Mindenről, akármikor, akárkivel

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Vagy használd az Amigo nevû cuccot.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Gugyor
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Gugyor »

ismét találkoztam kis barátommal a Dunán.majd megvadult mikor mondtam hogy a corollával jöttem.megengedtem hogy beüljön a sofõr ülésbe.rég láttam ilyen örömöt ember arcán
Corolla AE92 GTI HB
Toyota carina e gli
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

Tudja valaki, hogy a régi M0-ás nemrég felújított és átadott szakaszán mennyi a sebességkorlát?
Tegnap felmentem a 6-osról és majdnem 20 perc múlva láttam az elsõ (elektromos) táblát 110-el. Node addig? Kifijaborja tudná megemondani? :?
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Elvileg 110 végig, kivéve ahol korlátozó tábla van. (Halásztelki, Dunaharaszti lehajtó, stb..)
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
IceRocko
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1992
Autód típusa (és generációja): Corolla E10
Autód felszereltségi jelölése: XLi
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)

Hozzászólás Szerző: IceRocko »

Amirõl beszélsz (újonnan átadott szakasz) végig 100km/h. A korlátozott lehajtóknál, 90km/h-s korlátozás, számomra érthetetlen módon.
EE101 Sedan, 7A-FE
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Slampixxx »

Kicsit elmaradtam a beszámolóval, úgyhogy most rõgtõn kettõvel jõvõk:
07.26-án életem elsõ svájci utunknak vágtunk neki egyik barátommal, egy mindkettõnk számára eddig ismeretlen angol Roverrel. Sokan leírtak minket, hogy úgyis lerohadunk, de semmi baj nem volt. :D Már Magyarországon eltévedtünk, a barátom szenttül hitt a GPS-nek, hiába mondtam, hogy arra nincs út... Legalábbis aszfaltos...
Kép
Kép
Az autónak semmi baja nem volt, azt leszámítva, hogy kb 10 órától 18 óráig szinte használhatatlan volt a hõségtõl az autó, annyira elgyengült. Emelkedõn nem ritkán 3-asig vissza kellett váltani. Sajnos ez a túránk tõbbnyire az autópályán zajlott, nem volt sok idõnk nézelõdni, bibelõdni. Ami lenyûgõzõtt már elsõre: a nyugalom, a türelem, a tisztelet mások iránt. Autópályán ha 60-as korlátozás van, az 60. X5-nek, Opelnek, Ferrarinak, mindenki betartja. Nincs villogás, nincs tolakodás, nem túrják le a másikat. Fantasztikus :!:
Valamikor szombat késõ este felszedtük a 2. motort is, és majdhogynem a mi tiszteletünkre pont tüzijáték volt a faluban... :)
Kép
Hulla fáradtak voltunk már, csobbantunk picit egy út menti valami forrásvíz féleségben. Hihetetlen kristálytiszta, finom, iható víz csordogált benne.
Kép
Zürich kertvárosi részében megaludtunk, én kint feküdtem az utánfutón, kellemes idõ volt. 8)
Kép
Az elsõ szürke motort konkrétan Svájc legtávolabbi részébõl sikerült megvenni, úgyhogy utaztunk érte nagyjából 1200-1300 km-t, egyirányba...

További képek itt
Kép
Kép
Corolla KE50 Liftback_ 1977
Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986

·A komoly vasak hátul tekernek·
Kép
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Svájc II
Most sem egy japán mûszerrel indultunk neki, fõ az izgalom: egy Alfa Romeo volt a szállítónk... 8)
Az elsõ túrán kihagyott dolgok miatt most 1 nappal hosszabbra terveztem, már csütõrtõk este elindultunk [volna], hogy pénteken tudjunk nézelõdni. Csak volna, mert délután 3 óráig konkrétan még utánfutóm se volt, GPS este 9 órakkor került a kezembe, és utána a motoromból még ki is fogyott a benzin. Éjfél felé már minden kapkodást felhagytam, indulunk amikor indulunk alapon folytattuk tovább. :lol: Hajnali 2 órakkor sikerült is felkerülni az M1-esre, így útbavettük Svájcot. Insbruck-nál picit eltévedtünk, az autópályán véletlen Olaszország felé vettük az irányt. Oké, semmi gond, megfordulunk. Ha a tetü kapus engedte volna... Ki kellett fizetni a 7,9 eurós autópályahasználati díjat, holott csak vissza akartunk menni... Nem tudtam, hogy visszafelé is kell e fizetni, vagy nem, így 20 km-t falvakon keresztül mentünk inkább. És eszméletlen szép volt:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Sajnos a pénteki nézelõdés nem annyira jõtt õssze, bár egy picit azért beiktattunk. Kiderült, hogy az utánfutón nincs világítás, így megálltam egy számomra jónak vélt helyen és nekiláttunk szerelgetni. Azt hittük sikerült, de késõbb kiderült mégse. A csajok [anyum + barátnõm] addig beültek teázni, majd mikor végeztünk, a fiúk is csatlakoztak hozzájuk. Majd megdõbbenve tapasztaltam, hogy a szerény Alfánk kapott egy kis ajándékot, elvileg tilosban parkolás...
Kép
Kép
Kép
Szombatra jutott szépen a látnivalókból is, ez a zõldellõ táj Hergiswill. Annyira gyõnyõrû, és csodás, szerelmes lettem :luv: A fotók nem adják vissza, ezt látni kell élõben :!:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Most nagy zsákmányolásra készültem, 7 darabat terméket kellett õsszelogisztikázni másfél napra. Nem volt kõnnyû, volt, aki otthon se volt, el kellett utalnom elõre egy tetemes õsszeget, a kulcsot, papírt otthagyta egy postaládában... A másik éppen Olaszországból tartott haza, mi elõbb értünk oda, azt mondta, hogy nyugodtan pakoljuk fel addig a robogót, majd érkezik 20-30 perc múlva. Megjelent egy X6-ossal, hozott nekünk 6 doboz Colát, a robogóban még volt vagy 6 tekercs bontatlan kéztõrlõ, azokat is nekünk adta... :) Az egyiket mi ébresztettük, olyan korán mentünk. A Mazda blokkosok viszont full trógerek voltak, majdhogynem ilyen vidéki suttyók. Szerencsére volt markoló, így pikk-pakk feldobta a tõbb száz kilós tõmeget, azzal nem kellett szórakozni. De a mondjuk 150,50 frankos árból még a 0,50 frankért is tartotta a markát, addig nem volt hajlandó aláírni az adás-vételit. Az utolsó motort sajnos kicsit elhúztuk, sõtét volt, késõ volt, párás, nyálkás idõ... éhesek voltunk, nyûgõsek voltunk... majdnem a francia határ, de kárpótolt minket a gyõnyõrû hegyek kõzti város, szerpentinekkel.
Bernbe muszáj volt bemennünk, korgott a gyomrunk. Belváros jellegû részben hatalmas mozgolódás, buli, fiatalok, zene... Találtunk valami kertes-kiülõs rendezvényt, olyan eszméletlen finom hamburger-sültkrumpli kombót ettünk, megnyaltuk mind a 20 ujjunk :!: :D
Kép
Kép
Õsszeségében ez már egy nagyon szép, izgalmas túra volt, teli kihívással. Hazafelé maximum 90-es tempó, afelett bármikor be tudott szitálni a szerelvény.

További fotók itt
Kép
Kép
Corolla TE51 Liftback
Model F_ 1986

Kép
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

Sziasztok, van valakinek tapasztalata a következõ webáruházzal/céggel kapcsolatban:

http://autoalkatreszwebaruhaz.hu/

Itt találtam hátsó bosal dobot az enyémre, sehol máshol. Esetleg valakinek kedvezménye nincs itt?

Köszi
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Lyani
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2012
Autód típusa (és generációja): Auris
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Lyani »

Szia!
Nekem jók a tapasztalataim, és kedvezményem is van. ;)
Auris MK1 HSD Sol 5 door Hatchback
OFF: 2003 Patrol Y61 LWB ZD30
MFerenc
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: MFerenc »

Slampixx, én július végén, augusztus elején voltam 2 hetet Luzernben és még sok helyen Svájcban, Hergiswilen csak áthajtottam párszor... Gyönyörû az a környék és az egész ország...
1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt
toytomi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1989
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: toytomi »

Slampi! Hallom el akarsz vegyülni a gyémántosok közt a busszal??!! :lol: :lol:
:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport - R.I.P.

:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport

CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
Lyani
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2012
Autód típusa (és generációja): Auris
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Lyani »

Sziasztok! Valakinek van SÓS gumicsöve 3sfe motorhoz, ami a vékonyabbik ami a motorból kijön? 10 centis darab kéne.
Legalább egy átmérõ kéne, hogy obiba vegyék megfelelõ slagot?
Auris MK1 HSD Sol 5 door Hatchback
OFF: 2003 Patrol Y61 LWB ZD30
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

toytomi írta:Slampi! Hallom el akarsz vegyülni a gyémántosok közt a busszal??!! :lol: :lol:
Gyémántosok? 8)
Corolla TE51 Liftback
Model F_ 1986

Kép
Közlekes
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Közlekes »

Évfolyamtárs diplomamunkája, közlekedés témában, akinek van kedve és ideje, töltse ki. Köszi!

"Diplomámban egyébként a közúti jelzésrendszer átfogó reformjával foglalkozom, mivel nyáron tök jól belejöttem a kötözködésbe a BKK-nál.

Szóval a kérdõív:

https://docs.google.com/forms/d/1MxEPLD ... o/viewform

A kitöltés kb. 20 perc (komótosan), de ha úgy érzitek, hogy már nem bírjátok tovább, akkor se csukjátok be a kérdõívet, hanem lépegessetek el a végéig, és küldjétek el, ami addig megvan. Így legalább nem vész kárba semmi." http://vegzetmernokei.blogspot.hu/2013/11/kerdoiv.html
BMW M1, Porsche 935 (slot car) http://carrera-servo.blog.hu/
toytomi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1989
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: toytomi »

Slampixxx írta:
toytomi írta:Slampi! Hallom el akarsz vegyülni a gyémántosok közt a busszal??!! :lol: :lol:
Gyémántosok? 8)
Mitsubishi Klub Hungary
:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport - R.I.P.

:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport

CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
Válasz küldése