Pacsker írta:Minden Tavaszi Találkozón, a hazaindulást követően szoktunk egy közös szerpentinezést beiktatni. A Börzsöny kanyargós útjain élvezzük a kanyarokat és az iszonyat hangulatos utakat, természetesen a KRESZ határain belül. (Van olyan rész, ahol ha akarnánk se tudnánk átlépni a sebességhatárokat).
Királyrét után rendszerint
EZT a szakaszt jártuk be.
Királyrét --> Kóspallag --> Kismaros.
1. szakasz egész normális útminőség (kivéve a vége előtt 2 hatalmas kátyút), elég vékony (1 sáv), jól belátható kanyarok, ritka erdő, gyönyörű, patak fölött kanyargó, sok látnivalóval tűzdelt, álomszép rész, relatív meredek emelkedők és lejtők.
2. szakasz elég rossz útminőség (VOLT, lásd alább), 2 sávos országút, hatalmas hajtűk és 1-2 tempós egyenes. relatív kevés emelkedés és süllyedés. Szép szakasz, de a sűrű erdő miatt felesleges nézelődni, hacsak nem lassan csurog az ember.
Aztán 2 éve már nem kíséreljük meg a Királyréti terület mizériát, így Ipolyrét az új szuper helyszínünk a tavaszi találkozóinkra.
Sajnos a tavalyi nagy eső miatt kihagytuk a közös hazajövetelt, azonban idén bepótoltuk

ÉS milyen jó, hogy így tettünk...
Ipolydamásd --> Márianosztra --> Kóspallag --> Kismaros
ÚTVONAL
1. szakasz eleje főút. Tempós nyújtott kanyarokkal az Ipoly-Duna mentén. Márianosztrafele fölfele közepes útminőség, 2 sávos országút, jó kanyarokkal néhol jól belátható részekkel, néhol kevésbé. Élvezetes, fölfele kaptatós, kevésbé látnivalós.
2. szakasz közepes útminőség, 2 sávnyi széles, jó kanyarokkal 1-2 élessel, relatív nagy emelekedőkkel és lejtőkkel, jól belátható részekkel, sokáig "hegygerincen" kanyarogva, birkalegelők mellett, sok látnivalóval.
3. szakasz (előbbiben is benne volt: "2 sávos országút, hatalmas hajtűk és 1-2 tempós egyenes. relatív kevés emelkedés és süllyedés. Szép szakasz, de a sűrű erdő miatt felesleges nézelődni, hacsak nem lassan csurog az ember") CSAK
tavaly teljesen felújították!!!! KIVÁLÓ útminőség, sima és jó minőségű aszfalt, kanyarbelsőkön "rázókövekkel", széles, technikás, ÁLOM ÚT!! Tegnap azonnal beleszerettem. Mondtam is utasaimnak, hogyha kirakom őket fagyizni én visszajövök

Aki tegnap volt, tudja, hogy űber.
Szervezhetnénk egy minitalit arrafelé
Van minden részen Google Streetview, csak utóbbin még a régi aszfalttal. Ha valaki később nézi ezt a topicot és már frissült, légyszi írja be.