Kerékcsapágy csere
- Bruce E9
- Fanatikus fórumozó
- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kerékcsapágy csere
Kb. már negyedszer kell cserélni az E9 1.8D-n az elsõ kerékcsapágyamat 3 éven belül. Ebbõl kétszer 500 km-t bírt ki a csapágy.
Most legutóbb 1 éve volt cserélve (japán csapágyra) és megint "darálógép hang" jön a csapágyból.
Kezd az a gyanúm lenni, hogy valami huncutság lehet benne, vagy rosszul van berakva. Neves szakiktól hallottam, hogy E9-nél túl lehet húzni a csapágyat. Ti mit tudtok errõl, mire kell vigyázni, hogyan kell megcsinálni, más járt-e már hasonlóan?
Ide írhatjátok a tapasztalatokat.
Most legutóbb 1 éve volt cserélve (japán csapágyra) és megint "darálógép hang" jön a csapágyból.
Kezd az a gyanúm lenni, hogy valami huncutság lehet benne, vagy rosszul van berakva. Neves szakiktól hallottam, hogy E9-nél túl lehet húzni a csapágyat. Ti mit tudtok errõl, mire kell vigyázni, hogyan kell megcsinálni, más járt-e már hasonlóan?
Ide írhatjátok a tapasztalatokat.
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
- Fiszy
- Visszajáró
- Kapcsolat:
Igaz hogy nekem nem E9-em van, de kerékcsapágy problémám volt nekem is. Amikor megvettem, már úgy hoztam el, csak akkor még nem tudtam hogy mi a probléma. Én akkor fékre gyanakodtam, aztán kicsit késõbb egy nagy reccsenés után kiderült hogy gyakorlatilag eltûnt belõle a csapágy, úgyhogy elvittem egy autószerelõ barátomhoz. Vele megvettük a csapágyat, és mindjárt be is szereltük. Aztán hazafelé, úgy kb. félúton meg is adta magát. Ismét. De mint kiderült, csak azért, mert az egyik oldalt fordítva szerelték be. Újabb csere, és azóta semmi gond vele.
Százszor eltaposhatsz, újra felállok,
Az utam végig kell járnom.
>>Pokolgép<<
jelenleg semmi, de volt már, és lesz is majd egy:KE70
Az utam végig kell járnom.
>>Pokolgép<<
jelenleg semmi, de volt már, és lesz is majd egy:KE70
-
- Aktív fóruméletet élõ
Én kerékagycsapágyat még csak biciklin cseréltem, de -ha ez segít- ahogy az Autó-motor idei 14. számában írják (pont ez a téma) a '90 elõtti autóknál jellemzõ a kúpgörgõs csapágyak használata, fõleg hátsó keréknél, és ott azt írják, hogy vissza/beszerelésnél teljesen meg kell húzni, nem kell tépni, majd a csapágy kopottságától függõen 1/4, 1/2, 3/4 fordulatot vissza kell lazítani és ebben az állapotban nem szabad se kotyognia, se szorulnia, csak simán futnia.
Ha esetleg nem helytállóak az említett újságból való információk, vagy haszontalanok, akkor tépem szét
Ha esetleg nem helytállóak az említett újságból való információk, vagy haszontalanok, akkor tépem szét

1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt
-
- Újonc
Hellosztok nekem egy Toyota Corolla g6-osom van 3cm ültetéssel olyan problémám van hogy 4 év alat 5 csapágyat evet meg mosttanit három honap után ki nyirta peddig az skf volt tetem már bele japán német olasz minden fajta csapágyat préselve melegitve mindenhogy söt már házat is cseréltem és még is kinyirta arra lennék kiváncs hogy vane valami ötletetek rá hogy mi baja lehet mert már a harmadik szerelöhöz vittem a kicsit söt már én is tedtem bele és mindig ki nyirja szerinttetek mkibaja lehet?
- Pacsker
- Site Admin
- Kapcsolat:
Szervusz!
Szomorú ezt hallani. Elsõre arra gondolnék, hogy rosszul vannak beszerelve, meg vannak roppantva. (nem írtad, hogy elsõ-vagy hátsó)
Egy SKF-el már nem lehet baj, meg nem hiszem, hogy 6 db szériahibás lett volna. Ki rakja be õket? Gyári Manual szerint van összerakva?
Emellett még gyanakodnék akár törés okozta nagyon rossz futómûre (összetartás, nagy kerékdõlés).
Szomorú ezt hallani. Elsõre arra gondolnék, hogy rosszul vannak beszerelve, meg vannak roppantva. (nem írtad, hogy elsõ-vagy hátsó)
Egy SKF-el már nem lehet baj, meg nem hiszem, hogy 6 db szériahibás lett volna. Ki rakja be õket? Gyári Manual szerint van összerakva?
Emellett még gyanakodnék akár törés okozta nagyon rossz futómûre (összetartás, nagy kerékdõlés).
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

- Pacsker
- Site Admin
- Kapcsolat:
Félreértesz. Egy csapágycserétõl nem kell futómûvet állítani. De ha már elõtte is nagyon rossz volt...
Bár még mindig elõbb kopik nagyon csálén egy gumi, minthogy a csapágy megjárja. Szerintem a beszerelésnél, lesz a gond, netán a csonkálvány deformált és a csapágyat is meghajtja egy ici-picit, ahogy beül a fészkébe. Csak tippek.
Bár még mindig elõbb kopik nagyon csálén egy gumi, minthogy a csapágy megjárja. Szerintem a beszerelésnél, lesz a gond, netán a csonkálvány deformált és a csapágyat is meghajtja egy ici-picit, ahogy beül a fészkébe. Csak tippek.
Klubelnök

-
- Újonc
Köszönöm a hozá szolást mindig a bal elsöt esszi meg jo lenne tudni miért nyirja ki a csapágyat csapágy be szerelés után mindig vittem futomü beállitásra lassan 5 éve van nálam a kocsi de csak az elmult kétt és féléve csinálja ezt 14 colos feni van rajta 195 ös gumikkal szoval az se küldheti szét nencs valami ötletetek elörre is köszönöm
- sprintercarib
- Visszajáró
Sziasztok!
Cserélt már valaki hátsó kerékcsapágyat merev tengelyes 4wd-n?
A szerelõm hívott, hogy nem tudja kihúzni a féltengelyt, mert bele van rohadva a csapágy a házba. Melegíteni kellene a házat? Nincs a féltengely biztosítva a túlsó végén a difiházban?
Örülnék, ha valaki tudna segíteni, mert a srác éppen egy 10 kilós kalapáccsal próbálkozik, és én egyáltalán nem vagyok nyugodt.
Cserélt már valaki hátsó kerékcsapágyat merev tengelyes 4wd-n?
A szerelõm hívott, hogy nem tudja kihúzni a féltengelyt, mert bele van rohadva a csapágy a házba. Melegíteni kellene a házat? Nincs a féltengely biztosítva a túlsó végén a difiházban?
Örülnék, ha valaki tudna segíteni, mert a srác éppen egy 10 kilós kalapáccsal próbálkozik, és én egyáltalán nem vagyok nyugodt.
Hólánc? Az minek?
AE95 /Sprinter Carib/ 4WD
- Pacsker
- Site Admin
- Kapcsolat:
Ááááááá
Ne engedd neki! Ha oldalirányba megüti, akár még a féltengely is sérülhet. Csak oda van gyógyulva. Van egy hosszirányba súlyt lötykölõs kiszedõ. Ez ugyan 4x114,3, de hátha felrakható a tiedre is. ZDoman-t keresd. Ha nem, akkor egy rossz lemezfelni, azt felcsavarozni, majd kifeleütni, ellentétes oldalát mindig megtámasztva és szépen apránként körbeforgatva. (ütés fordítás ütés...)
Ne engedd neki! Ha oldalirányba megüti, akár még a féltengely is sérülhet. Csak oda van gyógyulva. Van egy hosszirányba súlyt lötykölõs kiszedõ. Ez ugyan 4x114,3, de hátha felrakható a tiedre is. ZDoman-t keresd. Ha nem, akkor egy rossz lemezfelni, azt felcsavarozni, majd kifeleütni, ellentétes oldalát mindig megtámasztva és szépen apránként körbeforgatva. (ütés fordítás ütés...)
Klubelnök

- sprintercarib
- Visszajáró
Köszi Matyi!
Állítólag csak kifelé ütötte, nem tudom milyen segédeszközzel, de abban maradtunk, hogy most befújkálja wd40-nel, összerakja, hogy este haza tudjak menni és hétvégén hazaviszi, ahol meg is tudja melegíteni. (munkahelyen nincs aparát és 5-kor bezár a bazár)
Remélem nem esik szét! Kb. egy hónapja búg, szét tud ez esni? Nem örülnék, ha szétdarálna hátul mindent a törött csapágy. A típushoz nem minden sarkon lehet kapni hátsó híd alkatrészt.
Állítólag csak kifelé ütötte, nem tudom milyen segédeszközzel, de abban maradtunk, hogy most befújkálja wd40-nel, összerakja, hogy este haza tudjak menni és hétvégén hazaviszi, ahol meg is tudja melegíteni. (munkahelyen nincs aparát és 5-kor bezár a bazár)
Remélem nem esik szét! Kb. egy hónapja búg, szét tud ez esni? Nem örülnék, ha szétdarálna hátul mindent a törött csapágy. A típushoz nem minden sarkon lehet kapni hátsó híd alkatrészt.

Hólánc? Az minek?