy írjanak fel neki valami antibiotikumot. A kórházban közölték, hogy telefonáljon haza, hogy valaki hozzon neki ruhát, mert azonnal műtik!

Ekkor a piros "csík" már a hónaljáig ért:

Kép

Természetesen vérmérgezést kapott.
Megkérdezte az orvost, hogy nagy baj is lehetett volna belőle? Mondta a doki, hogyha elérte volna a tüdejét, elalszik és nem ébred már fel többé...
Megműtötték az ujját, kitisztították a seb kornyékét, az ereibe antibiotikumot pumpáltak sokszor egymás után. (el is durrant két kisebb vénája).
Végülis megúszta.

Csak azért írtam be, hogy érdemes komolyan venni. Van, hogy az olajsár, vagy éppen a rozsdás vas tunkolódik a húsomba 1-2 szerelés közben. Lemosom, beleöntök egy kis arcszeszt aztán reménykedem. Egyszer mentem tetanuszért, amikor meggyőztek, mert megharapott egy egér... :lol:

A másik, ami kicsit rémisztő, hogy fél nap alatt a csuklójától elment a hónaljáig a "csík".
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Pa7r1k
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Pa7r1k »

Sziasztok!

Nos segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy corolla e11 es ráncfelvarott gépállatom, útólagosan van beszerelve a központi zár (nem távírányítóval nyitható, csak kulcs) ha jól tudom bosh márkájú (jó sz*r :D ) a probléma az hogy kinyitom bal oldalt akkor nem nyitja a többit de viszont a kormány oszlop környékén jön egy kattogó hang, és akkor fogja be ha felhúzom a jobb oldalit. Ez fordított helyzetben is fentáll. A kérdésem az lenne hogy tudtok-e valami megoldást erre, kapcsoló hiba vagy biztosíték vagy mi egyébb lehetne. Ill. ma találtam meg a bal oldalon a kinyitható tartó mögött egy biztosíték táblát, vajon oda lehet bekötve a zár?

Válaszotokat köszönöm
Üdv Patrik.!
toytomi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Re: Vérmérgezés

Hozzászólás Szerző: toytomi »

Pacsker írta:Kiskorunkba mindig mondták a szülők:

Egyik alkatrész nagykernél a kapcsolattartóm 2 hétig betegszabin volt. Most, hogy tudtunk beszélni, érdeklődtem mi volt.
Kiderült, hogy vérmérgezést kapott. Az okát nem írom le, mert pitiáner és nevetséges :)
Szó mi szó, hüvelykujjánál megsérült (fertőtlenített eszköztől!!), majd el is látta, lefertőtlenítette és bekötözte. Nem is volt nagy seb, nem is tulajdonítottak neki jelentőséget.

Egyik nap arra kell, "mintha kicsi lenne a kezén a bőr". Akárhogy tartotta, fordította nagyon fájt a keze. Látta, hogy a hüvelykujja felé erősen piros. Bement a kórházba, hogymegnézzék mi az, és hogy írjanak fel neki valami antibiotikumot. A kórházban közölték, hogy telefonáljon haza, hogy valaki hozzon neki ruhát, mert azonnal műtik!

Kép

Megkérdezte az orvost, hogy nagy baj is lehetett volna belőle? Mondta a doki, hogyha elérte volna a tüdejét, elalszik és nem ébred már fel többé...
Megműtötték az ujját, kitisztították a seb kornyékét, az ereibe antibiotikumot pumpáltak sokszor egymás után. (el is durrant két kisebb vénája).
Végülis megúszta.

Csak azért írtam be, hogy érdemes komolyan venni. Van, hogy az olajsár, vagy éppen a rozsdás vas tunkolódik a húsomba 1-2 szerelés közben. Lemosom, beleöntök egy kis arcszeszt aztán reménykedem. Egyszer mentem tetanuszért, amikor meggyőztek, mert megharapott egy egér... :lol:

A másik, ami kicsit rémisztő, hogy fél nap alatt a csuklójától elment a hónaljáig a "csík".

Egy idő után már immunissá válsz. Felülírja DNS-edet! :lol: Nekem is tök fekete a kezem, meg mindig sebes. Már akárhogy suvickolom nem jön ki a kis gödröcskékből.:lol: De gondolom mindenkinek ilyen, aki mindennap szerel. :D
:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport - R.I.P.

:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport

CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

Ultra derm+kávézacc a tuti! :D
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Köszi, hogy megosztottad velünk. Most már látom, hogy néz ki ha baj van. Én is hallottam már olyat, hogy ártatlan ágy sarkába rugásból lábujj amputáció lett... :(
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra

Hozzászólás Szerző: Jorn »

Találkoztatok már olyannal, hogy az üzemanyagszint-jelző mutató ugrál, álló, de járó motorú autónál is ?

Kb. másodpercenként picit (tized osztásnyit) fel, le, véletlenszerűen...
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
to4m5i
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Kapcsolat:

Re: Vérmérgezés

Hozzászólás Szerző: to4m5i »

Pacsker írta:Kiskorunkba mindig mondták a szülők:

Kép

Végülis megúszta.

Kellemetlen, de legalább szerencsésen megúszta!
egyre inkább olyan jeleket kapok az "égiektől", hogy maradjak inkább puzzlenél és a csillámpóniknál.
De sajnos mindíg van mit szerelni, ha nem autót, akkor mást.
Amúgy szervezet függő is, nekem is nagyon sok "mélyebb" sebem volt már (nem legó okozta) és 3-4 napig vörös, gyulladt, fáj, de sajnos Magyarországon ott tartunk, ha bemegyek vele a sűrgősségire, kiröhögnek. Ugyhogy már én érezném magam kellemetlenül, tehát maradt az Aloe Vera+betadin+körömvirág krém :D

Én még ilyen vérmérgezésről ilyen kis balesetből eredően nem is hallottam...
„Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít.”
Kép 1980 - Toyota Corolla KE70 Liftback - 4AGE
Válasz küldése